Podudzie z kurczaka bez skóry

Podudzie z kurczaka bez skóry

Podudzie z kurczaka bez skóry waży 100 g. Mięso pozbawione kości waży 80 g.

  100g na zdjęciu (80 g)
Energia 119 kcal 95 kcal
Białko 21,0 g 16,8 g
Tłuszcz 3,0 g 2,4 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Podudzie z kurczaka bez skóry kalorie w 100g: 119kcal

Zobacz więcej: podudzie kurczak bez skóry 80g sztuka

Ostatnia aktualizacja: 2020.05.07

Ważenie dodano: 2013.04.04 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 15 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Czy jeżeli chodzi o kaloryczność to będzie wielka różnica pomiędzy tym kawałkiem surowym a ugotowanym? :)

    + jesteście niesamowici z tym ważeniem! ;)
  • uwielbiam Was za to ważenie :D
  • @monidolar - jeśli podczas przygotowania potrawy do spożycia nie dodasz nic (np. tłuszczu), to kaloryczność zostaje taka sama. Zmienia się jedynie waga, ale w jednej sztuce nadal zostaje tyle samo kcal.
  • Jem właśnie bez skóry :) Kiedyś nie mogłam się bez niej obyć, a teraz odruchowo ją ściągam :)
  • miłe zaskoczenie bo myslałam że ma więcej
  • krolewnasciezka 2014/02/20 11:57
    spoko moge zjesc dzis jedno udko:)
  • Patka872 2016/03/06 17:18
    A ile kcal będzie miało takie podudzie pieczone bez skury?
  • Też bym własnie chciała wiedzieć ile bedzie miało pieczone bez skóry :)
  • r.ale z gotowanym ryżem czy makaronem wartość sie zmienia przeciez
  • a jak upiekę takie podudzie i po pieczeniu ściągnę skórę to jak liczyć kalorie?
  • Michał123321 2019/05/15 09:18
    Też się właśnie zastanawiam. Jeżeli upieczemy udko ze skórą a przed spożyciem ją zdejmiemy to liczmy kalorie dla udka ze skórą czy bez skóry? Czy może coś pośrodku? Po upieczeniu takich udek ze skórą bardzo dużo tłuszczu zostaje w naczyniu w którym się piekło.
  • @Michał123321 poczekajmy może ktoś odpowie na nasze pytanie ;/
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2019/05/16 07:53
    @MalyKsiaze, Michał123321 to jest pytanie, na które nie uda się udzielić precyzyjnej odpowiedzi. Ja bym w takim przypadku policzyła jak udko bez skóry. Jednak oczywiście nie będą to wartości dokładne, bo niewielka ilość tłuszczu wytopionego ze skóry na mięsie pozostanie, ale jaka - tego nie wiem. To zależy od tego jak tłuste jest udko, w jakiej temperaturze było pieczone i jak długo.
    Będę was jednak namawiać gorąco, żeby nie przejmować się takimi szczegółami. Liczenie kalorii ma nam dawać orientacyjną wartość i bez względu za zastosowane tabele, dane zawsze będzie to nieprecyzyjne wyliczenie. Dlaczego? Otóż każdy organizm trochę inaczej trawi, inne ilości wchłania, bo człowiek to nie kalkulator.
  • To jest waga podudzia z kością tak? Czy może samych jadalnych części?
  • Ewa1401[autor ilewazy.pl] 2020/05/07 09:41
    @Pariusz Na zdjęciu pokazaliśmy całe podudzie bez skóry, które waży 100 g, a samo mięso bez kości - 80 g. Wartości odżywcze i kaloryczne podane są dla mięsa bez kości :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę