Plaster produktu seropodobnego

Produkt serobodobny

Plaster produktu seropodobnego "Żółty" waży 20 g.

  100g na zdjęciu (20 g)
Energia 329 kcal 66 kcal
Białko 25,1 g 5,0 g
Tłuszcz 24,8 g 5,0 g
Węglowodany 1,4 g 0,3 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Produkt serobodobny kalorie w 100g: 329kcal

Zobacz więcej: 20g plaster żółty seropodobny produkt

Ostatnia aktualizacja: 2013.11.01

Ważenie dodano: 2012.11.13 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mleko pasteryzowane, olej roślinny utwardzony, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, substancja konserwująca: azotan potasu, kultury mleczarskie, barwnik: annato.
Producent: Pasłęk
Marka: Żółty

Mamy 19 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Ze co? To jest nazwa z opakowania tego czegoś? :P
  • ten utwardzony olej na drugim miejscu "bardzo" mi się podoba, mniam!
  • Patrycja 2012/11/13 20:20
    Nie no, chyba producent nie nazwałby swojego produktu seropodobnym, to marna reklama... ;p
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2012/11/13 20:35
    @Sandra: Nazwa produktu to: "Produkt seropodobny w plastrach" i to jest napisane małą czcionką. Na środku opakowania jest duże słowo Żółty, co budzi skojarzenia z serem i może zmylać.
  • Karolina 2012/11/13 21:01
    haha patrzcie jacy sprytni.. ;)
    ale najsmutniejsze jest to, że większość ludzi się na to złapie.. :/ w pośpiechu nawet nie patrzą co kupują.
  • tego się nie je to samo zło
  • Z tego co pamiętam produkt seropodobny (jak zresztą każdy PODOBNY) jest ohydny, nie do jedzenia, ale może to kwestia firmy, rodzaju... nie wiem. Nie mniej jednak osobiście się zraziłam jak ktoś w domu przypadkowo to kupił i od tamtej pory nie tykam :)
  • Czy to jest "ser" z Biedronki? :)
  • masakra.
  • Bez przesady.Takie seropodobne produkty mogą być całkiem smaczne i nieraz kosztują tyle samo co te "prawdziwe".
  • Produkt seropodobny to produkt seropodobny i nie próbujcie zgadnąć, czy to jest "ser" z Biedronki, Lidla czy innych dyskontów. Na nim jest wyraźnie napisane, jak zresztą wspomniał Maciej, że to podróbka sera. Kupuje się go przeważnie w dużych hurtowniach (Makro, Selgros) i używa w barach z zapiekankami, pizzami, tostami,... bo wychodzi dużo taniej niż gouda, a niestety zużywa się go sporo do w/w produktów. Nie zgaduję - wiem, bo pracowałam w zakładzie gastronomicznym zwanym także budą w kebabem :)
  • a fuuuu, kiedyś przez przypadek kupiłam, smakował jak plastik albo wosk
  • Nigdy nie jadłam, ale cena i wyględ potrafią zmylić. Seropodobne leżą ze zwykłymi żółtymi serami i parę razy prawie kupiłam, ale zawsze zostałam poinformowana przez ekspedientkę, że to seropodobny i pytała czy na pewno ma kroić. Nie wiem, czy muszą informować, czy za każdym razem widać było, że jestem nieświadoma co biorę, w każdym razie to miłe że informują ;)
  • Seropodobne tak samo jak zwykłe sery dzielą się ta te lepsze i gorsze, te stosowane w gastronomii są zazwyczaj 2-go lub 3-go gatunku. http://www.mkklos.pl/tomax/gazetka_89/ser_podlasiak_z_dziurami.jpg -produkt seropodobny, a naprawdę wygląda i smakuje jak normalny ser, więc z niektórymi opiniami się nie zgadzam.
  • kiedys chyba w uwadze byla nagonka na to swinstwo:( wszystkie mrozone zapiekanki pizze haburgery itp. sa wlasnie pokryte w 95% tym syfem ,pewnie budy z kebabami tez tego uzywaja w wiekszosci ehh
  • Ech, często takie triki robią : zottarella - marna imitacja mozzarelli, sok 100% wielkimi literami tylko pod tym napis "dziennego zapotrzebowania na witaminę c" już dużo mniejszą czcionką,
  • fuj.
  • czemu wy tak na tą Biedronkę narzekacie? Mają sporo fajnych i tanich produktów...nie wszystkie są napakowane chemią. Po prosty w każdym sklepie trzeba patrzeć na etykietki..żadna filozofia :D
  • Ania9090 2013/11/01 08:41
    Tego używają w każdej pizzeri nawet tych najlepszych w mieście. ^^ A jak spytacie jaki to gatunek sera to powiedzą Ci, że to ścile tajne i ze względu na zbyt dużą konkurencję nie mogą udzielać takich informacji osobom trzecim. ^^ Wiem, bo pytałam. :D Smacznego! :*

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę