Burger orientalny wegański

Burger orientalny wegański (łagodne curry) waży 100 g.

  100g na zdjęciu (100 g)
Energia 223 kcal 223 kcal
Białko 20,7 g 20,7 g
Tłuszcz 13,2 g 13,2 g
Węglowodany 5,3 g 5,3 g
Błonnik b.d. -

Burger orientalny wegański kalorie w 100g: 223kcal

Zobacz więcej: burger orientalny wegański curry sztuka 100g

Ostatnia aktualizacja: 2015.08.13

Ważenie dodano: 2015.08.07 w kategorii

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: tofu (woda, soja, nigari) (20%), woda, gluten pszenny (15%), ciecierzyca (14%), marchew, cebula, olej słonecznikowy, sól morska, przyprawy, płatki owsiane, ekstrakt drożdżowy, mąka ryżowa, tłuszcz palmowy.
Informacje: Zawiera: soję, gluten.
Producent: Tofutown
Marka: Viana

Mamy 11 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • wegetarianka9 2015/08/07 15:03
    W jakim sklepie można takie zakupić?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/08/07 16:06
    @wegetarianka9: Ja zakupiłam w jednym ze sklepów internetowych.
  • jejku wygląda okropnie,nie raz robiłam "burgery" z ciecierzycy,soi a nawet z fasoli i wyglądały lepiej. ale nawet mięsne gotowe "burgery" wyglądają tragicznie ,wiec dlaczego wege mają wyglądać apetycznie?
  • Szczerze mówiąc wygląda paskudnie, jakiś taki nieapetyczny pomielony klops ociekający tłuszczem. Ja tam się tłuszczu nie boję, ale tu taki mały burger ma aż 13 gramów + dodać tłuszcz do usmażenia, to trochę dużo jak na tak małą objętościowo porcję.
    Robimy czasem burgery z soczewicy, w składzie oporócz niej jest jajko i przyprawy, opcjonalnie trochę bułki tartej. Wyglądają zdecydowanie lepiej, mają bardziej apetyczny kolor; a śmiem twierdzić, że taki domowy burger jest też lepszy w smaku ;)
  • Wygląda jak mózg :P Ale bym spróbowała, a co!
  • @Natalie - mózg? Błagam, widziałam wiele mózgów różnych gatunków zwierząt (w tym ludzki), żaden nie miał takiego koloru (no chyba, że ktoś wpadłby na pomysł wygotowania go w kurkumie). To wygląda raczej jak placek zaschniętych wymiocin.

    Co do samego burgera, to jestem wszystkożerna (wychodzę z założenia, że jeśli coś jest gdzieś na świecie jadane to ja też mogę), spróbowałabym - mimo tego, że jedyne tofu jakie uważam za zjadliwe musi być mocno wędzone.
  • Króliczę 2015/08/09 23:59
    skoro nie mózg, to może jego kumpel pinky? :P

    wg mnie nieważne, jak wygląda (przeważnie) - ważne, jak smakuje; szczerze - widziałam rzeczy, które prezentują się znacznie mniej apetycznie, niż to; a choćby budyń/kisiel, jedzony przez małe dzieci
  • @Airam mogłabyś się na prawdę powstrzymać od dodawania takich obrzydliwych komentarzy.. Bądź co bądź jest to jedzenie, troche szacunku dla samego tego faktu. Wchodzimy tutaj, żeby zaczerpnąć informacji na temat produktów, jeśli coś się nie podoba to nie komentujcie, bo na prawdę aż odbiera apetyt, a przecież nie wizualne aspekty są tutaj kluczowe..
  • @KAnastazja obrzydliwym jest sprzedawanie czegoś takiego ludziom jako jedzenie . Kał już lepiej wygląda.
  • Wydaje mi się, że kolor tła wpływa negatywnie na odbiór wizualny. Wygląda trochę jak seler.
  • Natalie, mi tez to wyglada na mozg :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę