Pesto Rosso

Łyżeczka pesto Rosso (sos pesto z pomidorami i bazylią) waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 376 kcal 38 kcal
Białko 5,7 g 0,6 g
Tłuszcz 35,6 g 3,6 g
Węglowodany 8,3 g 0,8 g
Błonnik 1,5 g 0,2 g

Pesto Rosso kalorie w 100g: 376kcal

Zobacz więcej: 10g pesto łyżeczka pomidory bazylia rosso

Ostatnia aktualizacja: 2016.02.26

Ważenie dodano: 2010.12.29 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: półkoncentrat pomidorowy (42 %), olej słonecznikowy (27 %), orzech nerkowca (6,5 %), suszone pomidory (4,5 %), ser Roman Pecorino (4 %), ser grana Padano z białkiem jaja kurzego (4 %), bazylia (4 %), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (3 %), sól, czosnek, papryka chili (0,36 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Producent: Grand' Italia

Mamy 11 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • z czym smakuje najlepiej? :)
  • ja osobiście uwielbiam z makaronem penne ;-)
  • ja lubię pesto z chrupkim pieczywem,albo waflami ryżowymi,sucharkami,czy tostami :D i do tego papryczka,czasem jeszcze polędwica z omltem tez dobre
  • Z makaronem najlepsze ;)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/01/06 20:37
    Pesto (osobiście wolę z bazylii) można używać praktycznie do wszystkiego. Lubię go dodać do pasty z awokado, posmarować naleśniki, a także łączyć ze wszystkimi kaszami i makronami (oczywiście w wersji pełnoziarnistej).
  • Pesto rosso firmy monini ma 272kcal/100g :)
  • I'm fine 2011/06/01 22:09
    Też wolę pesto z bazylii. Lubię też socrealistyczną imitację pesto ;) z natki pietruszki roztartej z oliwą, czosnkiem i prażonymi pestkami słonecznika. Dość tanie i przepyszne, i mnóstwo witaminy C, jednak dosyć wyraziste w smaku, chyba nie każdemu zasmakuje. Ze słoikowych pesto (nie pamiętam firmy) uwielbiam pesto Calabrese, z czerwonej papryki. Pyszne do makaronu, albo po prostu do kanapki z wędliną albo mozarellą.
  • uwielbiam, czasami do pieczywa czasami do makaronu :)
  • Pyszne PESTO ROSSO jest do kupienia w Rossmanie. Ceny nie pamiętam, ale chyba w miarę przystępna była, skoro kupiłam na raz dwa słoiczki :-) I skład ma super! Jeśli producent nie oszukuje to cała oliwa, która znajduje się w tym pesto, jest oliwą z pierwszego tłoczenia. W domu mam jeszcze zielone pesto z tego sklepu, ale niewypróbowane na razie.
  • Czerwone pesto ze zwykłym makaronem spaghetti wydaje mi się nijakie - za to pełnoziarnistym zawsze biorę dokładkę. PS Uwaga na czerwone pesto z Biedronki (Sottile Gusto) - ostre jest - chyba że trafiłam na pechową partię.
  • Monini ma 5 różnych sosów pesto: Rosso, Rucola, Genovese z czosnkiem, Genovese bez czosnku, Calabrese :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę