Łyżka przecieru z ogórków kwaszonych

Przecier z ogórków kwaszonych

Łyżka przecieru z ogórków kwaszonych waży 15 g.

  100g na zdjęciu (15 g)
Energia 13 kcal 2 kcal
Białko 0,8 g 0,1 g
Tłuszcz 0,6 g 0,1 g
Węglowodany 1,1 g 0,2 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Przecier z ogórków kwaszonych kalorie w 100g: 13kcal

Zobacz więcej: łyżka 15g ogórki kwaszone przecier

Ostatnia aktualizacja: 2017.04.22

Ważenie dodano: 2012.07.05 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: ogórek kwaszony, zalewa z ogórka kwaszonego (woda, sól), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Producent: Smak

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • fuj :C
  • Czemu fuj? Ogórki kwaszone są bardzo smaczne. A ten przecier nawet ma naturalne składniki. Dla mnie bardzo fajne, zwłaszcza na ogórkową - nie trzeba trzeć surowca samemu :)
  • BaŁaMuTkA 2012/07/05 22:36
    Pewnie ogórkowa była gotowana ;))
  • W składzie nie ma żadnego dodatku tłuszczu - skąd więc on jest?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/07/06 08:49
    @cosmo7: ta śladowa zawartość tłuszczu - 0,6 g / 100 g występuje w sposób naturalny. Zresztą w każdym warzywie znajduje się śladowa ilość tłuszczu, która wynika ze składu chemicznego surowca.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/07/06 08:56
    @BaŁaMuTkA: owszem, gotowałam zupę ogórkową, ale schemat był taki: najpierw zakupiony przecier ogórkowy na www.ilewazy, a później - do czego go wykorzystać ?
    Jestem mile zaskoczona tym przecierem. Dotychczas ścierałam takie ogórki samodzielnie, albo gotowałam taką zupę innym sposobem. A w przypadku gotowego przecieru mamy znacznie skrócony czas przygotowywania. A skład jest całkowicie przyzwoity.
  • A macie jakieś proste przepisy na zupę z takich ogórków? Ja mam opakowanie tartych ogórków kiszonych, kupione na targu na wsi.
    Interesowałaby mnie "zupa" w formie gęstego leczo, do podania z ziemniakami lub ryżem jako obiad. Z czym gotować, jak to doprawić? Nigdy nie robiłam :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę