Pieróg leniwy pełnoziarnisty

Pierogi leniwe pełnoziarniste

Pieróg leniwy pełnoziarnisty waży 20 g.

  100g na zdjęciu (20 g)
Energia 199 kcal 40 kcal
Białko 16,5 g 3,3 g
Tłuszcz 4,8 g 1,0 g
Węglowodany 21,0 g 4,2 g
Błonnik 2,9 g 0,6 g

Pierogi leniwe pełnoziarniste kalorie w 100g: 199kcal

Zobacz więcej: sztuka 20g twaróg pierogi pełnoziarniste ser biały leniwe

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.04

Ważenie dodano: 2012.07.26 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: twaróg półtłusty, mąka pełnoziarnista 3 zboża: pszenica, żyto, orkisz, żółtko, białko, sól.

Mamy 10 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/07/26 21:01
    Dla zainteresowanych osób, podaję składniki dania (wychodzi 18 sztuk):
    Twaróg półtłusty 200 g
    Mąka pełnoziarnista 3 zboża 100 g
    Jajo klasa wagowa L 1 sztuka
    Szczypta soli
  • ale ten skład to daje.. leniwe. A nei pierogi chyba.. pierogi to te półokrągłe, z nadzieniami. Nigdy w życiu nie widziałam zeby pieróg był bez nadzienia, w takim kształcie, płaski i w dodatku z jednolitej masy z serem w składzie!!
  • no no, to kluska leniwa. xD
  • Na Śląsku to kopytka :)
  • @xxxxx: kopytka są robione z ziemniaków i mąki, bez twarogu. Na Śląsku też :)
  • kopytka są włąsnie na mące ziemniakow i czasem sera też
    a natomiast pierogi leniwe to mąka i ser i jajko :)
    dwie inne potrawy :)
  • Na Lubelszczyźnie leniwe są z twarogiem, w kształcie dużych rombów a kopytka bez twarogu i podobnym kształcie, tylko znacznie mniejsze - ale to przecież wszystko tylko kwestia nazewnictwa, moja sąsiadka robi szarlotkę z gruszek i sie nie przejmuje :P
  • Weronika 2012/07/27 16:51
    Wierzcie albo nie, ale u nas, w północnej wielkopolsce (pomorze/nizina wlkp) kopytkami nazywane są tylko i wyłącznie kluski z twarogiem i ziemniakami lub twarogiem i mąką. Wszelkie inne mączno/ziemniaczano/twarogowe wytwory oprócz pierogów z nadzieniem nazywane są leniwymi :)
  • Filemonkowa 2012/07/28 03:01
    W różnych rejonach Polski ten produkt ma różne nazwy, ale przecież i tak wiadomo, o jakie danie chodzi, po co robić z tego problem? :)
  • U nas na pomorzu jest tak jak mowi Weronika :P Filemonkowa, ale jaki problem? Przynajmniej dowiadujemy sie czegos nowego ;)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę