Bagietka

Bagietka waży 140 g.

  100g na zdjęciu (140 g)
Energia 265 kcal 371 kcal
Białko 7,9 g 11,1 g
Tłuszcz 0,7 g 1,0 g
Węglowodany 52,8 g 73,9 g
Błonnik 1,9 g 2,7 g

Bagietka kalorie w 100g: 265kcal

Zobacz więcej: sztuka 140g pszenna bagietka

Ostatnia aktualizacja: 2020.04.29

Ważenie dodano: 2010.10.19 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 63 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • AAAA! To właśnie chciałam :D

    A nie dużo jak na taką bagietkę :D
  • dzięki :]
  • Spodziewałam się większej ilości kalorii ;)
  • Taka bagietka jest tyle warta *__*
  • Bardzo niewiele, dla mnie pół wystarczy ;).
    Jak chrupiąca to tylko posmarować serkiem albo masłem i dać ser żółty... mniaaami :)
  • przecież to prawie 400 kcal ;o
    białe pieczywo + tłuszcz + żółty ser?? w życiu!
  • a bo co?
    białe pieczywo + zdrowe masło + ser jako zwykły obkład kanapki (btw., żółty ser jem codziennie i żyję) w takim połączeniu mnie zabije?
  • wg mnie pół takiej bagietki z warzywkami na śniadanie jest w sam raz :D zwłaszcza, jeśli się zje ją wcześnie. bo organizm to spali
  • Powiem szczerze, że ten portal jest bardzo toksyczny.
    Śniadanie człowieka na utrzymaniu powinno mieć średnio 500 kcal. Masło to zdrowy tłuszcz. Ser żółty też jest ok.
    Jak nie chcecie sera - niech będzie wędlina i warzywa.
    Białe pieczywo jadam sporadycznie, kilka razy w tygodniu w niewielkich ilościach, u mnie przeważa ciemne, ale jakoś żyję.
    Dziwne? Cóż, mnie nie dziwi.
    "Organizm to spali" - a jak zjesz na kolację, to przytyjesz 5 kg?
  • nie, ale bez sensu zapychać się białym pieczywem na noc. poza tym na kolację jadam lżejsze rzeczy..
  • nie, nie dlatego. miałam anoreksje i miałam diete na przytycie. białe pieczywo jest po rostu "prostsze" rzez co szybciej węglowodany się wchłaniają i masz ochote szybciej na kolejny posiłek i o to w tej diecie chodzi- stymulowanie organizmu jedzenia coraz częściej i więcej..
  • Również, ale chyba nie wiesz, że ciemne pieczywo zawiera błonnik przez co organizm musi się bardziej napracować, by je strawić = ciemne jest ciężkostrawne, a białe tego błonnika nie zawiera, więc jest lekkostrawne.
    Chyba usunięto mój komentarz.
    Nie widzę powodu, drodzy Twórcy. To Loona rozpowszechnia toksyczne treści. "Zapychać się na noc" ? Mi to się kojarzy ze zjedzeniem marchewki na kolację i pójściem natychmiast to spalić robiąc 100 brzuszków, bo przecież wszystko zjedzone na noc się odłoży, szczególnie białe pieczywo.
  • @emma mowisz, ze sniadanie powinno miec 500 kcal ale to jeszcze zalezy ile kto wazy i jaki prowadzi tryb zycia. Pozatym potem twierdzisz, ze na kolacje taka porcja tez jest ok... imo nawet jesli ktos od tego nie przytyje to jedzac w ten sposob ma wiecej tluszczu w organizmie niz ktos kto jada podobne rzeczy tylko rano (jesli w ogole)
  • Ja jadam takie rzeczy i jakoś mam niedowagę.
  • Przepraszam, wysłałam bez dopisania:
    moja aktywność jest ZEROWA, na śniadanie jem niewiele więcej, niż na kolację, a obiad mam najbardziej kaloryczny. Pomiędzy tymi posiłkami wpadają przekąski.
    Nie tyję, a jak tyję, to niewiele. Tak, że tego nie widać.
    Nie ograniczam się, jem to, na co mam ochotę, mam radość z życia i nie myślę o jedzeniu.
    I nie mam zamiaru zastanawiać się przed każdą kolacją "co by tu lekkiego zjeść".
    Już to przeszłam. Skończyło się ED.
  • nie rozpowszechniam toksycznych informacji. po prostu wg mnie jedzenie białego pieczywa które nie zawiera błonnika, u mnie w diecie jest bezsensowne. oczywiście, że najlepiej gdy jadłospis jest urozmaicony, ale nie rozumiem, dlaczego emma się tak od razu rzucasz? zachowujesz się tak jakbyś conajmniej najlepiej wiedziała wszystko na temat odzywiania.. -.- zresztą i tak każdy będzie jadł co chce..
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2011/01/19 12:46
    Miłe Panie, Proszę o ostudzenie emocji i rezygnacje z wycieczek osobistych. W momencie, gdy rozpoczynam kasowanie wpisów to znaczy, że dyskusja zaszła za daleko. Myślę, że konsensus z dyskusji się wyłonił. Sugeruję temat zamknąć, gdyż dalsza dyskusja na tą chwilę wydaje się bezcelowa. Kolejne wpisy przy tym produkcie nie dotyczące jego bezpośrednio będą kasowane.
  • mi starczy 1/4 takiej bagietki z chudą szynką i mnóstwem warzyw :)
  • ja jem codziennie pol bagietki i lyzka dzemu i starczy na jakies 4 godzinki :)
    do tego szklanke kawy bez mleka ale z cukrem
  • So Lovely 2011/06/27 20:23
    ja uwielbiam bagietkę czosnkową :D ile będzie miała kcal? jest identyczna do tej, tylko ma jeszcze z łyżkę tego masełka czosnkowego.
  • so lovely: no właśnie, masełka :(
  • No to dodaj do tej kcal z łyżki masła i masz odpowiedz ;)
  • fuj,białe pieczywo jest niesmaczne, chyba,że chlebek taki cieeepły prosto z pieca
  • nie dajmy się zdrobnieniom! (wystarczy, że producenci posiłków dla dzieci zdrabniają wszystko co się da i czego się nie da:S) to jest masło, a nie masełko czosnkowe i 100 g bagietki z takowym masłem ma około 310 kcal.
  • Patrycja 2011/08/23 19:16
    Ech...jak jestem na zakupach w innym mieście prawie cały dzień, to tą wielką bagietkę z reala wciągam nosem :)
  • Też żałuję, że nie ma tu bagietki z masłem czosnkowym. Kupiłam ostatnio taką w Tesco (była pyszna), ale nie znalazłam wartości energetycznej :<
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/04/23 16:18
    @Syś: "Też żałuję, że nie ma tu bagietki z masłem czosnkowym." Mamy w planach zważyć taką bagietkę, ale póki co ciężko określić termin ukazania się jej.
    "nie znalazłam wartości energetycznej :<" Producent Lantmannen Unibake, który większość swoich produktów sprzedaje pod marką Skoga, podaje następujące informacje na swojej stronie internetowej:

    Bagietka z masłem czosnkowym; masa sztuki: 175 g.
    Wartość energetyczna i odżywcza dla 100 g
    Energia: 308 kcal
    Białko: 7,6 g
    Tłuszcz: 12,8 g
    Węglowodany: 40,4 g

    Skład: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, gluten pszenny, masło czosnkowe 23%, emulgator: mono i dwuglicerydy kwasów tłuszczowych,zagęstnik: guma guar, enzymy: alfa amylaza, środek przeciwpleśniowy: propionian wapnia, przeciwutleniacz: kwas L- askorbinowy. Masło czosnkowe: masło extra, woda, drożdże, przyprawa czosnkowa, przyprawa pietruszka + koper.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/05/14 17:59
    @Syś: "Też żałuję, że nie ma tu bagietki z masłem czosnkowym."
    Kilka dni temu ukazało się ważenie bagietki z masłem czosnkowym: http://www.ilewazy.pl/bagietka-z-maslem-czosnkowym
  • Żeby była z jakiegoś ciemnego pieczywa - razowa lub zytnia to bym się skusiła ale pszenna !! Wżyciu
  • doma, jadłam kiedyś bagietkę, która miała w strukturze otręby. Kupiłam w "Marks and Spancer". Co ciekawa, na etykietce nie było napisane , że razowa, więc byłam zaskoczona :-) Pyszna była, ale droooga...
  • mirabelka 2012/09/10 18:53
    "Żeby była z jakiegoś ciemnego pieczywa – razowa lub zytnia to bym się skusiła ale pszenna !! Wżyciu"

    - a ja lubię jasne, a ciemnego pieczywa nie:( No chyba, że z serem białym i dżemem, jedyna akceptowalna forma;)
  • ja jadam tylko biale pieczywo bo ciemne mi szkodzi na zoladek i tez zyje, taka bagietke wcinam praktycznie codziennie (mieszkam we Francji- tu sa lepsze :P)
  • w moim mieście są bagietki penoziarniste i czasem je kupuje kiedy gdzieś jada bo na codzień wolę bułki. A mam pytanie co do bagietek korzennych. Czy sa one zdrowe i z jakiej mąki sa zrobione ? Kiedy szukam na internecie wychodzą mi różne informacje
  • Czy takie bagietki są zdrowe ?
  • O wiele zdrowsze byłoby pieczywo pełnoziarniste. Taka bagietka jest "wyprana" ze wszystkiego co dobre.
  • Wszystko w odpowiednich ilościach, ale faktycznie lepiej postawić na bułę pełnoziarnistą :)
  • U mnie w realu są bagietki pełnoziarniste, ale jak zobaczyłam skład to masakra ;/
  • W Piotrze i Pawle nie lepsze. Pełno ulepszaczy.
  • No a w piekarniach to nawet tej jasnej nie ma, a co dopiero pełnoziarnistej ;/
  • Czasem można zjeść, szczególnie jeszcze cieplutką :)
  • @nati
    Proponuję zrezygnować z jasnego pieczywa, szczególnie właśnie z bagietek i bułek ;) puste kalorie, pełnoziarniste to też w większosci oszustwo
  • Nie jem białego pieczywa. Jem ciemne i mieszane czasami :)
  • Kira_sama 2013/05/19 10:35
    A czy kalorie bagietki wieloziarnistej, lub tzw \"fitness\" będą się znacznie różnić od tej?
  • A ja mam pytanie do Pani Izabeli lub do Pana Macieja:) Jaka jest roznica miedzy tą bagietką ze zdjęcia a np bagietką tzw. paryżanką, francuską ( ew. tymi dostępnymi w tesco - chyba na terenie całego kraju, mają taką samą wartośc odżywczą jak paryżanki, podaną na opakowaniu, czyli ok 217 kcal w 100 gr, i mniej węglowodanów niz bagietka zważona przez Was). Tutaj w 100 gr 265 kcal, w tych "tescowskich" 217... zapewne chodzi o skład, niektórzy dodają do pieczywa margarynę ( o zgrozo:D i nie zebym uwazala ze tluszcz to ZUO;) ale po prostu nie powinien z zasady stanowić składu pieczywa..)Czy mogliby Państwo podać skład tej zważonej bagietki? Byłabym bardzo wdzięczna:) Pozdrawiam ciepło!
  • @Aya_ na ilewazy jest bułka paryżanka, dużo większa od tej bagietki. W 100g ma 217kcal pewnie dlatego bo jest bardziej nadmuchana. http://www.ilewazy.pl/bulka-paryzanka
  • @Kage dziekuje Ci bardzo ! I przepraszam za niedopatrzenie, ze paryzanke juz wazono :S
  • A ile kalorii ma bagietka pełnoziarnista?
  • to się wtedy nazywa jeszcze "bagietka"?:P
  • Witam, przy założeniu że : 1g węglowodanów i białka- 4 kcal, a tłuszczy 9 kcal, to dlaczego kaloryczność bagietki wynosi 265 kcal a nie 249?
    7,9g x 4 = 31,6 kcal
    0.7g x 9 = 6,3 kcal
    52,8g x 4 = 211,2 kcal
    31.6 + 6.3 + 211.2 = 249.1
    Zauważyłam to przy moim kalkulatorze żywieniowym na innej stronie gdy chciałam dodać własny produkt, że gdy wpisałam takie wartości B/T/W chce on podać kaloryczność 249 kcal, a nie 265, już taką różnice widzę na którymś produkcie. Dlaczego ta kaloryczność jest tu większa? Bo nie rozumiem tego, niby 15 kcal, ale gdyby tak na każdym produkcie tu 15, tam 20 to jednak zrobi się różnica, szczególnie na ujemnym bilansie, gdzie odejmuje się 200-300 kcal
  • @Yuiu absolutnie nie nalezy sie przejmować takimi różnicami, poniewaz wartości odżywcze nigdy nie są stale. Twoja bagietka moze mieć 20 kalorii mniej lub wiecej niż ta pokazana tutaj i wynika to nie z błędnych danych, ale z tego, ze produkty spożywcze ulegają naturalnym odchyleniom. Twoja bulka moze byc bardziej wysuszona i juz ma wiecej kalorii na 100g. Ilewazy nie ma sluzyc liczeniu pojedynczych kalorii, a jedynie OSZACOWANIU tego ile zjadasz. Poza tym kalorie nie są najwazniejsze. Po pierwsze spójrz na to co taka bulka wnosi do twojego organizmu, a dopiero później oszacuj jej wartość energetyczna.
  • Jadam tylko jasne pieczywo, ze względu na żołądek, jak najbardziej nadmuchane (chleb tostowy, kajzerki, bagietki, mało spieczone).Najlepsze bagietki są w tesco te o wadze 250 gr i 217 kcal. Nie powiedziałabym, żeby były naszpikowane "dziadostwem" Skład: maka pszenna 500, woda, drożdże, sól, polepszacz z E 472e i kwas ascorbinowy. Czytam etykiety wszystkich produktów, które kupuję i szczerze wolę ta bagietkę od niejednego niby ciemnego pieczywa (ohyda). Za błonnik dziekuję bardzo. Im mniej go jem, tym lepiej się czuję.
  • Eleonora 2014/08/23 18:31
    [komentarz usunięty. To nie jest miejsce zgłaszanie propozycji produktów do zważenia. Maciej.]
  • Alice989 2015/07/27 18:29
    Czy bagietka wieloziarnista z biedronki będzie miała podobną ilość kcal na 100 g?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/07/27 19:47
    @Alice989: Wartość energetyczna dostarczana przez gotowy wyrób zależy między innymi od składu surowcowego (rodzaju i ilości poszczególnych składników). Nie znam składu i proporcji poszczególnych składników wspomnianej bagietki, ale biorąc pod uwagę rodzaj wyrobu myślę, że do szacowania można użyć powyższych danych.
  • Kokosanka1611 2015/10/11 14:54
    Mam pytanie: skąd wynika niska kaloryczność biagietki korzennej (157kcal na 100g)? Kupuję ją czasem w Biedronce lub Carrefour i bardzo lubię, zastanawiam się jednak dlaczego ma ona tak mało kalorii w porównaiu do inncyh bagietek...
  • @Kokosanka1611- a bardzo dobre pytanie,sama jestem ciekawa!
  • Może wynikać z wilgotności, im bardziej mokre pieczywo, tym ma mniej kcal/100g, bo jest po prostu cięższe (od wody, która nie ma kcal).
  • @Tvk_91 hm... możesz troszkę bardziej rozjaśnić mnie w swojej wypowiedzi bo nie za bardzo rozumiem o co chodzi ;] mi to trzeba jak małemu dziecku tłumaczyć .... :)
  • Majkelito 2015/10/12 08:38
    @MalyKsiaze
    Bagietki składają się z wody i mąki. Im więcej jest wody w stosunku do mąki tym mniejsza kaloryczność takiej bagietki. Rozumiesz teraz?
  • Faktycznie podobno w składzie na pierwszym miejscu tej bagietki korzennej jest woda. Chociaż w z drugiej strony skąd czerpane są te wiadomości o kaloryczności tej bagietki? Jeśli z tabele-kalorii to tamta jest z piekarni szwajcarskiej, pewnie kaloryczność będzie się różniła od tej z Biedronki itp... :>
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/10/23 16:22
    @pastelova: Wartości odżywcze pochodzą od producenta Hiestand. Dla porównania zachęcam do spojrzenia na skład i wartości innej bagietki:
    http://www.ilewazy.pl/bagietka-pszenna-z-piekarnika-do-domowego-odpieku
    http://www.ilewazy.pl/bagietka-pszenna-do-domowego-odpieku
  • Zuzanna12345 2016/01/21 10:30
    Swoją drogą każdy ma swój organizm i wie co dobre. Ja mam "jelito drażliwe" i pełnoziarniste pieczywo mi bardzo szkodzi. Po białym czuje się za to bardzo dobrze. Nic nie poradzę. Latami próbowałam różnych diet i cudownych pokarmów. W ten sposób stworzyłam listę produktów dobrych i złych dla mnie, teraz, o dziwo (odpukać!) od 3 lat nie byłam ani razu w szpitalu, mam regularne wypróżnienia (przepraszam,ze tu o tym piszę;) ,a moja apteczka domowa właściwie przestała istnieć. Jako ciekawostkę dodam,że morderstwem dla mnie jest zupa krem z brokułów....(bez żadnej śmietany itd czyste zmiksowane brokuły)
  • Ja jestem na diecie od 3 miesiecy. Jem pol bagietki dziennie(150g) na obiad codziennie razem z serkiem wiejskim I stracilem juz 20kg(dieta 1200kcal + duzo aktywnosci fizycznej).

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę