Kiełbasa z koniny

Kiełbasa z koniny waży 125 g.

  100g na zdjęciu (125 g)
Energia 242 kcal 303 kcal
Białko 20,8 g 26,0 g
Tłuszcz 26,1 g 32,6 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Kiełbasa z koniny kalorie w 100g: 242kcal

Zobacz więcej: sztuka kiełbasa 125g konina

Ostatnia aktualizacja: 2015.01.27

Ważenie dodano: 2012.12.10 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 16 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Z konika? eee dobre, myślałem że w polsce nie ma już takich kiełbasek :) Jeżeli o mnie chodzi to z konia zjeść bym zjadł, ale wole tradycyjne.... Jakoś, wydaje mi sie że konik to dobry zwierz... :) Smacznego! :)
  • Nigdy
  • Paulinka 2012/12/10 22:25
    Jak można.......
  • No jak? normalnie, w chinach i innych podobnych krajach jedza psy, podobno smaczne, w innych krajach *tajlandia* jedzą embriony kury (jajka które zawierają nienarodzoną kurke, koguta, nie wiem) co kraj to obyczaj, a w Polsce kiedyś jedzono często konine, podobno bardzo smaczna z tego co rozmawiałem z Tatą :) poczytajcie troche, ważenie dość kontrowersyjne z racji tego że konik to powszechnie mądre zwierze.... no ale co zrobić, leci plusik! :)
  • Miłośniczka zwierząt. 2012/12/10 23:55
    [komentarz moderowany - bez wulgaryzmów proszę - Maciej]
    POTWORY NIE LUDZIE!!!!!
  • jakoś zabijanie świń na inne kiełbasy nikogo nie poruszało, a mało kto wie, iż są one bardzo mądre.
    taka kiełbasa raczej nie należy do mojego menu, ale jestem ciekawa smaku i pewnie bym spróbowała -jednorazowo, trochę za tłusta, wolę chude mięso.
  • konina dobra , najlepsza na gorąco , polecam
  • Nie widzę w zważeniu nic kontrowersyjnego.
    Był drób (różny), wieprzowina, wołowina..... to teraz konina, którą w POLSCE jadło się OD ZAWSZE, więc skąd to wielkie halo.
    @vilku; te jajka to ja z kolei oglądałem kiedyś w tv jak chodziło o niewyklute ale już w pełni ukształtowane kaczki. Chociaż z kurczakami też całkiem możliwe.
    A wracając do kiełbasy, to trochę tłustawa, co mnie lekko zaskoczyło. Nigdy nie jadłem więc nie wiem czy polecać, ale kabanosy końskie jadłem i były dobre.
  • patrycja98 2012/12/12 07:40
    Zdarzyło mi się spróbować jej raz... Była obrzydliwa w smaku. Nie polecam jej jeść. Pozdrawiam
  • właściwie nie wiem skąd bierze się taka awersja do np kiełbasy z konia, jagnięciny, królików... bo takie zwierzątka są milusie i nie powinno się ich jeść? ale cycki z kurczaka, schabowe to już ok?...
    Ja nie przepadam za mięsem w ogóle, czasem kurczaka skubnę, rybę, ale jednak chyba nie odwazyłabym się spróbować takiego wyrobu... sama nie wiem z czego to wynika...
  • W zyciu bym nie tknęła!! Aż mnie serce boli na samą myśl.
  • Zawsze mnie zastanawiało jak ludzie jedzący wieprzowinę, drób, ryby czy wołowinę obruszają się na np. koninę. Mięso to mięso. I tu i tu ginie zwierzę, więc argumenty typu "króliczek jest słodki, konik śliczny więc ich nie zjem a świnkę można zjeść, bo to przecież niedzielny schabowy". Nikomu nie zabraniam tak myśleć, jedynie bardzo mnie dziwi taka podwójna moralność, no ale wiadomo każdy ma prawo do własnego zdania.

    Mi wędliny i większość mięs nie smakuje (są wyjątki), dlatego ich nie jem. Za to w mojej rodzinie takie kabanosy są bardzo chwalone, więc dla smakoszy ta wędlina jest warta zachodu i ceny.
  • Witam, mam prośbę do wszystkich, którzy jedli koninę oraz tych co nie jedli, ale mają ochotę mi pomóc (mam nadzieję, że mogę ją tu zamieścić).

    Mianowicie proszę o wypełnienie ankiety na temat koniny, uzyskane wyniki posłużą mi w pracy magisterskiej pt. Rynek koniny w Polsce.

    Ankietę wyślę na maila, proszę chętnych o adresy na moją pocztę (dina9@wp.pl).
  • A i jeśli można wiedzieć, jaki jest skład tej kiełbasy, stosunek koniny i innego mięsa (jakiego)? Widzę, że ważenie było dość dawno, ale może jakieś notatki Państwo prowadzicie do tych ważeń?
  • ja bym zjeść nie mogła bo kocham konie, ale jeżeli komuś smakuje to normalne, taki łańcuch pokarmowy :)
  • grzegorz cz 2015/01/27 00:02
    [komentarz usunięty] - W sprawie reklamy prosimy o kontakt. Izabela

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę