Baton Fig Bar figowy

Baton figowy z mąki pszennej razowej z pełnego przemiału waży 28 g.

  100g na zdjęciu (28 g)
Energia 380 kcal 106 kcal
Białko 6,0 g 1,7 g
Tłuszcz 9,0 g 2,5 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g 0,0 g
Węglowodany 69,0 g 19,3 g
Cukry proste 36,0 g 10,1 g
Błonnik b.d. -
Sól 0,2 g 0,0 g

Baton Fig Bar figowy kalorie w 100g: 380kcal

Zobacz więcej: baton figowy mąka pszenna razowa 28g sztuka

Ostatnia aktualizacja: 2016.12.29

Ważenie dodano: 2016.12.04 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mąka pszenna razowa z pełnego przemiału, suszony syrop trzcinowy, syrop z brązowego ryżu, pasta figowa (15%), olej rzepakowy, płatki owsiane, karmel – barwnik, sól morska, kwas cytrynowy – regulator kwasowości, błonnik owsiany, substancje spulchniające; wodorowęglan sodu, difosforan disodowy, fosforan monowapniowy.
Informacje: Zawiera gluten. Produkt może zawierać orzechy i orzechy ziemne.
Producent: nature's bakery

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Ostatnio była mowa o fruktozie , figi zawierają dużo fruktozy . Przeglądając skład zauważyłem karmel hm może amoniakalny :-( , nie jadam produktów spulchnianych sodą . Pod wpływem temp. rozkłada się na CO2 , H2O Na2CO3 i właśnie kiedy jadłem ciastka wypiekane z sodą wyczuwałem charakterystyczny posmak tego węglanu . Fosforany w jedzeniu są dla mnie nie do przyjęcia .
  • Smaczne, choc bardzo słodkie. No i kaloryczne jak na takie maleństwo.
  • Bardzo lubię! Szczególnie wersję z nadzieniem figowo-jagodowym :)
    Mimo niewielkich rozmiarów ten baton naprawdę syci i można spokojnie potraktować go jako fajną przekąskę w biegu.
  • Gdybym biegał to robiłbym swoje własne domowe batoniki , zdrowiej i na pewno znacznie taniej .
  • I bardziej czasochlonnie ;) z takich niby zdrowych batonów polecam dobrą kalorie- zwłaszcza orzechowy i kawowy. Dostępne w Lidlu, Tesco, Rossmannie. Ich podstawa nie jest mąka, tak jak tu, tylko daktyle. a smak chwali wiele osób :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/12/07 09:57
    @Pysiakowska: Ja osobiście nie lubię batoników z dodatkiem mąki. Wybieram najczęściej na bazie suszonych owoców i orzechów - ze zdecydowaną przewagą tych drugich w składzie.
  • W takim razie te batony są dla Pani stworzone, zwłaszcza orzechowy ;) a powyższy produkt to wg mnie bardziej ciastko niż baton.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę