Łyżka kakao niskotłuszczowego

Kakao niskotłuszczowe

Łyżka kakao niskotłuszczowego waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 262 kcal 26 kcal
Białko 27,0 g 2,7 g
Tłuszcz 10,0 g 1,0 g
Węglowodany 16,0 g 1,6 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Kakao niskotłuszczowe kalorie w 100g: 262kcal

Zobacz więcej: łyżka 10g kakao niskotłuszczowe

Ostatnia aktualizacja: 2017.10.17

Ważenie dodano: 2011.03.28 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Producent: Wedel

Mamy 23 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Czy takie kakao dostępne jest w każdych sklepach czy marketach ?
  • Ania1105 2011/03/29 10:02
    tak
  • predzej kupisz takie niz pełnotłuste...

    a ile ma łyzeczka?
  • super musze sobie kupic, bedzie idealne do dietetycznych słodkości zadziwiło mnie jednak (pozytywnie oczywiscie) ze ma tak duzo bialka i mało kalori ogólnie.
  • pół łyżki to łyżeczka ^^
  • tylko tyle? super! i to jeszcze taka mega kopiasta ;D
  • wow faktycznie dużo białka! super dzięki:)
  • Mademoiselle 2011/04/12 08:32
    też mnie to bardzo cieszy, że ma tak mało kcal i dużo białka. Chyba nawet inka czekoladowa ma więcej kcal a ja ją piłam zamiast kakao bo jakoś wydawało mi się że niemożliwe by kakao miało mniej kcal niz zbożówka..
  • a ja lubię sobie zrobic taka gesta czekolade jak mam straszna ochote na czekolade to dodaje do kakao troche mleka i slodzik do smaku , mniej kaloryczne a wiecej zdrowego kakaa!!
  • Pseudo czekoladę mozesz tez zrobić z odżywki bialkowej zmieszanej z niewielka ilością mleka i kakao - wyjdzie taki glut ale twardnieje w lodówce ;)
  • A co jest w pozostałych 43% ?
  • 47% oczywiscie :)
  • evergreen 2012/11/03 15:44
    więcej białka niż węgli? jak to? o.O
  • hehe zajadam sie tym kakaem "na sucho" jak czekoladą :P
  • Mam pytanie do Izabeli - czy przyrządzając takie kakao do picia , lepiej zrobić je na wodzie , czy dodać mleko? opinie w internecie są różne - jedni mówią że w mleku traci swoje kakaowe właściwości , drudzy że mleko jest niezbędne do wchłonięcia magnezu. Proszę o opinię :-)
  • Nadmiar wapnia wypłukuje magnez i odwrotnie. Ja kakao robię tylko na mleku, na wodzie jest okropne i bez dosłodzenia połową cukierniczki nie da rady wypić.
  • @Kage kwestia smaku :) uwielbiam gorzką czekoladę powyżej 70%, więc czasem z jej braku ,czubatą łychę kakao zalewam odrobiną wrzątku ,żeby się rozpuściło,i spożywam w takiej postaci.
    Poza tym piję duże ilości kawy ( mówiąc kawę mam na myśli espresso,ewentualnie mocną czarną ) więc bardzo często mam na takie gorzkie kakao "zapotrzebowanie" ze strony organizmu ;))
  • Dokładnie- kwestia smaku (i w dużej mierze przyzwyczajenia). Ja kakao co prawda lubię na mleku(szczególnie sojowym) ale na wodzie (dwie łychy na kubek) bez żadnych słodzideł też zdarza mi się wypić, a kiedyś nawet nie lubiłam kakao. Czekolada do 80% jest dla mnie słodka. Co do właściwości- bez skrajności, nawet gdyby wapń z mleka zmniejszał przyswajalność magnezu (pewnie chodzi o większe ilości) to gdy nie mamy jakiś niedoborów to kakao raz na jakiś czas ani nam nie zaszkodzi ani nie pomoże.Grunt to zbilansowana dieta, którą dostarczy się wszystkich składników.
  • Z danych podanych powyżej wynika,ze w 100g kakao nie ma bonnika. Natomiast np na opaowaniu wedlowskiego, odtłuszczonego kakao jest informacja, że w 100g znajduje się 34 g błonnika.
  • @Czinczina ponieważ gdy dane na opakowaniu produktu zważonego są niepodane, twórcy strony wpisują 0 w rubrykę.
  • Jaka jest graniczna ilość co do konsumpcji kakao dziennie? Uwielbiam tak na gęsto zamiast czekolady, albo do 2 łyzek jogurtu dosypać łychę kakao. No niestety w takiej formie potrafię zjeść kilkanaście łyzek. Stąd moje pytanie
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2017/10/17 08:04
    @mia111 nie ma takich wartości "granicznych" dla żadnego produktu. To jak dany produkt trawimy, wchłaniamy i metabolizujemy zależy między innymi od wieku, masy ciała, zawartości tkanki tłuszczowej, płci, stanu zdrowia, flory bakteryjnej jelit itd.
    Czyste kakao, bez dodatku cukru to magnez i przeciwutleniacze, ale także teobromina, związek podobny do kofeiny. To o działanie teobrominy obawiałabym się najbardziej. Podobnie jak kofeina podnosi bowiem ciśnienie.
  • Jeżeli nie masz problemow z za wysokim cisnieniem i zaparciami to śmiało zajadaj. Kakao jak czekolada dziala troche zapierająco.Pani Barbaro.a ja wlasnie rano zmienilam (nic nie wiedząc o dzialaniu kakao)kawe na kakao. Eh jednak organizm nie jest glupi.sam nam podpowie czego potrzebujemy.wystarczy dobrze sie w niego "wsluchac".mam niskie cisnienir malo MG i potasu.i prosze.juz wiem czemu rano na rozbudzenie siegam po kakao.:)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę