Kabanos drobiowy z dodatkiem wieprzowiny

Kabanos drobiowy z dodatkiem wieprzowiny

Kabanos drobiowy z dodatkiem wieprzowiny waży 15 g.

  100g na zdjęciu (15 g)
Energia 538 kcal 81 kcal
Białko 24,0 g 3,6 g
Tłuszcz 47,0 g 7,1 g
Węglowodany 4,8 g 0,7 g
Błonnik b.d. -

Kabanos drobiowy z dodatkiem wieprzowiny kalorie w 100g: 538kcal

Zobacz więcej: kabanos drobiowy sztuka wieprzowina tarczyński 15g

Ostatnia aktualizacja: 2024.08.19

Ważenie dodano: 2015.10.23 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mięso drobiowe (mięso z indyka i mięso z kurczaka), mięso wieprzowe, skrobia, przyprawy i ich ekstrakty (zawierają seler), sól, cukier, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacze: kwas askorbinowy, izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu. Składniki osłonki jadalnej - substancja żelująca: alginian sodu, stabilizatory: celuloza, guma guar; regulator kwasowości: mleczan wapnia.
Informacje: Produkt zawiera seler. Produkt może zawierać: soję, gluten, mleko, orzechy, gorczycę, sezam, jaja. Wyrób drobiowo-wieprzowy, drobno rozdrobniony, wędzony, parzony, suszony. Ze 185 g mięsa, w tym 108 g mięsa drobiowego (64 g mięsa z indyka i 44 g mięsa z kurczaka) oraz 77 g mięsa wieprzowego wyprodukowano 100 g produktu.
Producent: TARCZYŃSKI S.A.

Mamy 73 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Strasznie kaloryczne dobrze ze jestem wegetarianka i nie jem miesa
  • Następny mięsopodobny wynalazek przemysłu spożywczego . Oj nie jeżeli wędlina czy kiełbasa to z wiejskiego świniobicia lub z innego pewnego żródła . Zresztą wolę porządną golonkę lub głowiznę :-) .
  • Ja niestety lubie takie wynalazki. Na przegryche do filmu tylko chipsy wygrywaja chic ani jedne ani drugie zdrowe nie sä. Gdybym byla na diecie to pewnie jakies miesko bym suszyla W piekarnuku do filmu, hihi. A pomyslec ze przez 10 lat wegetarianka bylam. Nie zaluje zmiany bo wlosy, buzia i cialo lepiej teräz wygladaja nawet jak Takie kabanoski wcinam
  • Nie lubię wieprzowiny. Dlaczego w tym kraju nie może zapanować podejście do mięsa jak u jankesów? Tam na bezkonkurencyjnie pierwszym miejscu jest wołowina. Nie dość, że smaczniejsza, to zdrowsza i chudsza od świni. Wezmę paczkę beef jerky zamiast każdej kiełbasy o każdej porze dnia i nocy.
  • Wysokiej jakości wieprzowina jest smaczniejsza zdrowsza i bardziej tłusta niż wołowina , ale o to chodzi nie ma zdrowego życia bez tłuszczów nasyconych ! Chodzby takie podgardle wieprzowe , tłuścioch pełen poezji smaku . Ci którzy ograniczają takie tłuszcze pakują się prosto w szczypce raka ! .
  • zubikacja
    Oduczyłem się jedzenia takich przekąsek tudzież solonych orzeszków itp itd . Teraz przegryzam porządnym serm żółtym np Gouda Koryciński .
  • Wieprzowina akiejkolwiek jakości: tłustsza od wołowiny - tak; zdrowsza - debatowalne; smaczniejsza - kwestia gustu, dla mnie odpowiedź brzmi: NIE. Podgardla, boczki, golonki, błeh, zero smaku jak dla mnie, jakbym miała kostkę smalcu lizać, na ciepło jałowa maź. Wołowina ma głębię i charakter. Uwielbiam robić hamburgery z ligawy - wcale nie jest twarda, tylko najpierw trzeba ją cienko pokroić i stłuc do piekła i z powrotem tłuczkiem przed puszczeniem przez robot kuchenny. Doprawiam mięso, formuję, potem smaruję palcami leciutko po wierzchu olejem rzepakowym (lubię jaki smak nadaje mięsu Kujawski z pomidorami i czosnkiem), a teflonową patelnie przejeżdżam jeszcze tą resztką, która została mi na palcach po "olejowaniu" burgera, ewentualnie spryskuję dodatkowo FryLight maślanym. Smażyć na patelni rozgrzanej do czerwoności, najpierw zamykając mięso by nie uciekały soki (wyższość robota kuchennego nad maszynką do mięsa, ona wszystko wyciska przy zgniataniu, robot sieka na pył ale soki pozostają). Ale mówię, kwestia gustu. Jedni wolą golonki, drudzy steki. Gouda znowu dla mnie jest mdła, wolę dojrzały, twardy, konkretny Cheddar.
    PS: wołowina jest najlepszym źródłem żelaza (bez którego nie da się żyć) odpowiedzialnego za transport tlenu we krwi ze wszystkich produktów spożywczych.
  • Airam
    Widzisz ja lubię czuć tłuściocha w ustach i wcale nie jest dla mnie mdły w przeciwieństwie do wielu słodyczy choć nie wszystkich , Ser cheddar jest dla mnie za słony . Hamburgery też od czasu do czasu jadam i steki również choć średnio za nimi przepadam , wolę baraninę :-) .
  • O tak, sery rowniez wpadaja w me gusta. Co do tych kabanosow zgodze sie ze wszystkimi...zdrowe nie sä, za duzo soli i chemi ale co zrobic kiedy usmiechaja sie do mnie gdy otwieram komunalna lodowke. Tez staram sie wybierac zdrowsze przekaski ale czsem poprostu mam na cus takiego ochote. Jerky beef tez dobre i dlugo trzeba gryzc:P
  • A ja polecam kabanosy drobiowe firmy Konspol, można kupić w biedronce. W składzie samo mięso z kurczaka, przyprawy i osłonka barania. Smak rewelacyjny i ok 260 kcl w 100 g :)
  • samaprawda 2019/11/22 01:21
    Moim zdaniem to nawet smaku żadnego nie ma, nic nie czuć. Nie polecam.
  • Jeżeli wędliny wysuszone , dojrzewające to tylko produkowane z wykorzystaniem wyciągającej wodę soli bez jakichkolwiek konserwantów , tylko na początku pracochłonna obróbka solą , po niej dojrzewanie w suchym przewiewnym dość chłodnym pomieszczeniu . Tak powstaje przepyszna szynka parmeńska i nie tylko .
  • w moim rodzinnym domu jest wlasnej roboty wedzarnia i suszarnia- suszona kielbasa krakowska to jest majstersztyk, po prostu cudo z natury.. czasami sie skusze na kilka plasterkow, bez miesa nie ma zycia :P a serio to teskni mi sie za smakiem chocby takiego kabanoska z wazenia, czasami z premedytacja upajam sie samym zapachem.. :/
  • aya-____
    Polecam tobie jak i innym kabanosy z serii Pure firmy Pikok bez konserwantów , sama dobroć , tylko takowe kiedy najdzie mnie chcica ;-) jadam .
  • Bardzo dobre są też kabanosy z mięsa strusia , chudziutkie i przepyszne , a dodam gdyż nie napisałem , seria produktów bez konserwantów , stabilizatorów , polepszaczy smaku " Pure " jest dostępna w Lidlu , zwrócicie szczególnie uwagę na parówki z indyka , zawierają tylko 14 % tłuszczu ! :-) .
  • aya____
    W pełni z tobą się zgadzam , pozazdrościłem wam posiadania suszarni i wędzarni , my mieszkamy w bloku , możemy tylko sobie o takich pomarzyć . Weganie którzy całkowicie rezygnują z jedzenia produktów pochodzenia zwierzęcego popełniają poważny błąd , lecz cóż to nie jest sposób odżywiania się ani też dieta to ideologia bardzo szkodliwa :-( .
  • @ljon jest jedna zasada- tak uwazam, swieta regula dla kazdego: NIC nie szkodzi- i szkodzi wszystko, kluczem jest dawka. Uwazam ze laczenie jedzenia z ideologia jest dziwne. To podobnie jak ze strajkiem glodowym- krzywde wyrzadza sie samemu sobie.. tez dziwne. Jedzenie - poza przyjemnoscia- ma sprawic ze przezyjemy nastepny dzien, nie kumam tych wszystkich detoxow, glodowek , monodiet.. ok, bronia sie tu kwestie lekarskie, dieta od lekarza to inna bajka..ale samowolnie rezygnowac z jedzenia miesa- eh..nie chce wchdozic na ten temat bo ze strumyka zrobi sie rzeka..
  • kuraszaaaa 2020/01/13 07:26
    @Ijon to nie jedz jak nie chcesz. Z wiejskiego swiniobicia to sie mozesz tylko tasiemcem zarazic
  • Przepyszne
  • AnaGonzalez 2023/12/27 00:22
    Masakra. Dodawanie wieprzowiny we wszystkim jest skandaliczne! Jest bardzo wiele osób na świecie, które wieprzowiny nie tkną - ze względów religijnych choćby.
    Jest niezdrowa, i to jest oczywiste.
    Ja nie jem wieprzowiny od dziecka, raz ktoś nie wiedział, zjadłam kawałek, i nim ktoś mi uświadomił że to mięso wieprzowe to już wymiotowałam.

    Dobrze ze istnieje wersja cielęca z dodatkiem drobiu tej samej marki co powyżej.
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555yhJYfHdq
  • 555
  • -1 OR 2+631-631-1=0+0+0+1 --
  • -1 OR 2+964-964-1=0+0+0+1
  • -1' OR 2+791-791-1=0+0+0+1 --
  • -1' OR 2+43-43-1=0+0+0+1 or 'iqSM36sx'='
  • -1" OR 2+485-485-1=0+0+0+1 --
  • 555*if(now()=sysdate(),sleep(15),0)
  • 5550'XOR(555*if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR'Z
  • 5550"XOR(555*if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR"Z
  • (select(0)from(select(sleep(15)))v)/*'+(select(0)from(select(sleep(15)))v)+'"+(select(0)from(select(sleep(15)))v)+"*/
  • 555-1; waitfor delay '0:0:15' --
  • 555-1); waitfor delay '0:0:15' --
  • 555-1 waitfor delay '0:0:15' --
  • 555KDb2rzE2'; waitfor delay '0:0:15' --
  • 555-1 OR 113=(SELECT 113 FROM PG_SLEEP(15))--
  • 555-1) OR 592=(SELECT 592 FROM PG_SLEEP(15))--
  • 555-1)) OR 44=(SELECT 44 FROM PG_SLEEP(15))--
  • 555q4UJGkOG' OR 823=(SELECT 823 FROM PG_SLEEP(15))--
  • 555uOjNpDfD') OR 442=(SELECT 442 FROM PG_SLEEP(15))--
  • 555AbuvdIne')) OR 273=(SELECT 273 FROM PG_SLEEP(15))--
  • 555*DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(99)||CHR(99)||CHR(99),15)
  • 555'||DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(98)||CHR(98)||CHR(98),15)||'
  • 555
  • 555'"
  • 555%2527%2522'"
  • @@lFj9k
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555
  • 555

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę