Łyżeczka pasztetu z kurcząt

Pasztet z kurcząt

Łyżeczka pasztetu Podlaskiego z kurcząt waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 190 kcal 19 kcal
Białko 7,0 g 0,7 g
Tłuszcz 16,0 g 1,6 g
Węglowodany 5,0 g 0,5 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Pasztet z kurcząt kalorie w 100g: 190kcal

Zobacz więcej: 10g łyżeczka podlaski pasztet drobiowy pasztet z kurcząt

Ostatnia aktualizacja: 2015.05.28

Ważenie dodano: 2010.10.08 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: woda, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt, tłuszcz roślinny, wątroba z kurcząt, tłuszcz wieprzowy, kasza manna (zawiera gluten), skóry z kurcząt, białko sojowe, przyprawy, skrobia modyfikowana, sól, mleko w proszku, substancje wzmacniające smak i zapach E 621, E 635, przeciwutleniacz, E 316. Zawartość surowców z kurcząt około 34 %
Producent: Drosed

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • pomimo, że to w sumie sam MOM, to lubię ;(
  • Dziękuję za zważenie! ;)
  • czarna6kijana 2010/10/09 15:57
    Za pasztet, w którym jest 34% "produktów z kurcząt", to ja dziękuję. :/ Wolę sama upiec.
  • Karolina 2011/07/03 05:11
    Jedna z firm produkujących podobny pasztet "drobiowy" zalicza do tych 30% “produktów z kurcząt” oprócz MOM i podrobów (wątroby, serca,..) także białko jaja kurzego.. Główne zaś składniki takiego pasztetu to woda, tłuszcz i skóry wieprzowe.. Do tego dochodzą wypełniacze, np. kasza manna, białko sojowe, skrobia, jeszcze olej , sól, jakieś śladowe ilości warzyw czy pojedynczych przypraw.. Ale nie mówię, że nie jest to smaczne, poręczne, tanie i wygodne w sam raz na wyprawę pod namiot, gdzie nie będę miała dostępu do lodówki. Tylko taki prowiant wchodzi u mnie w grę. Mam nadzieję dokupywać sobie codziennie świeże pieczywo i tym sposobem śniadania i kolacje mam z głowy. Dobrze, że to będzie trwało jedynie tydzień. Na dłuższą metę nie ma w konserwach wiele pożywnych i odżywczych składników, to jak fast-food.
  • dla mnie okropieństwo , "skóry z kurcząt" albo co gorsza "zmiażdżone głowy kurcząt" przyprawiają mnie o mdłości , za to pasztet sojowy z papryką UWIELBIAM, polecam każdemu kto lubi takie smarowidła na kanapkach :)
  • Najgorsze w tym wszystkim jest to, że mimo, że wiem, że to same skóry, tłuszcz i najgorsze syfy, to i tak jest przepyszne :(
  • Nigdy mi to specjalnie nie smakowało; a odkąd zainteresowałam się składem tego, co jem, to już w ogóle nie tknę takiego czegoś. Wszystkie możliwe odpadki, MOM, smalec, skrobia modyfikowana, glutaminian itp. Kiedyś jadłam dość dobry pasztet na wsi, kolega mojego dziadka robił po świniobiciu. Tego produktu nie tknę; szczerze, to wolę zjeść suchą bułkę niż posmarowaną tym "czymś"

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę