Łyżka głowizny wieprzowej

Głowizna wieprzowa

Łyżka głowizny waży 35 g

  100g na zdjęciu (35 g)
Energia 140 kcal 49 kcal
Białko 7,2 g 2,5 g
Tłuszcz 13,4 g 4,7 g
Węglowodany 0,2 g 0,1 g
Błonnik b.d. -

Głowizna wieprzowa kalorie w 100g: 140kcal

Zobacz więcej: głowizna wieprzowa łyżka 35g

Ostatnia aktualizacja: 2016.02.17

Ważenie dodano: 2013.03.26 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mięso z głów wieprzowych peklowanych (58 %), rosół (35 %), naturalne przyprawy, sól, azotyn sodu - substancja konserwująca
Producent: Stoczek Sp. z o.o.

Mamy 10 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Taki smakowity tłuścioch na obecne chłody jak znalazł . Do tego gorzałka i jest komplet hehehehe .
  • Zdecydowanie nie moje klimaty ;)
    A tak z ciekawości, co się z tym robi, daje się na kanapki?
  • Tvk_91
    To typowe jedzenie zakąskowo-przekąskowe które najlepiej smakuje na dobrym chlebie z kiszonym ogórkiem pod wódeczkę :-) . Szkoda , choć nie wygląda to bardzo dobrze smakuje . Nie wiesz co tracisz , taka domowej roboty to niebo w gębie ! . Rosjanie coś takiego nazywają tuszonką również bardzo smaczne .
  • Już za chwileczkę za momencik zagości na naszym domowym stole pieczona połówka świńskiego łba . I stanie się smakowitość ! .
  • Sama mięsna rozkosz , mniamniuśne , lepsze od kr...... lika hehe :-) .
  • @Ijon
    "pod wódeczkę" czyli na trzeźwo nie da rady tego przełknąć? ;)
  • Tvk_91
    Lepiej samemu po domowemu taką głowiznę zrobić w formie takiej tuszonki w słoiku . Moi dziadkowie byli rzeżnikami dzięki czemu różne cuda jadałem za które teraz trzeba zapłacić niemałe pieniądze .
  • Zresztą taka swojska tuszonka jest lepszą , zdrowszą i tańszą alternatywą dla niejednej szynki ! .
  • Moi teściowe robią takie rzeczy, pycha :D Lubie takie wiejskie, domowe cuda ;)
  • Eeee do wodeczki, wole bialkowe ale mniej tluste rzeczy... przez tluszcz za wolno alkohol by sie uwalnia i KAC :P Nie przepadam swoja droga za takimi wyrobami (jesc, jem):P

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę