Ser Maasdamer

Plaster sera podpuszczkowego, dojrzewającego Maasdamer waży 17 g.

  100g na zdjęciu (17 g)
Energia 349 kcal 59 kcal
Białko 26,0 g 4,4 g
Tłuszcz 26,0 g 4,4 g
Węglowodany 1,8 g 0,3 g
Błonnik b.d. -

Ser Maasdamer kalorie w 100g: 349kcal

Zobacz więcej: plaster 17g ser podpuszczkowy dojrzewający maasdamer

Ostatnia aktualizacja: 2014.08.11

Ważenie dodano: 2014.08.07 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mleko krowie, kultury bakterii, sól, podpuszczka, barwnik: karoteny.
Producent: Hochland

Mamy 14 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Ja kupuję tylko sery na wagę.
  • Julietta 2014/08/07 23:49
    Zna ktoś może jakieś sery żółte na podpuszczce mikrobiologicznej, które nie mają w składzie annato, a np.: karoteny wlaśnie? Bo w tym serku wszystko poza podpuszczką super :/
  • Szkoda ze podpuszczka naturalna a nie mikrobiologiczna. Bo ładny byłby sklad gdyby nie ta naturalna podpuszczka. Szkoda bo to niestety nie jest produkt dla nas wegetarian.
  • @agataskate a jaka jest roznica pomiędzy naturalna a mikrobiologiczna?
  • kalincia - naturalna podpuszczka jest to enzym trawienny małego cielaka z żołądka a wiec pozbawiają zycia tego małego stworzonka. A podpuszczka mikrobiologiczna jest wytwarzana za pomocą biosyntezy w obecności grzybów (nie powiem ci jakich bo nie pamietam) lub drożdży.
  • @Agataskate dzięki :)
  • kalincia - nie ma za co lubie pomagać :)
  • ahhaahaha wole kupić sobie lepszy i smaczniejszy ser :D niż patrzeć czy zabilem małe zwierzątko , ale heca , co to sie na tym świecie dzieje :D
  • @julietta te z biedronki ŚWIATOWID mają podpuszczkę mikrobiologiczną.
  • Tylko że jeśli w składzie nie jest podany rodzaj podpuszczki, to nie wiadomo, czy ona jest mikrobiologiczna, czy nie. O ile pamiętam taka jest też w produktach Mlekowity
  • bardzo lubię ten ser, jest pyszny o intensywnym smaku,idealny do bułeczki z masełkiem
  • lolha, to dosyć smutne, już abstrahując od tego, że akurat obecność podpuszczki naturalnej nie powoduje, że ser jest szczególnie lepszy.
    Dziwne, że zdajesz sobie sprawę , że "zabijasz" a masz do tego taki luz.

    Swoją drogą nie wiedziałam i nigdy nie zwracałam uwagi na kwestię podpuszczki, teraz już będę wiedzieć.
  • [komentarz edytowany. Nie na temat. usunięte fragmenty dotyczące wegetarianizmu. Maciej.]

    A wracając do sera - ja za "dziurkowanym" nie przepadam. Ma słodki posmak, który mi nie odpowiada. Na kanapce wolę Goudę lub Edam.
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2014/08/11 08:30
    Bardzo proszę o komentowanie zważonego produktu (bez rozszerzania dyskusji o wegetarianizm, itp.).

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę