Maliny w syropie

Łyżka malin w syropie waży 25 g.

  100g na zdjęciu (25 g)
Energia 89 kcal 22 kcal
Białko 0,0 g 0,0 g
Tłuszcz 0,0 g 0,0 g
Węglowodany 22,0 g 5,5 g
Błonnik 3,0 g 0,8 g

Maliny w syropie kalorie w 100g: 89kcal

Zobacz więcej: łyżka maliny 25g syrop w syropie

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.09

Ważenie dodano: 2011.02.13 w kategorii Owoce i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Producent: Wiejskie Specjały Euro Trade

Mamy 13 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • a gdzie to można zakupić?:D
  • Też jestem ciekawa :)
  • w każdym większym super markecie. ostatnio kupowałam takie w kauflandzie.
  • a jaki producent i gdzie to leży?
  • ja nie pamiętam producenta, ale leżą tam, gdzie brzoskwinie, ananasy i inne puszkowane owoce ;]
  • a u mnie pełno słoików w piwnicy z tym lezy. (recznie zbierane i robione)
    sprzedam- 5 zł za słoik :)
    żartuje oczywiscie, w kazdym razie sa zdrowe, ale to jest z cukrem.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/02/17 13:26
    Przed momentem dopisałam producenta. Od firmy w dniu dzisiejszym otrzymałam również odpowiedź mailową z danymi dotyczącymi wartości odżywczej i energetycznej tego produktu.
    To były moje pierwsze zakupione maliny. Dotychczas spożywałam sporządzane przez moją Babcię i Teściową ;)
    W porównaniu do wielu Babć, moja odkąd pamiętam zawsze robiła mało słodkie przetwory owocowe, co zawsze mi odpowiadało.
    Maliny w takiej postaci dodaję do wszelkiego rodzaju porannych zup mlecznych, wraz z twarogiem i uprażonymi płatkami migdałowymi stanowią nadzienie do naleśników graham, albo dla urozmaicenia menu, łączę z twarożkiem lub serkiem wiejskim i kładę na kanapkę posmarowaną masłem, a górą posypuję ziarnami słonecznika lub orzeszkami piniowymi.
    A jakie są jeszcze Wasze inspiracje na wykorzystanie tego produktu?
  • wczoraj upiekłam biszkopt z mąki pełnoziarnistej z dodatkiem takich malin własnej produkcji (nieco odsączonych) i wyszedł naprawdę pyszny;-) do ciasta wystarczyło dzięki temu dodanie tylko jednej łyżeczki cukru ;-) pysznie smakują też z jogurtem naturalnym jako deser. muszę spróbować pomysłu Pani Izabelli i dorzucić kilka do owsianki następnym razem.
  • dzis moja mama gotowała dla mojej siostry kisiel z tych malinek. ja wykorzystalam to i jak mama te maliny przesiewala przez sitko zeby odzielic od pestek, ja te pestki dodalam do twarozku i wlala byl pyszny kolacyjkowy deserek (chrupiacy) te pestki to chyba sam błonnik xdd hehe
  • A jak by się sprawa miała z łyżką wiśni w syropie? Tylko takich nieco odsączonych? Wiśnie są bardziej kaloryczne, więc pewnie więcej. Ale o ile?
  • Hmm... Skoro kaloryczność malin zwiększyła się trzykrotnie w stosunku do świeżych owoców, to z wiśniami pewnie byłoby tak samo. Czyli na 100 g jakieś 144 kcal. Załóżmy, że łyżka waży mniej więcej tyle samo - czyli 25 g - miałaby więc około 36 kcal, tak?
  • moja babcia coś takiego robi. Zdarza mi się zjeść cały słoiczek ;p
  • a czy truskawki będą miały podobną wartość?

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę