Kotlet schabowy bez panierki

Kotlet schabowy bez panierki smażony

Kotlet schabowy bez panierki po usmażeniu w małej ilości tłuszczu waży 45g (przed smażeniem 65g)

  100g na zdjęciu (45 g)
Energia 268 kcal 121 kcal
Białko 18,2 g 8,2 g
Tłuszcz 21,9 g 9,9 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Kotlet schabowy bez panierki smażony kalorie w 100g: 268kcal

Zobacz więcej: sztuka 45g kotlet schabowy

Ostatnia aktualizacja: 2018.06.10

Ważenie dodano: 2009.10.22 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 20 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • notmyname 2010/05/12 14:28
    ta strona jest niesamowita! podziwiam was, pozdrawiam.
  • Jejku, to aż niewiarygodne, że kotlet traci prawie 300 kcal, jeśli się go zrobi bez panierki! Dziękuję za tą informację ;P
  • czarna6kijana 2010/10/01 08:23
    Jeżeli nie możemy zrezygnować jednak z panierki, to ja mam radę- nagrac piekarnik do ok. 200 stopni, rozbity i doprawiony schab obtoczyć w jajku (żeby było mniej kalorycznie można nawet tylko w białku) i w zarodkach pszennych, wrzucić w żaroodpornym naczyniu na paregaminie i upiec bez dodatku tłuszczu- pycha.
  • pytającaAla 2011/02/27 13:17
    wow.. bardzo mało kcal ;)
    ja zawsze jem taki kotlet usmażony bez tłuszczu na patelni grillowej. Od mniej więcej roku prawie w ogóle nie jadam kotletów w panierce, które po prostu przestały mi smakować ;))
  • @izuu ale zobacz, tamten kotlet przed smazeniem wazyl 100g a ten tylko 65g
  • So Lovely 2011/06/13 16:35
    a drobiowy kotlet?
  • so lovely przeciez jest podany na stronie kotlet z piersi. a co do kotleta to jak sie go nie rozbije na gazete to wchłonie mniej tłuszczu, a jesli przycisniemy do niego recznik papierowy to spadnie to do minimum
  • A ile wazy kotlet gotowany na parze???
  • a ile ma pieczony w piekarniku bez dodatku tłuszczu?
  • Tu masz dane surowych mięs, więc ważysz swojego kotleta no i już wiesz, bo skoro w piekarniku i w gotowaniu na parze nie dodajesz niczego co zawiera kalorie to kotlet będzie troche mniejzy ale kalorii tyle samo co w surowym mięsie o masie sorzed obróbki.
  • różnica ogromna między schabowym bez panierki i z panierką
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2012/03/24 21:00
    @Justyś: Zwróć uwagę, że kotlet w panierce ważył znacznie więcej. Do tego porównania trzeba by było spojrzeć na wartości dla 100 g. Tu różnica też będzie, jednak nie jest ona tak drastyczna.
  • JustynaDiet 2013/08/10 13:56
    Mała ilość tłuszczu tzn. jaka dokładnie i jaki tłuszcz?
  • malutki :P
  • AAAAAASSSS 2014/01/09 16:52
    A ja intensywnie biegam i robię trening siłowy 4 - 5 razy w tygodniu po 1,5 - 2 h i w ogóle nie licze kalorii bo nawet jak żrę na noc góry mięsa, tłuszczu i węgli to i tak nie tyję:) Polecam intensywny trening to będziecie mogli jeść co lubicie a waga pozosanie w normie.
  • Joasia1806 2016/03/29 22:01
    Mam pytanie. Nie jestem na żadnej diecie, po prostu chcę zdrowo jeść:) takie kotlety można zjeść dwie sztuki na jedną porcję? To wyjdzie ok.100 g. I 2 razy w tygodniu będzie ok? Do tego jakiś ryż/kasza/ziemniaki i surówka? Pomyślałam, aby 2-3 razy w tygodniu zamiast tego jeszcze filet z kurczaka/indyka i 2 razy rybę:)
  • Nieprawda 2018/03/06 16:40
    No raczej nei ma tylu kalorii. Bzdury
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/03/06 19:06
    @Nieprawda na jakiej podstawie tak twierdzisz?
  • Ile może mieć kcal podobnej wielkości schab smażony bez panierki ale wcześniej obtoczony w samej mące?Czy sama mąka chłonie tak samo tłuszcz jak panierka z bułki?
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/06/10 19:16
    @Zz nie dysponuję danymi na temat tego, ile tłuszczu wchłonie mąka. To zależy również od tego ile użyjesz tłuszczu w ogóle i jak mocno go rozgrzejesz. Polecam skorzystać z naszego kalkulatora, do którego możesz dodać oddzielnie schab, mąkę i dokładną ilość użytego tłuszczu. Dzięki temu dowiesz się dokładnie jaką kaloryczność miało Twoje danie.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę