Porcja gołąbków w sosie pomidorowym Łowicz

Gołąbki w sosie pomidorowym Łowicz

Porcja gołąbków w sosie pomidorowym Łowicz waży 290 g.

  100g na zdjęciu (290 g)
Energia 71 kcal 206 kcal
Białko 3,0 g 8,7 g
Tłuszcz 2,6 g 7,5 g
Węglowodany 8,3 g 24,1 g
Błonnik b.d. -

Gołąbki w sosie pomidorowym Łowicz kalorie w 100g: 71kcal

Zobacz więcej: porcja gołąbki 290g sos pomidorowy

Ostatnia aktualizacja: 2018.01.31

Ważenie dodano: 2014.03.07 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: woda, kapusta biała (26%), farsz (24%) - [mięso wieprzowe (9%), ryż gotowany (9%), woda, białko pszenicy, mąka pszenna, sól, białko sojowe, stabilizatory - E450, E451, E452, przyprawy, wzmacniacze smaku - E621, E635, warzywa suszone w różnych proporcjach (marchew, cebula, pasternak, czosnek, liście selera, natka pietruszki, papryka, pomidory), cukier, hydrolizat białka sojowego, ekstrakt drożdżowy, aromaty], koncentrat pomidorowy (2,4%), marchew (2,3%), pietruszka (1,3%), cebula (1,3%), substancja zagęszczająca - E1422, seler (1%), cukier, oleje roślinne rafinowane nieutwardzone (palmowy, rzepakowy), emulgatory E471, E472e, regulator kwasowości E 330, mąka pszenna, przyprawy, podgrzybek suszony (0,13%), aromaty, naturalne preparaty aromatyczne, wzmacniacze smaku - E621, E635, warzywa suszone w różnych proporcjach (marchew, cebula, pasternak, czosnek, liście selera, natka pietruszki, papryka, pomidory), hydrolizat białka sojowego, białka mleka, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny utwardzony, glukoza.
Producent: Agros Nova
Marka: Łowicz

Mamy 12 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • swallowmuerte 2014/03/07 21:59
    Tablica Mendelejewa w sosie o smaku E621 :x
  • Wow! Liczba składników porażająca ;)
    Wiele razy chciałam kupić, ale jakoś boję się użytego tam mięsa ;P
    A tak w ogóle to ile gram ma cały słoik?
  • mieszkam sama, wiadomo,że dla samej siebie po prostu mi się nie chce robić gołąbków i potem jeść je przez tydzień. Nie mam też czasu na gotowanie. Chętnie jadłabym takie sloiczkowe obiady ale właśnie ilość składników skutecznie odrzuca mnie od sięgnięcia po tego typu produkty.Mimo,że wyglądają bardzo apetycznie i mimo tego,że uwielbiam gołąbki!
    Czy są jakieś produkty obiadowe o w miare dobrym skladzie? Czasami jem zupy firmy PROFI z mięsem i ryżem. Tu skład jak jako taki-wiadomo,co domowe co domowe ale nie zawsze jest na to czas. Więc?
  • MalyKsiaze warto zrobić więcej i po prostu zamrozić :) Nie ma to jak swoje - wiesz co tam jest, na pewno trafisz w swój smak, nie będziesz sobie szkodzić konserwantami a w dodatku będzie o niebo zdrowiej i bardziej dietetycznie. Jak zamroziłam to póżniej do mikrofali na 20 minut na odmrażanie i miałam pierogi, gołąbki, kopytka, krokiety i cokolwiek akurat chciałam. Jak byłam na studiach też nie miałam czasu gotować i takie rzeczy od mamy sobie mroziłam i miałam prawdę mówiąc na cały miesiąc. Na takie kupne bym się nie skusiła bo dla mnie to nie jedzenie, raczej smaczny posiłek, który niestety tuczy, szkodzi i powoduje ból brzucha. Muszę jeszcze do słodyczy się tak nastawić to będzie ok :P
  • Bez przesady... jak się raz na jakiś czas zje takie danie jako substytut domowego obiadu to nic się nie stanie, w wyjątkowych sytuacjach osobiście wolałabym zjeść takiego gołąbka niż np. zupkę chińską itp.
  • Drwalem jeste 2014/03/08 13:12
    Kiedyś w 'pytanie na śniadanie' mówili o gotowych klopsach, golabkach, itp ze sloiczkow. Pomimo przerazajacego składu nie są aż tak bardzo niezdrowe, jakby sie nam wydawało. Osobiście nigdy nie jadlam, ale tylko dlatego, ze nie jem wieprzowiny, a w tego typu produktach niestety znajduje sie ten gatunek mięsa, jednak chciałam je troche przed Wami 'usprawiedliwić' ;) od czasu do czasu na pewno nie zaszkodzą.
  • Nigdy nie sięgałam po gotowe produkty w słoikach takie jak gołąbki z prostego powodu - tych babcinych i tak nic nie pobije. Teraz mam kolejny powód - skład mnie powalił...
  • @MalyKsiaze a ja polecam Ci produkty firmy Krzętle. są droższe, ale nie zawierają żadnej chemii (wzmacniacze smaku i zagęstiniki różne od mąki). cieżko je spotkać, ale próbawałam na razie 3 dań gotowych i są naprawdę ok.
  • monami00 2014/03/09 19:34
    Ja z kolei w takich kryzysowych sytuacjach polecam kupowanie dań mrożonych. Oczywiście - też nie są święte, bardzo często też jakieś E czy glutaminian się zaplącze, ale w porównaniu z takimi daniami "z półki" i tak jest horrendalna różnica. Takie gotowe do odgrzania pierogi to cała tablica mendelejewa w jednej paczce, podczas gdy skład mrożonych prezentuje się dużo lepiej.
  • Jaki skład o.O Fuj.
  • tłuszcz roślinny utwardzony prawie na samym końcu, zero syropu gluko-frukto - nie jest tak źle jakby być mogło :D
  • MarrysiazKrakowa 2018/01/31 09:46
    Czy takich gołabków nie można by zrobić z mięsa i ryżu oraz opcjonalnie wymienionych w składzie warzyw? Po co tam soja, pszenica, ekstrakt drożdżowy (charakterystycznego smaku jaki nadaje potrawom niecierpię) mleko i cukier, glukoza... Szkoda, że nie produkuje się więcej dań gotowych o tradycyjnym składzie z wysokiej jakości składników.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę