Papryka marynowana

Plaster papryki marynowanej waży 30 g.

  100g na zdjęciu (30 g)
Energia 26 kcal 8 kcal
Białko 0,6 g 0,2 g
Tłuszcz 0,2 g 0,1 g
Węglowodany 5,8 g 1,7 g
Błonnik 1,0 g 0,3 g

Papryka marynowana kalorie w 100g: 26kcal

Zobacz więcej: papryka plaster czerwona konserwowa 30g marynowana pasteryzowana

Ostatnia aktualizacja: 2018.07.08

Ważenie dodano: 2012.01.26 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: czerwona papryka, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól.

Mamy 34 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • :D akurat dzisiaj jadłam i się zastanawiałam ile może mieć kcal:):D
    dzięki;*
  • Mniam!
  • no to juz wiem co pocinać przed telewizorem :)
  • Ooo, uwielbiam!
  • mmmmm lubię marynowaną paprykę, pieczarki i inne mniaaaam ;D
  • Kocham wsyztsko co marynowane, papryka, pieczarki, cebulka, patisony i te male kukurydze;d;d;d
  • Paula ja też :)) koocham ogórki,papryka,pieczarki,czosnek,kapary,szparagi,cebulka,dynia,czy cukinia :D co ze słoika pyszne,zdrowe i BEZ KALORII, znaczy ja ich nei liczę,bo to groszowe
  • uwielbiam! wszystko, co marynowane jest pyszne :D
  • a ja tam nie przepadam za marynowanym - ocet nie jest zbyt zdrowy i jakoś nie wierzę, że zostają tam jakieś witamiy, wolę paprykę świeżą! to dopiero przekąska przed tv!
  • @ds ta papryka nie jest zdrowa, jak wszystko w occie, ale niestety pyszna... jak wszystko w occie ;)
  • @ds- wlaśnie, to co ze słoika NIE JEST ZDROWE bo nie dość, że nei dostarcza żadnych wartości to jeszcze bardzo skutecznie je usuwa z organizmu, np degradując wapń czyli kości i zęby! NIE POLECAM!! Jako dodatek smakowy ale słyszałam że 1-2 porcje tygodniowo (takie wlasnie surówkowe do obiadu czy też jako składnik sałatek np ogórki) to max co sie powinno zjeść
  • Czy kilka plasterków marynowanej papryki jest zdrową przekąską? Często ją jem, ale nie wiem, czy jest równie wartościowa, co surowa papryka.
  • no zdecydowanie nie jest! Jak juz wyzej napisałam. Coś zdrowego kojarzy się z wartościowym, zbilansowanym w diecie (patrzymu na diete jako ogół, ale to jest jego ważne ogniwo) i dostarczającym jakiś konkretnych mikroelementów, witamin czy też składników, które poitrzebne nam sa w codziennym funkcjonowaniu a ktore mpżemy znaleźć w tym konkretnym produkcie/grupie prod.
    a taka papryka nie daje nic oprócz zapelnienia żołądka wodą z OCTEM- silnym wyżeraczem (świetnie usuwa kamień z czajnika)
    wiec warto ostrożnie z takimi przekąskami..
  • Mi osobiście nie smakuje marynowana papryka, zielona papryka - ale swieza, to i owszem. Co prawda jadam tylko żółtą i czerwoną, ale max. 1 na tydzien, wiec nie marynuję ich do słoików, bo na tym po prostu nie zbankrutuje
  • matko, mogę zjeść cały słoik ;)
  • Oj uwielbiam! Świetny składnik sałatek. Zdaję sobie sprawę, że warzywa marynowane w occie najzdrowsze nie są.
    Blania - zaskoczyłaś mnie jednak z tym degradowaniem kości i zębów. Muszę koniecznie o tym doczytać. Szczególnie, że właśnie przyjmuję wapń z zalecenia lekarza!
  • no to powodzenia- nie ma nic gorszego niż cola i ocet na problemy z gospodarką wapniową organizmu, a wiem co mówie, bo od kilku laty mam stwierdzoną osteoporozę!
    Dobre doświadczenie dla sprawdzenia: http://zapytaj.onet.pl/Category/006,016/2,16898588,Kosc_zamoczona_w_occie_robi_sie_gietka_prawda_To_po_jakim_czasie_powraca_jej_twardosc.html
  • Ścieźla 2012/01/27 11:37
    Też uwielbiam... a najbardziej tą zalewę =D
  • Pyszna na kanapki i do sałatek :D Ale wiadomo ze kalorycznosc będzie zależała od marynaty
  • tak, konserwowane WARZYWA nie są zdrowe, za to ciastka,bita śmietana,czipsy,czekoladki,pączki itd są :D haaha
  • @ds: a gotowe kanapki Wasa z pomidorem, bynajmniej niekonserwowanym?! Batalia była o nie wielka...
    Ja nie jem przetworzonej żywności ze sklepu i kiedy sięgam kilka razy w roku po kawałek konserwowanej, domowej papryki w occie (albo cały słoik na Wielkanocne śniadanie), to w ogóle nie interesuje mnie ta śladowa ilość octu. Ludzie latami konserwowali w ten sposób warzywa, które były dostępne tylko sezonowo.
    Teraz wystarczy pół tablicy mendelejewa i mamy paprykę cały okrągły rok... ;)
  • ds, nikt nie napisał, że są...
  • Ale...Dorota i ds- nie było napisane, że nie są zdrowe w śladowych ilościach, tylko niektórzy pisali, ze potrafią kilogramami jeść codziennie a własnie to jest dużym zagrożeniem dla kości. Wiec Wielkanoc jest 1 raz w roku-nie przeinaczajcie słów, bo takie spożycie niczym wam nie grozi. Tak jak z colą- lepiej wypic na raz litr raz w roku niz codzien pic po 2 szklanki
  • @Blania: wiem, wiem, nie traktuj mnie poważnie. Doskonale rozumiem, co chciałaś powiedzieć. Sama wiesz, co się tu czasami wypisuje...
    Od jakiegoś czasu chodzi za mną ta papryka, ale do piwnicy daleko :)
    Próbował ktoś może papryki grillowanej czy pieczonej, a później konserwowanej bez skóry? Nigdy nie kupowałam i nie wiem, jaką wybrać.
  • wreszcie, tyle na nią czekałam!
    uwielbiam paprykę marynowaną, a nawet zalewę po niej :D
    ale przecież aż tyle octu w tym nie ma żebym straciła zęby, do zalewy dochodzi woda i cukier, a to co zostanie wchłonięte przez paprykę to na prawdę minimalne ilości. Nie straszcie, ludzie.
  • podobno ocet zabija czerwone plytki,nie radzilbym jesc przy zlej morfologii
  • Na to czekałam ! Dziękuję.
  • Bardzo dziękuję za to zważenie :) się naczekałam,ale warto było-jednakowoż myslalam,że ma o wiele więcej kcal nie wiem czemu.
  • Dziękuje za to ważenie. Miło, że "ważą" Państwo propozycje internautów :-) super.
    Wydawało mi się, że ma więcej kcal, ale im mniej tym lepiej :-P
  • Portugalia 2013/08/13 22:53
    A jakiej firmy jest ta papryka?
  • O Matko, a ja z kolei nie cierpię marynowanych rzeczy A ta zalewa to już w ogóle okropna :P Wolę zdecydowanie świeże rzeczy zamiast marynowanych
  • lubię, kupuję, jem rzadko;p za kwaśne dla mnie, w taki nieprzyjemny sposób - bo kiszone ogórki kocham i wsuwam niemal codziennie zimą (tak, mimo soli). w ogóle marynowane w occie rzeczy mi zwykle średnio smakują.

    (chociaż są takie których smak za mną chodzi od lat - domowe marynowane gruszki i śliwki. nie kochałam ich, ale te wspomnienia - zawsze i tylko otwierało się je na święta. te sklepowe smakują zupełnie inaczej)

    a papryce dawałam chyba sporo więcej kalorii, po takim kawałku miałabym dość na długo;p
  • Mam pytanie- mam słoik z papryką- ma 650 gram z czego 300gram ma papryka.reszta to zalewa- czy kcal liczymy na cały słoik czy tylko na 300 gram papryki>? bo już nic nie wiem :D Pani Barbaro?
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/07/08 10:29
    @MalyKsiaze zazwyczaj kaloryczność podawana jest bez zalewy, ale warto przeczytać opakowanie. Często informacja na ten temat znajduje się przy tabeli z wartością odżywczą.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę