Kisiel po przygotowaniu

Porcja kisielu o smaku wiśniowym waży 200g.

  100g na zdjęciu (200 g)
Energia 65 kcal 130 kcal
Białko 0,0 g 0,0 g
Tłuszcz 0,0 g 0,0 g
Węglowodany 16,1 g 32,2 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Kisiel po przygotowaniu kalorie w 100g: 65kcal

Zobacz więcej: 200g porcja kisiel

Ostatnia aktualizacja: 2015.11.14

Ważenie dodano: 2009.12.22 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Producent: Dr. Oetker

Mamy 10 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • kiedyś uwielbiałam kisiel:D
  • czy ten kisiel jest przygotowany z całego opakowania,czy jedna z 4 porcji ?
  • Hmmm trochę się zgubiłam chyba, kisiel na odwrocie ma napisane, że w 1 porcji tj faktycznie 200g ma tylko 73kcal. Chcialabym wiedzieć więc jeśli to możliwe skąd wzięła się tutaj ta kaloryczność?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/03/07 19:22
    @Lilith: zachęcam Cię gorąco do przeczytania wszystkich komentarzy pod ważeniem szklanki tego samego kisielu: http://www.ilewazy.pl/szklanka-kisielu
    Udzielałam tam odpowiedzi na podobne pytania. Gdybyś jednak w dalszym ciągu miała wątpliwości, służę pomocą.
  • @Izabela dzięki wielkie:) Coś tam już do mnie doszło:)
  • Przydałoby się bardzo ważenie BEZ cukru.
  • Ile kalorii bez cukru ?
    Bo jeżeli dodajecie wg producenta 50g cukru - 200kcal, a wychodzi go około 550g (65*5,5=357,5) to wychodziłoby że ugotowany bez cukru proszek ma 158kcal w całej porcji, czyli 31,6kcal/100g. Dobrze liczę ?
  • To prawda co do kaloryczności przed i po dodaniu cukru. Nie rozumiem dlaczego producenci nie podają wartości odżywczych dla ich właściwego produktu, zamiast pisać ile to będzie wraz z cukrem lub mlekiem (w przypadku budyniu). Przecież można to robić na wiele sposobów.
  • Taka typowa paczka kisielu zawiera wg producenta 4 sugerowane porcje. Jak mam rozłożyć proporcje (proszek + woda), żeby zrobić to tylko dla siebie samej zużywając 1/4 paczki?
  • @wiecznie_glodna taka typowa paczka ma 40g proszku z rozmieszaniem na pół litra wody, więc musisz odmierzyć 10g proszku i 125ml wody(+cukier 15g). Ale z autopsji wiem, że rzadko wychodzi zrobienie z takich odmierzonych części idealną konsystencję kisielu czy budyniu ;)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę