Plaster pełnotłustego sera edamskiego

Ser edamski pełnotłusty

Plaster pełnotłustego sera edamskiego waży 30 g.

  100g na zdjęciu (30 g)
Energia 348 kcal 104 kcal
Białko 24,0 g 7,2 g
Tłuszcz 28,0 g 8,4 g
Węglowodany 0,1 g 0,0 g
Błonnik b.d. -

Ser edamski pełnotłusty kalorie w 100g: 348kcal

Zobacz więcej: plaster pełnotłusty ser edamski 30g

Ostatnia aktualizacja: 2015.10.01

Ważenie dodano: 2014.11.11 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator - chlorek wapnia, barwnik - karoteny.
Producent: SM Spomlek

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Dlaczego wszystko co jest takie dobre musi mieć tyle kalorii. Kurcze taki mały plasterek a to 100 kcal.
  • Króliczę 2014/11/13 14:51
    Dlaczego tak bardzo lubię ser żółty? ;_____;
  • alez wlasnie tlusty ser zolty jest dobry bo jest dobry i tlusty ;) gruby plaster usmazony na chrupiaco + jakies warzywo i blyskawiczny obiad gotowy
  • @nera, dokładnie :D a wiecie jakie pyszne sa ziemniaczki odsmazone na patelni i na wierzchu troszke zoltego serka ..masakra o_O takie ziemniaczki-plasterki+ brokuły i kalafior- pycha !
  • Króliczę 2014/11/14 18:13
    Ser żółty jest tak fantastyczny, że chyba nawet kawałek oparcia z peerelowskiej kanapy, zapieczony z nim będzie smakował wybornie *.*
  • Kolargol 2015/10/01 10:21
    Do Agataskate. Dlaczego wszystko co jest dobre ma tyle kalorii? Bo zawiera dużo tłuszczu albo cukier. Tłuszcz jest znakomitym nośnikiem smaku, dlatego wiele rzeczy nam takich smakuje. O słodkim nie muszę chyba pisać.
  • Zwykłe sensowne jedzenie, nie wiem czemu ludzie tak panikują. 50-200g, do tego jakieś świeże warzywa i jest konkretne żarcie. Osobiście dodaję sera do większości sosów pomidorowych do mięsa czy do pieczonego kurczaka. I to sam żółty nie wspominając o całej gamie serów pleśniowych ;)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę