Tofu wędzone

Plaster tofu wędzonego waży 20 g.

  100g na zdjęciu (20 g)
Energia 169 kcal 34 kcal
Białko 16,3 g 3,3 g
Tłuszcz 9,8 g 2,0 g
Węglowodany 4,0 g 0,8 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Tofu wędzone kalorie w 100g: 169kcal

Zobacz więcej: 20g plaster tofu wędzone

Ostatnia aktualizacja: 2019.07.19

Ważenie dodano: 2010.07.26 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Producent: Sunfood

Mamy 23 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • fuuj, jak zwykłe tofu wprost uwielbiam tak wędzonego nie trawię
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2010/07/28 13:21
    Hmm... a ja znowu spotykam się na co dzień z odwrotnymi opiniami.
    Osobiście uważam, że każdy z nich ma ciekawy smak :)
  • Jej nie wiedziałam, że tak dużo:( Uwielbiam go, na plastrze się nigdy nie kończy:(
  • To wedzone jest okropne, ledwo mi przeszlo przez gardlo, zdecydowanie wole zwykle
  • Wędzone najlepsze ;)
  • A ostatnio kupiłam w tesco wędzone tofu, nie pamiętam producenta ale opakowanie miało w kratkę ;) Bardzo różni się od typowego tofu wędzonego, jest miękkie, jaśniejsze i nie ma takiej "skórki", struktura jest bardziej jednolita. W smaku lekko kwaskowe, o mocno wędzonym posmaku; przetestowałam zapiekane w tortilli z serem, sosem czosnkowym i warzywami, rewelacja :)
  • @MalyKsiaze chyba to jest waśnie takie tofu, też miało coś pomarańczowego na opakowaniu ;) I była jeszcze opcja m.in. z bazylią, naturalna i chyba chili.

    Ogólnie nie odpowiada mi połączenie produktów sojowych z żółtym serem, ale w przypadku tego tofu wręcz przeciwnie, świetnie się komponuje. Jak będę w pobliżu jakiegoś tesco, to sobie kupię i zrobię na obiad panierowane kotleciki z plastrem sera, posypane szczypiorkiem; do tego ziemniaczki albo frytki, i jakaś wyrazista surówka albo kapusta kiszona
  • W lidlu też jest takie dobre tofu ;)
    Miałam opakowanie i kończyła mu się ważność, więc dziś na obiad zrobiłam "grillowane" na patelni z dodatkiem odrobiny masła, do tego ziemniaki, pomidor i sos tzatziki. Całkiem udane połączenie
  • A wczoraj wypróbowałam takie tofu zamiast mięsa mielonego do sosu spaghetti bolognese, rewelacja! Fajna struktura i mocny wędzony posmak, do tego cebula, pomidory, trochę przypraw i pełnoziarnisty makaron, na wierzch starty ser; pyszny obiad :)
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2017/10/24 08:08
    @Tvk_91 wędzone tofu jest jedynym tofu, jakie moje podniebienie polubiło.
  • Ja też najbardziej lubię wędzone, ale do panierki wybieram zwykłe - lepiej "chwyta" przyprawy, i panierka lepiej się na nim klei ;)
    Takie wędzone pokrojone w cienkie plasterki fajnie pasuje na kanapki z żółtym serem i keczupem, koniecznie na świeżym chlebku :)
  • Wlaśnie to tofu bardzo mi zasmakowało , o wiele smaczniejsze niż niewędzone . Innego już kupować nie będę . To tofu nie jest mdłe jak zwykłe , ma wyrazisty , ekspresywny smak mmmmniammmmm . Godzinę temu zjadłem surówkę na gorąco , na wcześniej obsmażonym wędzonym tofu i parówce bez azotanów i azotynów . Dodałem warzyw takich jak : pokrojoną kapustę pekińską , paprykę , por i rzodkiewkę . Całość podsmażyłem aż warzywa zmiękły ale nadal były lekko chrupkie , właśnie takowe lubię najbardziej . Pozostało tylko zdjąć z ognia , używałem najmniejszego palnika , poczekac aż przestygnie i polać przygotowanym z oleju lnianego , octu ryżowego i miodu nektarowo-spadziwego dressingiem . Wciągałem aż mi się uszy trzęsły hehehe :-0 .
  • No tak , zapomniałem o tym że startą na plasterki cukinię też dodałem i również o przyprawach , Dużo pieprzu , cayenne i trochę soli o ograniczonej zawartość NaCl . Było pikantnie ! . Można jeszcze jeżeli ktoś lubi dodać ząbek czosnku .
  • Dobre tofu jest też w Kauflandzie, już za mną "chodzi" od kilku dni i chyba jutro się po nie przejdę ;) Jest zwarte, w ciemnej skórce i idealnie nadaje się w plasterki na kanapki; albo w słupki, na ciepło z musztardą i keczupem (np. zamiast parówki albo serdelków). Jest dosyć tanie, ok. 7 zł za dwie kostki osobno pakowane.
  • tofu wędzone jest pyszne! chociaż nautralne tez lubię, ja to tam mogę jeść bez żadnych przypraw, lubię ten smak gąbki.
    @Tvk_91 niby jest tanie, ale ma trochę inną gramaturę przez co jest chyba troszkę mniej opłacalne. ale racja, jest smaczne
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/11/09 09:28
    Ja również nie jestem w stanie zjeść tofu naturalnego, chyba, że się je długo marynuje w przyprawach. Lubię wędzone tofu, ale polecam także to:
    http://www.ilewazy.pl/plaster-tofu-pomidorowego
  • Ostatnio zamarynowałam plastry wędzonego z Lidla w sosie sojowym, a następnie usmażyłam na maśle klarowanym bez panierki, podałam z ziemniakami i sałatką z buraków. Pyszności, a jak to fajnie pachniało :)
  • A w tym tygodniu będzie "udawać" mięso mielone w spaghetti, dużo cebuli, pieprz ziołowy, oregano, natka pietruszki, sos pomidorowy i makaron świderki tricolore, a na wierzch starty ser typu parmezan; bardzo lubię taki obiad
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2019/07/15 10:58
    @Tvk_91 ciekawy pomysł, tak jeszcze nie jadłam.
  • @Tvk_91 a tofucznicę znasz? polecam bardzo!
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2019/07/18 08:28
    @hiimmorgi do tofucznicy koniecznie jeszcze płatki drożdżowe.
  • @Barbara i kurkuma dla kolorku. ♥

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę