Filet z karpia

Porcja filetu z karpia waży 160 g.

  100g na zdjęciu (160 g)
Energia 110 kcal 176 kcal
Białko 18,0 g 28,8 g
Tłuszcz 4,2 g 6,7 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g 1,1 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Cukry proste 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g
Sól 0,1 g 0,1 g

Filet z karpia kalorie w 100g: 110kcal

Zobacz więcej: porcja 160g karp Boże Narodzenie

Ostatnia aktualizacja: 2022.01.10

Ważenie dodano: 2021.12.15 w kategorii Ryby i dania rybne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • bardzo przydatne ważenie, dziękuję :) ale albo jest jakiś błąd albo ja czegoś nie rozumiem..
    "Porcja filetu z karpia waży 160g",
    a niżej: "Wartości odżywcze w 1 porcji (400g)"

    pozdrawiam.
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2009/12/04 20:36
    Cieszymy się, że się przydało ;) Rzeczywiście był błąd, powinno być 160g (wpisaliśmy dane z całego fileta, stąd ta pomyłka), już poprawione, dziękujemy za zwrócenie uwagi. Izabela i Maciej.
  • a pieczony ile będzie miał???
  • Mam takie pytanie z serii praktycznych... ile centymetrów ma biała część talerzyka??
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/03/12 14:18
    @epileptyk: "a pieczony ile będzie miał???" Podczas pieczenia wyparuje woda, składniki się "zagęszczą", ryba będzie ważyć mniej, ale dla całego kawałka ilość kcal będzie taka sama jak przed obróbką cieplną. Jeżeli dodasz do pieczenia tłuszcz itp.. to oczywiście wzrosną również kcal.
    @ann: przykro mi, ale nie podajemy tego typu informacji. Nie chciałabym, aby użytkownicy brali pod uwagę takie parametry. Ważniejsza jest relacja dłoni do talerzyka. Możesz również przejrzeć wiele różnych ważeń z różnej wielkości talerzami i na tej podstawie zrobić wizualne porównanie.
    Powyższy talerz jest standardowej wielkości talerzem tzw. "śniadaniowym".
  • Zawsze myślałam że karp jest niedobry; aż w zeszłym roku miałam wreszcie okazję skosztować odpowiednio zamarynowanego w cebuli i czosnku, doprawionego a następnie usmażonego w panierce. Mega pyszne :) Szkoda tylko, że ta ryba ma takie szpetne ości ;)
  • Jarek Radlin 2022/01/09 15:40
    Zachęcam do pieczenia karpia na maśle klarowanym. Wystarczy odrobina 10 g masła, karp, sól, pieprz i karp nabiera nowego wymiaru. Od kilku lat jem ta rybę tylko w ten sposób.. Żadnej panierki żadnej gąbki dla tłuszczu :-)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę