Kiełbaski sojowe wędzone

Kiełbaska sojowa wędzona waży 50 g.

  100g na zdjęciu (50 g)
Energia 181 kcal 91 kcal
Białko 17,4 g 8,7 g
Tłuszcz 8,8 g 4,4 g
Węglowodany 8,0 g 4,0 g
Błonnik 0,9 g 0,5 g

Kiełbaski sojowe wędzone kalorie w 100g: 181kcal

Zobacz więcej: kiełbaska sojowa wędzona sztuka 50g

Ostatnia aktualizacja: 2015.03.27

Ważenie dodano: 2015.01.16 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: woda, białko sojowe (11%), olej roślinny, białko pszenne - gluten, skrobia kukurydziana E1422, aromaty i ekstrakty przypraw, przyprawy naturalne, sól, karagen - substancja zagęszczająca, błonnik cytrusowy, karmel - barwnik.
Informacje: Produkt zawiera wyłącznie surowce roślinne. Produkt pasteryzowany.
Producent: Polsoja

Mamy 17 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Pani Izo, czy uważa Pani że tego typu kiełbaski można włączyć do codziennego jadłospisu. Zastanawiam się czy można to traktować jako alternatywę dla popularnej Berlinki.
  • mia123456 2015/01/16 17:37
    JA lubię parówki sojowe chilli. Zawsze wydawało mi się, ze te kiełbaski na opakowaniu miały ok 200 kcal a nie tylko co parówki
  • czy mógłby ktoś mi powiedzieć czy to jest po prostu smaczne? narobiliście mi ochoty na hot-doga :P
  • Dołączam sie do pytania hejhej ;)
  • jamakasi 2015/01/16 21:40
    Smak jakbym jadła przyprawioną tekturę.
  • Moim zdaniem są b. smaczne. ;)
  • obserwatorr 2015/01/17 00:46
    @karolina_2002
    Jako alternatywę napewno, ale zwykłe parówki niepowinny się wcale znajdować w codziennym jadłospisie jeśli dbamy o swoje zdrowie.
  • Te wędzone i chilli są najlepsze! :D Nie tęsknię za smakiem mięsa, ale ta parówki mają fajną teksturę i konsystencję. Nie przypominają tektury czy coś ;)
  • Pyszne są! Nie smakują absolutnie jak tektura, ale smaku mięsa oczywiście też nie ma co się spodziewać. U mnie są tylko parówki i kiełbaski wędzone oraz białe z polsoji, nie ma tych wszystkich chilli itd, niestety :(
  • Króliczę 2015/01/18 10:55
    Wędzona poprzez dodanie tzw dymu wędzarniczego :]
  • Czy tylko ja nie jestem w stanie znaleźć jej przez wyszukiwarkę?
  • @obserwatorr skład parówek typu Berlinki czy innych z tzw. górnej półki nie jest najgorszy. Zastanawiam się co jest w tym wypadku mniejszym złem...
  • Absolutnie genialne! Pyszne, wspaniałe, cudowne! Mogłabym jeść nonstop, tylko cena :///
  • djustyna 2015/01/20 17:46
    Zastanawia mnie czemu nie mozna ich jeść na zimno, a przynajmniej tak sugeruje producent
    .
  • @djustyna
    Nie można ich jeść na zimno? Ja tam jadłam i żyję :D
  • ja jem kotlety sojowe jak krakersy, także...
    wiem, że prawie wszystkich strączków (zdaje się, że bez zielonej soczewicy, ale mogę się mylić) nie je się na surowo, ze względu na jakiś związek/enzym/cośtam w nich występujący. nie wiem tylko czy "białko sojowe" zalicza się jako surowy strączek.
  • Niewiedząca 2015/03/27 02:20
    Próbowałam sojowych kiełbasek dwa razy. Raz powyższych - wędzonych, a za drugim razem z chili. W obu przypadkach byłam raczej rozczarowana. Po pierwsze, producent każe podgrzać (ciekawe dlaczego), a po podgrzaniu cały aromat wędzonki uleciał z kiełbaski - przestała pachnieć w ogóle. Znowu jeśli chodzi o kiełbaski z chili - nie były w ogóle pikantne, ani troszkę, a tego można by się spodziewać po produkcie. Natomiast moja mięsożerna druga połówka w obu przypadkach stwierdziła, że w smaku nic nie przypomina mięsa, poza wędzonym aromatem, który całkiem zniknął po podgrzaniu. Odrzuciło go też to, że po zdjęciu folii kiełbaska okazała się baaardzo miękka, choć elastyczna.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę