Fasolka szparagowa

Porcja gotowanej fasolki szparagowej z mrożonki (200 g), podana z 2 łyżkami przyrumienionej bułki tartej na 1 łyżce masła, waży 230 g.

  100g na zdjęciu (230 g)
Energia 93 kcal 214 kcal
Białko 2,6 g 6,0 g
Tłuszcz 5,7 g 13,1 g
Węglowodany 11,3 g 26,0 g
Błonnik 3,5 g 8,1 g

Fasolka szparagowa kalorie w 100g: 93kcal

Zobacz więcej: porcja szparagowa bułka tarta 230g fasolka

Ostatnia aktualizacja: 2022.07.25

Ważenie dodano: 2022.07.25 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 25 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Ogromnie dziękuję za fasolkę z bułeczką! Akurat na nią sezon, a ziemniaczki + fasolka, idealny obiadek :) i nawet porcja w sam raz wymierzona dla jednej głodnej kobietki! :)
  • undercover 2010/08/01 15:13
    A ile kalorii ma porcja gotowanej fasolki szparagowej mrożonej bez bułki tartej?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2010/08/02 14:46
    Ok. 50 kcal / 200 g.
  • jak to możliwe że bułka tak zwiększa kaloryczność?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2010/12/28 20:12
    @HKS: zwróć proszę uwagę, że w powyższym przypadku nie tylko bułka, ale też masełko zwiększa wartość energetyczną porcji.
  • ja jem fasolkę z sosem sojowym :D pycha,spróbujcie
  • Taka fasolka to świetny pomysł na (letni oczywiście) obiadek, tylko w moim przypadku musi to być fasolka żółta :) Bez masełka, żeby nie dodawać zbędnych kalorii, a za to np. z piersią z kurczaka lub 2 młodymi ziemniaczkami - pychota.
  • truskavaa 2011/06/16 15:35
    A ile kalorii bedzie miała porcja żółtej fasoli ? to to samo ? ;)
    + troche sosu sojowego. :)
  • tak malutko bulki i masla a tyle kcal... jak moj ojczym robi sobie fasolke to kupuje troche ponad pol kilo (tak z 600g), wrzuca do tego kostke masla (taka wieksza - 200g) i zasypuje bulka tak, ze ledwie widac jescze fasole... To musi byc prawdziwa bomba :|
  • Polecam fasolkę z odrobiną oliwy wymieszanej z octem balsamicznym i czosnkiem- pychota. Poznałam ten sposób we Francji.
  • http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Fasolka-szparagowa-z-bu%C5%82k%C4%85-tart%C4%85.html

    Mimo, iż korzystam z tego portalu na przemian z tym, uważam, że nie powinni pobierać zdjęć i danych z przygotowanych przez Was informacji.
  • dobraradagrubasy 2012/02/01 23:35
    NIE DODAWAJCIE BUŁKI BO BĘDZIECIE GRUBI
  • Musicie tak słodzić?? Aż głupio sie to czyta;/ Mamy OBIAD, a nie jakiś obiadek, ZIEMNIAKI a nie jakieś tam ziemniaczki, nie rozczulajcie się ludzie tak nad tym jedzeniem, to ohydne... A za fasolkę dziękuję bardzo;))
  • fasolkę czy fasolę? :P
    Uwilebiam, ale bez bułki i tylko obiady ze świeżej a nie mrożonej. :)
  • Fasola to jest ta w nasionach, szparagowa fasolka :)
  • ja to dzisiaj jadłam, ale zaraz ide pobiegać więc nie przejmuje się masłem :P
  • ja tez wlasnie jem fasolke z bula :) mam straszny problem z jedzeniem warzyw, na surowo jem tylko z checia marchewke i rzodkiewke, jak sie zmusze to salata, kapusta pekinska, ogorek, ale to maks raz na miesiac, bo robi mi sie niedobrze... na cieplo bez dodatkow jem tylko buraki. uwielbiam tez brokuly, kalafiora, fasolke z gora bulki z maslem, bez bulki - niezjadliwe dla mnie. ziemniaki - tylko odsmazane na masle z przyprawa zawierajaca glutaminian sodu... nie wiem co na to poradzic, probowalam juz wszelkich sposobow, ale inaczej mi nie smakuje, zadna przyprawa nie jest mi w stanie poprawic ich smaku :( trzeba jesc warzywa, ale w takiej formie? na figure na prawde nie moge narzekac, bo cwicze, co nie zmienia faktu ze zbyt zdrowe to nie jest
  • ja na jutro planuję taki obiad (a raczej pewnie dodatek do niego)... niedługo trzeba będzie mnie turlać.
  • uwielbiam fasolkę szparagową, szczególnie żółtą, z bułeczką, mniam :) żeby było niskokalorycznie, to po prostu prażę łyżkę bułki tartej bez tłuszczu na patelni i tym posypuję fasolkę, kcal niewiele, a jest smaczne, w sumie wolę to niż tłustą bułkę :)
  • maluszek 2013/08/02 07:38
    ja też uwielbiam fasolke szparagową,duszona w masełku i śmietanie:)
  • Hmm, no dobrze... A ile waży sama bułka z masłem?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2014/06/20 16:19
    @Miki1987: 30 g.
  • Fasolka! Nigdy mi sie nie znudzi, podobnie jak kalafior.Przerabiam tonami zarowno zielona jak i zolta. Najlepsza z bulka tarta albo dipem czosnkowym.Ostatnio podaje w formie zapiekanki: bulke tarta (czasem z sezamem albo innymi ziarnami) praze na suchej teflonowej patelni. Jak juz zrobia sie jasno rumiane sciagam patelnie z ognia i dodaje maslo(najlepiej klarowne ale ja daje kazde) i meszam do rozpuszczenia. Moznz tez dodac trochr parmezanu. Nastepnie mieszam z fasolka ugotowana na pol twardo i przekladam do formy wyrownujac tak zeby fasolka jakos dziwnie nie sterczala. Wkladam do pekarnika z termoobiegiem na jskies 15 min a pod koniec wlaczam jeszcze gorna grzalkr zeby bulka sie przypiekla. Naprawde fajnie smakuje. Ja osobiscie rozkladam dosc cienka warstwe fasolki w naczyniu zaroodpornym dzieki temu i bulka i parmezan robia sie jednakowo chrupiace.
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2017/09/21 09:07
    Ja uwielbiam zupę ala minestrone szparagową: marchewka, seler naciowy, fasola szparagowa, ciecierzyca, czosnek, cebulka + przyprawy.
  • Ja najczęściej jem podsmażoną na maśle klarowanym z czosnkiem i posypaną serem, albo w jakiejś "chińszczyźnie" - fajnie smakuje duszona w mleczku kokosowym z zieloną pastą curry i kolendrą

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę