Łyżka tapioki - skrobi z manioku

Tapioka - skrobia z manioku

Łyżka tapioki - skrobi z manioku waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 355 kcal 36 kcal
Białko 0,2 g 0,0 g
Tłuszcz 0,0 g 0,0 g
Węglowodany 88,0 g 8,8 g
Błonnik b.d. -

Tapioka - skrobia z manioku kalorie w 100g: 355kcal

Zobacz więcej: łyżka tapioka skrobia maniok 10g

Ostatnia aktualizacja: 2018.08.10

Ważenie dodano: 2015.09.14 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: tapioka (skrobia z manioku) 100%.
Informacje: Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Producent: Bio Planet S.A.

Mamy 8 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Izo i Macieju do czego używa się tego cuda? To jest to samo co skrobia ziemniaczana czy inaczej smakuje?
  • Agataskate
    Używa się jak mąki ziemniaczanej która też jest skrobią lecz z ziemniaków :-) .
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/09/15 11:13
    @Agataskate: Tak, jak wspomniał Ijon, tapioka z bulw manioku ma zbliżone zastosowanie jak skrobia z ziemniaków. Uznaje się, że ma jeszcze korzystniejsze właściwości ze względu na przejrzystość kleików i wyższą stabilność. Osobiście nie miałam jeszcze potrzeby do niczego jej wykorzystać. Czeka cierpliwie w szafce, aż nadarzy się ku temu okazja ;)
  • Natalieee23 2015/09/16 10:44
    Ja tapioki używam do puddingów z mlekiem kokosowym i dowolnymi owocami :) fajna alternatywa dla deserów, a za to o wiele zdrowsza
  • asfwertfwef 2016/05/11 13:36
    A perelki tapioki? Raczej perelki sa czesciej uzywane. Zwazycie je?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/05/12 06:53
    @asfwertfwef: Być może ważenie perełek ukaże się w przyszłości. Na tę chwilę nie mogę obiecać, czy i kiedy to nastąpi.
  • czesc,
    jest taki pyszny brazylijski produkt: pão de queijo i do niego uzywa sie taka make skrobie ... w Polsce kupic mozna gotowy mix do pão de queijo. Sam kupilem i jest pyszny
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/08/10 20:39
    @jose nigdy nie próbowałam pão de queijo. Jak się tego używa?

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę