Biszkopty Wrocławskie

Biszkopt "Wrocławski" waży 3g.

  100g na zdjęciu (3 g)
Energia 379 kcal 11 kcal
Białko 11,0 g 0,3 g
Tłuszcz 4,5 g 0,1 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g 0,0 g
Węglowodany 73,0 g 2,2 g
Cukry proste 37,0 g 1,1 g
Błonnik 1,3 g 0,0 g
Sól 0,2 g 0,0 g

Biszkopty Wrocławskie kalorie w 100g: 379kcal

Zobacz więcej: sztuka 3g biszkopt

Ostatnia aktualizacja: 2014.06.29

Ważenie dodano: 2010.01.09 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, cukier, woda, cukier inwertowany, skrobia ziemniaczana, emulgatory: E471, E475, E477
Producent: Mamut

Mamy 17 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • morał z tego taki jedzmy biszkopty!!
  • No dokładnie :D
  • cytrusekk 2011/02/10 16:45
    tylko biszkopty nas ratują ;D
  • Karolcia 2011/03/04 10:31
    Oooo... Faktycznie jedyna slodycz, ktora moze nas uratowac w chwilach slabosci
  • nie jestem tego tak do konca pewna. te wegle to sam cukier i jesli na 1 czy dwuch sie skonczy to ok ale jesli pomyslimy ze skoro maja malo kcal to mozemy jesc to wtedy bedzie gorzej. czasem lepiej jest zjesc cos bardziej kalorycznego i dzieki rozsadkowi znalesc umiar
  • Mam nadzieję, że ktoś tutaj zajrzy jeszcze :) chciałam się zapytać, jak wygląda sprawa z indeksem glikemicznym takich biszkoptów? W tabelach biszkopty są podawane raz w tabeli z najniższym, a raz z najwyższym i nie wiem, którym wierzyć. Fakt faktem, że nieraz jest podawane jako "biszkopt" czyli np taki jako ciasto, a nieraz "biszkopty" jako właśnie takie ciasteczka i nie wiem jak to rozumieć. Czy ktoś wie może jak to jest w odniesieniu do takich biszkopcików ze zdjęcia? ;D
  • czy biszkopty rzeczywiście są polecane w diecie lekkostrawnej (jeśli tak to czy dobrze kombinuję, że ze względu na małą zawartość tłuszczu i dużą cukrów prostych ?)
    poza tym podbijam pytanie chiyeko
  • biszkopty są z białej mąki nic co jest z białej mąki nie ma niskiego IG, (jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi)
  • @bayaderka- nie, dlatego że są suche (polecane są rownież takie zwykłe sucharki, za to odradza się świeże pieczywo) i drozdże nie powodują fermentacji w żołądku czy jelitach
    @pinka- tak jest, niestety biała mąka z czymkolwiek by jej nie połączyc zawsze będzie miała wysokie IG

    A macie jakis pomysł czym można zastąpic biszkopciki w tiramisu? jakiegoś urozmaicenia szukam., a niekoniecznie mało kcal
  • bananem :]
  • banan zamiast biszkoptu? Czy masy serowej? Bo juz jako to 2. mi bardziej pasuje, zwlaszcza pod względem konsustencji- moze byc calkiem spoko. Ale...ja pytałam o biszkopty !
  • Banan zamiast biszkoptu będzie strasznie... mulący. Mi w tiramissu dobrze komponowałyby się...wafle.
  • @Blania tak zamiast biszkoptu takie coś - http://www.justmydelicious.com/2011/11/banan-zapiekany-w-ciescie-francuskim-z.html ;) jadalam takie "tiramisu" i było bardzo dobre ale zamiast czekolady było tam coś lekko alkoholowego.
  • @Blania: te biszkopciki nie są najlepsze do tiramisu, bo stają się gumowo- zwarte po nasączeniu i albo pozostają suche w środku, albo zbyt nasiąkają i są ciapkowate.
    Spróbuj użyć oryginalnych włoskich, podłużnych biszkoptów przeznaczonych do tego deseru, albo tańszych, polskich - firmy San (zdaje się).
    Mi nigdy nie odpowiadały te okrągłe do tiramisu, ale może jestem zbyt wymagająca :)
  • Weszłam teraz na stronkę w poszukiwaniu niskokalorycznych ciastek, które można zabrać ze sobą na długą podróż i zauważyłam właśnie biszkopty :D Tak banalna propozycja, a całkiem o nich zapomniałam. Myślę, że znakomicie się sprawdzą.
  • moniiika 2014/05/06 16:02
    Biszkopty wrocławskie tejże właśnie firmy:
    "Skład: Mąka pszenna, jaja kurze, cukier, woda, cukier inwertowany, mąka ziemniaczana, E471 Moni i diglicerydy kwasów tłuszczowych, E477 Estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego, E475 Estry kwasów tłuszczowych, E420 Sorbitol. Może zawierać śladowe ilości białka mleka, orzechów arachidowych i sezamu."
    Także nie powiedziałabym wcale tak śmiało, że można się nimi zajadać. Jasne, jak złapie nas ochota lepiej sięgnąć po coś takiego, aniżeli wsnuąć paczkę żelek czy chipsów, ale pamiętajcie, że kalorie to nie wszystko. Ja tam osobiście najbardziej lubię te swoje domowo pieczone biszkopciki :)
  • Miałam stare biszkopty. I równie nieświeżego banana. I nowy blender. Genialne połączenie :D

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę