Łyżka kandyzowanego imbiru

Kandyzowany imbir

Łyżka kandyzowanego imbiru waży 20 g.

  100g na zdjęciu (20 g)
Energia 350 kcal 70 kcal
Białko 0,3 g 0,1 g
Tłuszcz 0,1 g 0,0 g
Węglowodany 80,0 g 16,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Kandyzowany imbir kalorie w 100g: 350kcal

Zobacz więcej: łyżka 20g imbir kandyzowany

Ostatnia aktualizacja: 2019.01.05

Ważenie dodano: 2012.06.08 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: cukier trzcinowy (75 %), imbir (25 %), sól.
Producent: Bio Planet Sp. z o.o.

Mamy 12 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • lol same węglowodany ;)
  • dziękuję za moją propozycję ważenia ! :) sporo w sumie ale, choć w granicach wszystkich owoców suszonych/kandyzowanych z użyciem dużej ilości cukru ;]
  • karolcia 2012/06/08 23:03
    Do czego podobny jest smak imbiru? Nigdy do niczego go nie uzywalam. Do jakich potraw sie go dodaje?
  • świeży imbir np do herbaty, do potraw mięsnych, można robić nalewkę imbirowo-miodową-polecam!

    sok imbirowy do piwa :)

    imbir ma bardzo mocny smak, intensywny, piekący
  • dziadova 2012/06/09 07:01
    @karolcia
    Do żeberek mniam!(byle nie kandyzowany ;) Ślina mi na nie cieknie już o tej godzinie :P
    Kandyzowany fajnie jest wciąć, coby się zimą trochę rozgrzać.
  • nigdy nie jadłam ani imbiru ani innego nieowocu kandyzowanego- średnio potrafie sobie go wyobrazić.
    A surowy uwielbiam w zupie dyniowej i cebulowej a także konserwowy jako dodatek do sałatek (tego do sushi za to nie trawie;/)
  • paskudztwo!!!! jadłam i nie polecam! kandyzowany ananas o wiele lepszy :) proszę o zważenie :)
  • Imbir kandyzowany glownie polecany jest w czasie podruzy u osob z choroba lokomocyjna. Dziala szybko.
  • Podrozy!!!!!
  • Weronika 2012/06/10 15:01
    Lubię imbir, jadłam tylko jako dodatek do konfitur i bardzo mi odpowiadał. Poszukam u pani na bazarku z bakaliami :)

    Pomaga w chorobie lokomocyjnej?
  • Niby ostry jak diabli ale szybko znika z lodówki :). Dodaję go sobie do herbaty (niesłodzonej).
  • Dostałam od siostry genialny przepis na imbir kandyzowany, jest dużo lepszy niż ten sklepowy (nigdy nie lubiłam jego dziwnej konsystencji i gorzkawego posmaku), a przy tym, według moich obliczeń, w 100g ma około 250 kcal (i całe szczęście, bo jem garściami).
    Proporcje są takie: 500g imbiru, 600ml wody, 400g cukru brązowego, szczypta soli, opcjonalnie łyżeczka cynamonu. Obrany i pokrojony w kostkę około 1,5-cm imbir zalewa się wodą i zagotowuje, po czym dodaje cukier i gotuje pod przykryciem 1-1,5h. Potem dodaje się sol i cynamon i gotuje się bez przykrycia, mieszając, aż cała woda z syropu odparuje, a imbir pokryje się samym proszkiem. Potem już tylko imbir na sitko, do ostygnięcia. Co tam z niego odpadnie nadaje się swietnie do ciast i deserów, taki domowy cukier korzenny.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę