Kromka chlebka solruta z orkiszem

Chlebek solruta z orkiszem

Kromka chleba solruta z orkiszem waży 27 g.

  100g na zdjęciu (27 g)
Energia 380 kcal 103 kcal
Białko 11,0 g 3,0 g
Tłuszcz 7,0 g 1,9 g
Węglowodany 63,0 g 17,0 g
Błonnik 10,0 g 2,7 g

Chlebek solruta z orkiszem kalorie w 100g: 380kcal

Zobacz więcej: kromka orkisz 27g żyto chlebek solruta owies

Ostatnia aktualizacja: 2017.02.07

Ważenie dodano: 2011.02.07 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mąka pszenna (39 %), pełnoziarnista mąka żytnia (34 %), pełnoziarnista mąka z pszenicy orkisz (18 %), ziarna owsa (6,4 %), tłuszcz roślinny, drożdże, emulgator (mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych), cukier, sól, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu). Do wypieku 100 g produktu użyto 58 g składników pełnoziarnistych.
Producent: Barilla
Marka: Wasa

Mamy 11 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Claudiaa 2011/02/07 19:17
    :O Dość kaloryczne..
  • Zdrowe to chociaż? Jak myślicie?
  • [pieczywo chrupkie=odwodnione pieczywo tradycyjne. wiec co do zdrowia to dak samo jakby zrobić zwykły chleb z tych samych składników i go nie wysuszać. żeby sie najeść trzeba zjeść dokładnie taką samą ilość kaloryczną peiczywa, ale taki "wygrywa"w dietach bo niektórzy potrafią sie oszukac i zjeść 2 zwykłe kromki albo 2 chrupkie i lecieć na nich tak samo do obiadu!
  • Z jednej strony tak, bo dużo nasion, zbóż, pełnego ziarna, a z drugiej nie, bo tłuszcz, cukier i konserwanty... Dyskusyjne.
  • Wolę zjeść zwykłego chleba, bo pierwsze - bardziej się najem, drugie - mniej kalorii, trzecie - jakoś tak zwykły chleb lepiej mi wygląda, a oczami przecież też się je :D.
  • Porównując ze zwykłą kromką chleba orkiszowego jest bogatszy w białko,węglowodany i błonnik. Tłuszczu mamniej,alejest togłównie tłuszcz z ziaren czyli NNKT
  • Z tym tłuszczem muszę się nie zgodzić: ilościowo ten chleb oscyluje w górnych granicach (jak porównuje z innym pieczywem z ziarnami), i dodatkowo dodano tłuszcze roślinne i emulgatory... Ale błonnika, fakt, jest dużo :)
  • caroline 2011/08/24 18:03
    Są przepyszne. Polecam. :)
  • Agataaa666 2012/08/24 13:11
    Pyszne, ale kaloryczne niestety, dlatego zostaję przy zwykłej "Wasie"
  • Mam podobny chlebek firmy Chrupak (do kupienia w Rossmanie), w 100g ma trochę więcej białka i ponad dwukrotnie tyle tłuszczu, jedna kromka to ok. 100 kcal. Jest pszenno-orkiszowy i ma mnóstwo słonecznika i sezamu, często jem na kolację jedną taką "deskę" razem z sałatką, bardzo smaczne i fajnie chrupie ;)
  • "Chrupak", o którym wspominałam powyżej, ma ciekawe zastosowanie jako panierka: wykorzystuję okruchy + resztki ziaren, które zgromadzą się w opakowaniu, dodaję trochę mąki kukurydzianej, okruchy z orzechów ziemnych, pokruszone słonecznik i pestki dyni itp. odpadki ;) Ostatnio użyłam do panierowania kotletów z wędzonego tofu, wyszło super :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę