Porcja klopsów w sosie pomidorowym

Klopsy w sosie pomidorowym

Porcja klopsów (2 sztuki) w sosie pomidorowym waży 200 g.

  100g na zdjęciu (200 g)
Energia 96 kcal 192 kcal
Białko 4,2 g 8,4 g
Tłuszcz 4,6 g 9,2 g
Węglowodany 8,9 g 17,8 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Klopsy w sosie pomidorowym kalorie w 100g: 96kcal

Zobacz więcej: 200g porcja sos pomidorowy klopsy

Ostatnia aktualizacja: 2014.07.19

Ważenie dodano: 2012.07.17 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: woda, masa mięsna 35 % [mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka (9,98 %), mięso wieprzowe (8,68 %), kasza manna, mięso wołowe (3,62 %), woda, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, białko sojowe, przyprawy, zioła, sól, wzmacniacz smaku E 621, aromaty, stabilizatory, E450, E 451, E452], marchew (5,6 %), koncentrat pomidorowy (4,3 %), cebula (3,2 %), substancja zagęszczająca E 1422, cukier, mąka pszenna, sól, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, wzmacniacze smaku E 621, E E 635, hydrolizat białka sojowego, maltodekstryna, ekstrakt drożdżowy, laktoza (z mleka), aromat.
Producent: Łowicz

Mamy 11 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • paskudne odradzam :C
  • nie tak dużo. a na wyjazd takie klopsiki ze słoika, ryż (lub kasza) i kukurydza z puszki to mój zestaw obiadowy numer jeden ;) no może nie licząc spaghetti
  • miałam to dzisiaj na obiad tylko w wersji domowej, w sensie mięso z indyka kupione w sklepie, a sos gęstszy, zarobiony mąką i śmietaną, no i bardziej pomidorowy. Ale ja sosik dzielnie odcedziłam:) Do tego sałata z jogurtem naturalnym i brokuły, obiadek gotowy
  • Sporo białka,może bym i spróbowała...Czy tylko mnie przeraża liczba wyrazów na "E" w składzie?
  • A czy wiecie może czym się różnią klopsy od pulpetów i zrazów? To jest to samo?
  • nie tak dużo kalorii, bo mięsa tutaj zaledwie 35%, a właściwie to 20% (MMo , mieso wieprzowe i mieso wolowe) , reszta 15% to chyba inne subst. wchodzące w skład masy mięsnej, nie mające z mięsem nic wspólnego (chyba kasza manna).

    Jak dla mnie bezwartościowy produkt, którego bym nie zjadla nawet w wyjątkowych warunkach polowych.
  • hello kitty 2012/07/18 11:05
    skład wygląda fatalnie niestety!
    Takie klopsiki lepiej przygotować samemu, w domu. Są bardzo proste do wykonania i smaczne. No ale nie zawsze jest czas i warunki do gotowania.
  • @szuszu- dokładnie klopcików od pulpecików nie odrożnie, ale na pewno czymś się rożnią (w tradycyjnej kuchni), moze miesem?
    Ale ZARAZY,,, to jak pytanie czym się pierogi od naleśników róznią ;D zrazy to takie zawijątka bardziej z fajnymi nadzieniami, Mój numer jeden to kabanos i ogorek w zrazie wołowym.
    http://www.przepisy.wortale.net/gal/1246013965_5951.jpg przykładowy obrazek. Widać chyba roznicę...
  • @Blania - o faktycznie, zrazy to roladki i pod taką nazwą je znałam :) Teraz mi trochę głupio, jak mogłam nie wiedzieć!
  • Portugalia 2013/07/10 22:24
    A te klopsy to tylko do podgrzania i już danie gotowe?
  • @szuszu, klopsy od pulpetów różnią się wyłącznie wielkością. Inaczej to słynne sphagetti z klopsikami chyba wyglądało by dziwne. Dwa wielkie pulpety by nie pasowały, za to klopsiki tak. Te drugie są małe.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę