Łyżeczka pasztetu brokułowego

Pasztet brokułowy

Łyżeczka pasztetu brokułowego waży 15 g.

  100g na zdjęciu (15 g)
Energia 90 kcal 14 kcal
Białko 4,7 g 0,7 g
Tłuszcz 3,1 g 0,5 g
Węglowodany 10,0 g 1,5 g
Błonnik b.d. -

Pasztet brokułowy kalorie w 100g: 90kcal

Zobacz więcej: łyżeczka pasztet brokły 15g brokułowy

Ostatnia aktualizacja: 2015.11.21

Ważenie dodano: 2015.11.16 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: brokuły 69%, woda, olej rzepakowy, białko grochowe, skrobia ziemniaczana, szpinak, cebula, gorczyca, ocet, sól morska, fermentowana soja i pszenica, białko sojowe, sól morska, karagen, guma guar, ksantan, suszone warzywa, ekstrakt drożdżowy, przyprawy, barwnik: ryboflawina, cukier, aromat.
Producent: Amunak

Mamy 8 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • wow a cóż to za nowość? smaczne? gdzie mozna kupić i w jakiej cenie ?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/11/17 12:20
    @MalyKsiaze: Ja zakupiłam w jednym ze sklepów internetowych. Koszt: około 4 zł / 100 g.
  • Pani Izo i jak smakował? widziałam,że wersji takich pasztetów jest sporo!
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/11/17 19:07
    @MalyKsiaze: Pasztet posiadał intensywny smak brokułów. Jednak w połączeniu ze wszystkimi pozostałymi składnikami był "specyficzny". Trudno mi przyrównać do jakiegoś innego produktu. Nie w moim stylu.
  • Dominiika 2015/11/17 19:40
    Nie miałam pojęcia, że istnieje pasztet z brokułów! :o Jeżeli znajdę go gdzieś stacjonarnie to napewno kupię żeby chociaż sprobować, jako że jestem wielką fanką wszystkiego co brokułowe :D
  • Nie wiem jak kupne, ale uwielbiam tego typu pasty/pasztety robione w domu. Ostatnio mam fioła na punkcie pasztetu z cukini. Szczerze polecam. Jest rewelacyjny. W najbliższym czasie spróbuję przyrządzić brokułowy.
  • @Aga_90 podaj przepisy na Twoje pasztety!
  • @MalyKsiaze - proszę bardzo:
    Pasztet z cukini
    Składniki:
    - 3 szklanki cukini (bez pestek) startej na tarce o grubych oczkach (dokładnie odciskać sok)
    - 1 duża marchewka obrana i starta na tarce
    - 2 cebule obrane i drobno posiekane
    - 5 ząbków czosnku obranych i posiekanych
    - pół szklanki oliwy z oliwek lub pestek winogron
    - pół szklanki tartej bułki
    - pół łyżeczki kurkumy
    - 1 łyżeczka przyprawy curry
    - 4 całe jajka
    - duży pęczek natki pietruszki posiekany
    - posiekany koperek
    - posiekane świeże zioła: lubczyk, hyzop, oregano, tymianek, bazylia (świeże zioła można zastąpić suszonymi)
    - sól i pieprz
    Przygotowanie:
    - Cukinię dobrze umyć. Przekroić na pół, za pomocą łyżki usunąć i wyrzucić miąższ. Następnie cukinię pokroić na mniejsze kawałki, zetrzeć wraz ze skórką na tarce, lekko posolić i odstawić na 5 minut. Po tym czasie lekko ją odcisnąć.
    - Czosnek, cebulę, koperek oraz natkę drobno posiekać. Wszystkie składniki z przepisu połączyć razem, dodać zioła, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Keksówkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia.
    - Masę włożyć do foremki, wygładzić łyżką i włożyć do nagrzanego piekarnika.
    - Piec 60 min w temp. 180 st. C
    - Zanim wyciągniemy pasztet z foremki, koniecznie musi wystygnąć.
    Smacznego!

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę