Kromka chleba razowego z dynią

Chleb razowy z dynią

Kromka chleba razowego (żytnio-pszennego) z dynią waży 35 g.

  100g na zdjęciu (35 g)
Energia 253 kcal 89 kcal
Białko 9,4 g 3,3 g
Tłuszcz 3,6 g 1,3 g
Węglowodany 45,8 g 16,0 g
Błonnik 4,8 g 1,7 g

Chleb razowy z dynią kalorie w 100g: 253kcal

Zobacz więcej: dynia chleb kromka 35g razowy żytni pszenny ziarna Nasiona

Ostatnia aktualizacja: 2014.01.10

Ważenie dodano: 2013.01.24 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mąka (żytnia razowa 48 %, pszenna), woda, ziarno dyni (15 %), sól, drożdże.
Producent: Asprod

Mamy 19 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • a taki chelebek z mąki dyniowej? taki zółty cały z kruszonką na słono?
  • smacznie się prezentuje! pestki dyni wyjątkowo mi pasują do pieczywa :)
  • A jak wrażenia smakowe?
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2013/01/24 22:38
    @Paulina: Dyni jest w nim naprawdę sporo, także jak ktoś lubi ziarenka w chlebie to na pewno dobry wybór. Naprawdę smaczny jak jest świeży, niestety dość szybko się starzeje (niektórym chlebom to nie przeszkadza, ale ten moim zdaniem jest pod tym kątem wrażliwy i jak trochę poleży to staje się gumowy i jak dla mnie dużo mniej "zjadliwy").
  • to jest chlebek dostępny m.in w Piotrze i Pawle?
    jest jeszcze w wersji z ziarnami słonecznika.
    bardzo je lubię :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2013/01/25 11:14
    @agata: tak, dokładnie. Pieczywo tego producenta dostępne jest w wielu sklepach na terenie Polski.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2013/01/25 14:54
    @kasia: "a taki chelebek z mąki dyniowej? taki zółty cały z kruszonką na słono?" wartość odżywcza takiego chleba będzie uzależniona od rodzaju i ilości użytych składników. Niestety "na oko" nie jestem w stanie udzielić takich informacji. Poza tym, udział mąki dyniowej byłby raczej bardzo niewielki. Mąka dyniowa nie zawiera glutenu, stąd trudności w uzyskaniu wysokiej jakości pieczywa. A jeżeli sama sporządzasz taki chlebek, to wprowadź wartości do naszego kalkulatora i podziel uzyskaną wartość liczbową całość przez ilość kromek, aby uzyskać wynik dla 1 kromki.
  • exiables 2013/01/25 17:30
    im chleb szybciej czerstwieje tym znaczy się, że mniej przetworzony, zdrowszy, czy odwrotnie?
  • moja mama piecze sama chleb, potrafi leżeć nawet półtora tygodnia (robi 3 bochenki, czasem zamrozi od razu dwa, a czasem tylko jeden i z tym zostawionym i tak się nic nie dzieje mimo że leżą dość długo)
  • A co myślicie o razowym z Kubiaka czy Herta? Ktoś się potrafi wypowiedzieć? Naturalne składniki czy chemia?
    Ja np osobiście nie lubie dyni w chlebie. Ale za to z miodem, na zakwasie, komiśniaki ymm, pycha
  • A czy taki chlebek jest na zakwasie ? Zawsze jestem ciekawa, czy chleby na zakwasie maja wiecej kcal ? Sa ciezsze, wiec kromka o takim samym rozmiarze i wiekszej wadze bedzie chyba miala ich wiecej prawda ? Zwlaszcza w przypadku zytniego ? Nigdy nie wiem dlatego, czy oplaca mi sie zjesc zwykly razowy, czy taki jak np tzw. "Od Jozefa" z Asprodu. Ile on moze miec kcal ?
  • skoro są drożdże to pewnie nie na zakwasie, bo sie nie opłaca:P ale mogę się mylić:D
  • Hej a ile ma taki zwykły chleb razowy, bez zadnych tam ziaren i slonecznika?
  • @edo05 - http://www.ilewazy.pl/kromka-chleba-zytniego-razowego Było tuż pod tym ważeniem.
  • no ale nie zytni razowy tylko taki zwykly razowiec to chyba jest roznica, czy sie myle?bo nigdzie nie moge znalesc tej info :)
  • @jagoda: Ja kupuję od jakiegoś czasu w Hercie razowy i jestem zadowolona. Nie znam składu, ale sądząc po smaku, chyba jest naturalny. Poza tym podejrzewam, że udział mąki razowej jest duży, bo chleb jest mocno "zbity". W smaku nie wyczuwam karmelu ( nie ma takiego słodkiego posmaku). Mają też bardzo dobre grahamki. W Furtaku też jest dobry chleb razowy, na zakwasie.
  • ja kupuję podobny na wagę w delikatesach centrum w Rzeszowie;)pycha;)
  • Jadam podobny chleb tylko słonecznikowy. ziarna to 4% i nie pisze w składzie mąka razowa żytnia tylko samo mąka żytnia. Czy mam liczyć tak samo kcal ?
  • a ja się zajadam ZIOMEK Z DYNIĄ od Buczka - w smaku idealny dla mnie bo sam razowy mi nie leży, interesuje mnie bardziej to, jakie ma własności żywieniowe, ile kalorii itp.
    Ktoś pytał o czerstwienie - im szybciej czerstwieje tym chleb słabszy.. dlatego jak ciocia na wiosce piekła sama w piecu kaflowym chleb - to min tydzień czy półtora mógł wytrzymać, ale zjadało się go oczywiście dużo szybciej! warto czegoś takiego spróbować nim wróci się do marketowych kajzerek w których spulchniaczem bywa keratyna z świńskiego włosia... :P smacznego!

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę