Słodzik erytrytol

Łyżka słodziku erytrytol (erytrol) waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 0 kcal 0 kcal
Białko 0,0 g 0,0 g
Tłuszcz 0,0 g 0,0 g
Węglowodany 100,0 g 10,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Słodzik erytrytol kalorie w 100g: 0kcal

Zobacz więcej: łyżka słodzik erytrytol erytrol 10g

Ostatnia aktualizacja: 2020.03.24

Ważenie dodano: 2016.07.20 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: 100% erytrol.
Informacje: Węglowodany: 100 g / 100 g; w tym erytrol: 100 g.
Producent: ActivePol

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Justaaaa 2017/02/01 16:31
    Witam
    1g węglowodanów to 4kcal
    według składu można wywnioskować, że łyzka erytrolu ma 40kcal albo erytrol nie jest węglowodanami.
    Więc jak jest naprawdę
  • Wikipedia twierdzi, że nie jest metabolizowany w organizmie człowieka, wydala się w całości w stanie niezmienionym. Stąd "bezkaloryczność", faktycznie zaskakująca.

    Chemicznie jest alkoholem czterowodorotlenowym, powstaje wskutek fermentacji glukozy z wykorzystaniem drożdży.
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2017/02/02 09:36
    Erytryol jest poliolem i według norm żywienia dla populacji polskiej zaliczany jest do węglowodanów, stąd widnieje, jako węglowodan. Tak jak jo_tka wspomniała nie jest jednak przyswajalny w ludzkim organizmie, stąd zerowa kaloryczność.

    Tu więcej informacji: http://gotujmy.pl/erytrytol-zdrowa-alternatywa-dla-cukru,artykuly-dietetyka-artykul,18970.html

  • S.Słomiany 2019/12/26 16:35
    A jest źródłem węglowodanów, skoro nie jest przyswajalny przez organizm?
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2019/12/30 08:29
    @S.Słomiany jest źródłem węglowodanów nieprzyswajalnych. Chemicznie węglowodany są, ale organizm ich nie przyswaja.
  • Coś na takiej zasadzie jak błonnik?
  • Ewa1401[autor ilewazy.pl] 2020/03/24 15:30
    @keto_jo Jeśli chodzi o jego nieprzyswajalność, to tak :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę