Garść liofilizowanego ananasa

Ananas liofilizowany

Garść liofilizowanego ananasa waży 15 g.

  100g na zdjęciu (15 g)
Energia 364 kcal 55 kcal
Białko 3,0 g 0,5 g
Tłuszcz 0,4 g 0,1 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g 0,0 g
Węglowodany 82,0 g 12,3 g
Cukry proste 69,0 g 10,4 g
Błonnik 10,0 g 1,5 g
Sól 0,0 g 0,0 g

Ananas liofilizowany kalorie w 100g: 364kcal

Zobacz więcej: garść liofilizowany ananas 15g

Ostatnia aktualizacja: 2019.03.28

Ważenie dodano: 2016.09.15 w kategorii Owoce i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: ananas.
Informacje: Do wyprodukowania 100 g ananasa liofilizowanego zużyto 0,7 kg świeżego ananasa.
Producent: Celiko S.A.
Marka: Frupp

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Uwielbiam *^* ale trochę cena odstrasza :/
  • No, cena jest zabójcza; ale ogólnie taki ananas jest smaczny, dobra alternatywa dla cukierków. Córka mojej koleżanki dostaje to w szkole jako element "zdrowego dożywiania", jakiś taki program tam mają. Generalnie dzieci tego nie chcą, bo za mało słodkie, więc co jakiś czas mamy w pracy ucztę ;)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/09/16 08:23
    @Racuch: Cena rzeczywiscie jest wysoka: około 7 zł / za paczuszkę o masie 15 g.
    Ale smakują wybornie ! :)
  • Ale czasem można sobie pozwolić, chociażby na spróbowanie. Zwłaszcza, że ze wszystkich liofilizowanych owoców jakie jadłam ananas smakował mi najbardziej ^^
  • Ananasa zawsze omijałam myśląc, że będzie niesmaczny, ale po komentarzach wyżej szybko wróciłam do sklepu.
    Dzisiaj spróbowałam i przyznam, że nie spodziewałam się tak mocnej słodkości i intensywności w smaku. Jestem miło zaskoczona, ale po kilku kawałkach miałam już przesyt, wiec pewnie paczka starczy mi na dłużej niż taka sama z malinami, która jem juz ponad tydzień. Duży plus dla ananasa, że po ugryzieniu nie tworzy armatki pyłowej w ustach.
    Dziękuję za zważenie i komentarze, bo bez tego dalej bym pewnie omijała.

  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2019/03/26 08:29
    @BlackWidow rzeczywiście smak tego ananasa jest bardzo intensywny. Świeżego jadasz? Świeży ananas z szynką dojrzewającą to dla mnie smak Hiszpanii, tam takie połączenie smakowało wybornie.
    Bardzo proszę! Ileważy.pl właśnie od tego jest, żeby pokazywać nowinki i mówić o ich walorach (lub o ich braku). Jeśli dzięki temu urozmaicenie jadłospisu rośnie to dla mnie największa nagroda.
  • @Barbara dobrze trafiłaś z pytaniem, bo do dzisiaj świeży czekał na rozkrojenie. Pod pretekstem odpowiedniego stopnia dojrzałości, ale prawda jest taka, że nigdy nie "rozbieralam" ananasa i odwlekałam. Na szczęście poszło gładko i juz trochę podjadłam. Pycha.
    Może kiedyś wypróbuję z tą szynką, ale póki co mam przeczucie, że szybko zjemy go samego :)
    Dużą różnicę robią tutaj naturalne soki. Produkty liofilizowane w tym nie mogą niestety się równać ze swieżyną. Wydaje mi się, że też z tego samego powodu smak świeżego ananasa jest mniej przytłaczający i wielowymiarowy, a nie tak statyczny jak w tym z ważenia.
    Tak czy siak lubię oba rodzaje:) Swoją drogą ten liofilizowany po pokruszeniu(na proszek) fajnie sprawdza się w roli słodzika:)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę