Łyżka kiełków rzodkiewki

Kiełki rzodkiewki

Łyżka kiełków rzodkiewki waży 8 g.

  100g na zdjęciu (8 g)
Energia 43 kcal 3 kcal
Białko 3,8 g 0,3 g
Tłuszcz 2,5 g 0,2 g
Węglowodany 3,6 g 0,3 g
Błonnik 1,9 g 0,2 g

Kiełki rzodkiewki kalorie w 100g: 43kcal

Zobacz więcej: łyżka 8g kiełki rzodkiewki Wielkanoc

Ostatnia aktualizacja: 2018.07.24

Ważenie dodano: 2011.03.07 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 9 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • przepraszam mam takie pytanie, właściwie, jakie korzyści czerpie z jedzenia kiełków rzodkiewki? bo mnóstwo ludzi mowi, że one są takie zdrowe, ale właściwie, oprócz tego, że maja troche błonnika i białko i mało kalorii (no i są pyszne), to co w nich takiego dobrego?
  • http://www.kielki.info/kielki-rzodkiewki.html po lewej pozostałe kiełki szeroko opisane - polecam :)
  • Agnieszka 2011/03/08 15:42
    Dziękuję za ten wpis. A moje kiełki już rosną, jeszcze 2-3 dni i będa do jedzenia
  • a mozna się tym najeść wogóle? czy to tylko w ramach ulepszenia smaku?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/11/07 20:42
    @UnhappyHippie: "a mozna się tym najeść wogóle?" według mnie - nie. Może gdybyś zjadła kilogram ;) Ale byłaby to przeolbrzymia objętość w rzeczywiści - raczej nie do przeżucia, hehe. W każdym razie jako dodatek są rewelacyjnie. W używanych standardowo ilościach do sałatek, kanapek, gotowych dań dostarczą wprawdzie niewielkiej ilości składników, ale zawsze coś ;) Poza tym pięknie dekorują wszelkie dania :)
  • WiFiRiFi 2012/11/07 20:56
    Najeść się nie da, chyba że sałatką z kiełków strączkowych. Ale faktycznie są fajnym dodatkiem do sałatek czy kanapek i ze względu na smak i wygląd. Ja lubię też dodawać do niektórych ciepłych dań/sałatek/zapiekanek bo się wtedy tak fajnie ciągną.
  • Kurcze :( chciałabym je lubić ale jem je z przymusem, bo zdrowe, ale za ostre!
  • Moje ostatnie odkrycie :)
    W czasach, kiedy ogólnodostępne warzywa przestają mieć jakikolwiek smak (to moje zdanie, proszę się nie kłócić), a rzodkiewka już szczególnie, te kiełki to hit. Smakują jak skondensowana rzodkiewka - ostra, wyrazista. Genialny dodatek do kanapek, białego sera, sałatek.
  • Akurat rzodkiewki jak i cebulę lubię łagodne w smaku , wręcz słodkie , także kiełki odpadają .

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę