Plaster szynki gotowanej Morliny

Szynka gotowana Morliny

Plaster szynki wieprzowej parzonej z połączonych kawałków mięsa z dodaną wodą waży 12 g.

  100g na zdjęciu (12 g)
Energia 103 kcal 12 kcal
Białko 20,0 g 2,4 g
Tłuszcz 2,1 g 0,3 g
Węglowodany 1,1 g 0,1 g
Błonnik b.d. -

Szynka gotowana Morliny kalorie w 100g: 103kcal

Zobacz więcej: plaster szynka wieprzowa gotowana 12g morliny

Ostatnia aktualizacja: 2015.12.13

Ważenie dodano: 2015.12.03 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mięso wieprzowe (90%), woda, sól, glukoza, stabilizator (trifosforany), białko wieprzowe kolagenowe, wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy), przeciwutleniacz (askorbinian sodu), aromaty, substancja konserwująca (azotyn sodu).
Informacje: Może zawierać zboża zawierające gluten, soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę.
Producent: Animex Foods Sp. z o.o.
Marka: Morliny

Mamy 9 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/12/03 14:44
    W związku z komentarzami znajdującymi się pod ważeniem tej szynki: http://www.ilewazy.pl/kostka-szynki-gotowanej, postanowiliśmy zważyć szynkę gotowaną z wartościami podanymi przez producenta.
  • Nie podoba mi się ten skład: glukoza, trifosforany, glutaminian monosodowy, askorbinian sodu, aromaty, azotyn sodu; to chyba nie jest dobrej jakości wędlina ? ;)
  • super ważenie,zawsze mi go brakowało.
    Tvk_91 jak zjesz 2 plastry co kilka dni nie umrzesz...serio.... ;-) ja jem i żyję :-) w sumie to lepiej nie oddychać bo w powietrzu to takie cuda w sezonie zimowym-grzewczym że lepiej nie ryzykować
  • Teraz mom nazywa się białkiem wieprzowym kolagenowym hahaha . Po przeczytaniu samego składu tego czegoś tracę na to wszelki apetyt . Dziewczyny uważajcie na trifosforany wypłukują wapń z organizmu , jesteście bardziej podatne na rozwój osteoporozy niż mężczyżni .
  • TyleWażę 2015/12/04 16:43
    Zawsze mnie to zastanawiało dlaczego do produktów mięsnych dodaje się glukozę. Niemal na każdym pakowanym produkcie widzę ten składnik gdy czytam skład. Dlaczego albo po co do mięsa dodaje się cukier?
  • Wolę konserwową z Krakusa.

    @TyleWażę - bo mięso wieprzowe lubi słodycz, to podnosi jego smak. Dlatego np. Meksykanie serwują wieprzowinę z sosem czekoladowym, Tajlandczycy używają sosu miodowo-czosnkowego, a Amerykanie mają słynne żeberka w sosie barbeque w którego skład wchodzi miód i cukier. Moja matka naciera kiełbaski wieprzowe przed pieczniem mieszanką ziół i przypraw własnej kreacji, w której skład także wchodzi cukier brązowy i są to najlepsze kiełbaski na świecie. Ta jej mieszanka jest na tyle aromatyczna, a skorupka jaka się od niej tworzy narkotycznie pyszna, że choćby natrzeć nią najgorsze parówki z papieru toaletowego to i tak od smaku byłoby się w 7-mym niebie.
  • Rowerek1 2015/12/05 08:42
    Tyle, że cukier dodaje się równieez do szynki drobiowej:-) Jednak zamysł jest ten sam. Cukier nadaje lepszego smaku.
  • Króliczę 2015/12/05 09:22
    O tak, Krakus w ogóle ma chyba najlepsze wędliny (nie biorąc oczywiście pod uwagę tych domowych).

    Wprawdzie szynki konserwowej ich produkcji nie jadłam od czasu, kiedy byłam w podstawówce, ale jeśli smakuje jak wtedy - w pełni się zgadzam, że lepsza.
    Wyżej sfotografowany i opisany produkt zaś [Morliny] - nie zachęca mnie do degustacji.
  • W temacie marek Krakus, Morliny, Berlinki, Morlinki, Mazury, Yano i PEK http://arka.strefa.pl/gehenna.html http://3obieg.pl/korporacje-smierci-smithfield-w-polsce Smacznego

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę