Filet z sandacza

Filet z sandacza waży 230 g.

  100g na zdjęciu (230 g)
Energia 91 kcal 209 kcal
Białko 19,4 g 44,6 g
Tłuszcz 0,9 g 2,1 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Filet z sandacza kalorie w 100g: 91kcal

Zobacz więcej: sztuka filet 230g sandacz

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.04

Ważenie dodano: 2012.01.09 w kategorii Ryby i dania rybne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Gabriela 2012/01/09 22:57
    Zawsze bardzo się cieszę, gdy widzę, że zważyli państwo jakąś rybę. :) Gdybym do końca życia miała się żywić tylko jednym rodzajem pożywienia, to wybrałabym właśnie ryby. :D
    Sandacze bardzo ładnie wyglądają w całości, aż szkoda, że na zdjęciu zaprezentowany jest tylko filet. Są bardzo smaczne, zwłaszcza złowione przez braci mojej mamy i przygotowane przez babcię, najlepiej w ziołach. Ryba nie dość, że "po domowemu", to jeszcze prosto z rzeki. :D
  • pycha są sandacze :)gęba mi sie uśmiecha gdy patrze na taki piękny skład :D
    chociarz tego rybiego tłuszczyku mogło być troche więcej ;)nie moge sie doczekać sezonu wędkarskiego najczęściej mi wpada na wędke ,oprócz znienawidzonych płotek oczywiście;)
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2012/01/09 23:54
    @Gabriela: "Zawsze bardzo się cieszę, gdy widzę, że zważyli państwo jakąś rybę." My również ;) Bardzo lubimy ryby, a że nad morze mamy niedaleko to staramy się często odwiedzać przystań rybacką w Unieściu (szczerze polecam, jak ktoś ma niedaleko) - stamtąd pochodzi większość ryb zważonych na ilewazy (ten sandacz również).
  • a ile kcal ma samo mięso, bez skóry?
  • oo malutko tłuszczu i kcal, świetne wartości! :)
  • cudownie - kolejna rybka, ja też uwielbiam takie ważenia! dziękuję!
  • ja jadłam sandacza którego mój wędkarz domowy złowił i powiem szczerze,że była przewyborna...kupiony sandacz już mi tak nie smakował.Ale i tak to jedyna słodkowodna ryba,która mi smakuje.Dziękuję za ważenie rybek.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę