Kromka pszennej macy z cebulką

Maca pszenna z cebulką

Kromka pszennej macy z cebulką waży 13 g.

  100g na zdjęciu (13 g)
Energia 338 kcal 44 kcal
Białko 10,3 g 1,3 g
Tłuszcz 1,6 g 0,2 g
Węglowodany 69,4 g 9,0 g
Błonnik b.d. -

Maca pszenna z cebulką kalorie w 100g: 338kcal

Zobacz więcej: kromka maca pszenna cebulka sztuka 13g

Ostatnia aktualizacja: 2017.07.18

Ważenie dodano: 2014.05.10 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mąka pszenna, cebula suszona 3,8 %, szczypior suszony 0,8 %, woda, sól morska.
Producent: Sante

Mamy 6 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Takie proste, a takie dobre... Często robię sama, wychodzi znacznie taniej ;)
  • @Marcado a moglabys podać przepis? Ja próbowałam kilka razy zrobić ale nie wychodzili mi, bo zawsze źle wodę dodawalam :P moze rozjaśniłabyś trochę temat?
  • w stosunku 2:1 powinno sie dodawac,przynajmniej ja tak robie i wychodzi pyszne:) szklanka maki na ol szklanki koniecznie goracej wody,szczypta soli,zagniesc i na patelnie
  • A ja do 300g mąki pszennej, koniecznie przesianej, dodaje ok 100ml wody gorącej i (co może wzbudzić kontrowersje) łyżkę smalcu. Nie używam w kuchni tego tłuszczu, ale do macy czy placków tortilla jest idealny :) W ogóle nie wyczuwalny, ale można go zastąpić też oliwą. Do tego dodaję sól, dowolne zioła, paprykę, czosnek, co kto woli. Jeżeli ciasto jest bardzoo gęste to dodaje po łyżce wody, do uzyskania takiej zbitej, ale dającej się wałkować masy :) Przed włożeniem wyciętych kawałków nakłuwam je widelcem, wkładam na rozgrzaną już blaszkę i piekę po 2-4minutki z każdej strony, do pojawienia się bąbelków powietrza. Ale od razu mówię, że to robota dla wytrwałych, bo wałkowanie większej ilości ciasta wykańcza :D
  • @falka @Marcado
    Dziękuję za pomoc :D Spróbuje zrobić jak znajdę trochę czasu, chęci i mąki :)
  • Dla mnie wyjątkowo niezjadliwy wynalazek. Tektura o smaku mąki, cebula ledwo wyczuwalna. Na sucho nie da się jeść.
    Dopiero po posmarowaniu pikantnym serkiem paprykowym nadaje się do spożycia.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę