Łyżeczka mąki ziemniaczanej

Mąka ziemniaczana

Łyżeczka mąki ziemniaczanej waży 12 g.

  100g na zdjęciu (12 g)
Energia 343 kcal 41 kcal
Białko 0,6 g 0,1 g
Tłuszcz 0,1 g 0,0 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g 0,0 g
Węglowodany 83,9 g 10,1 g
Cukry proste 0,2 g 0,0 g
Błonnik 0,4 g 0,0 g
Sól 0,0 g 0,0 g

Mąka ziemniaczana kalorie w 100g: 343kcal

Zobacz więcej: łyżeczka 12g mąka ziemniaczana skrobia

Ostatnia aktualizacja: 2018.10.02

Ważenie dodano: 2011.07.02 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Producent: Kupiec

Mamy 4 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Podana waga jest 3xkrotnie przekłamana! Nie waży się czubatej łyżeczki produktu, ponieważ wtedy waga zależna jest od wymiaru podstawy łyżki/łyżeczki (zweryfikowałem wagę z dwiema różnymi łyżeczkami, przy jednej było to 18g, przy innej 27g!). Dlatego zawsze waży się PŁASKĄ łyżeczkę produktu, aby waga była standardowa i wiarygodna! Ja zważyłem (profesjonalny miernik odpowiadający 1 łyżeczce i profesjonalna waga) i jedna łyżeczka mąki ziemniaczanej waży 4,5g, a nie 12 (tyle waży duża łyżka)!!! To już kolejna przekłamana waga na tej stronie! Czy nikt nie weryfikuje umieszczanych tu informacji??? I przez to portal jest niewiarygodny i wprowadza użytkowników w błąd!
  • Porcja produktu na zdjęciu ważyła tyle. I nie jest Pan w stanie tego zakwestionować, skoro sam otrzymał Pan wagi 18 i 27 g.

    Nie mam w kuchni profesjonalnych mierników odpowiadających 1 łyżeczce, łyżeczki posiadam. Nie nabieram płaskiej łyżeczki tylko kopiastą, nie będę specjalnie otrząsać. To ma być serwis do użytku dla normalnego człowieka i po to są zdjęcia, żeby było widać, o jakiej ilości mowa.

    Nie ma żadnego obowiązku korzystania z serwisu i "niewiarygodnych" informacji. Można poszukać innego miejsca, można tez ważyć samodzielnie, profesjonalnymi miarkami. Albo założyć własny, profesjonalny serwis i regularnie go prowadzić.
  • Pani Barbaro co silniej zagęszcza np. sos. mąka czy skrobia ziemniaczana?
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/10/02 08:39
    Lepiej zagęszcza skrobia, bo to czysty węglowodan, który wchłania wodę. Skrobia da też lepszą, gładką, lejącą się konsystencję. Przy mące łatwiej o grudki i "farfocle" z białka, które w mące jest obecne.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę