Porcja mrożonego dania Tajskiego z warzywami, ryżem i kawałkami kurczaka

Danie Tajskie z warzywami, ryżem i kawałkami kurczaka

Porcja mrożonego dania Tajskiego z warzywami, ryżem i kawałkami kurczaka waży 200 g.

  100g na zdjęciu (200 g)
Energia 83 kcal 166 kcal
Białko 4,7 g 9,4 g
Tłuszcz 1,1 g 2,2 g
Węglowodany 12,5 g 25,0 g
Błonnik b.d. -

Danie Tajskie z warzywami, ryżem i kawałkami kurczaka kalorie w 100g: 83kcal

Zobacz więcej: porcja mrożone danie 200g tajskie ryż kurczak warzywa

Ostatnia aktualizacja: 2015.06.21

Ważenie dodano: 2013.11.21 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: warzywa 61% w różnych proporcjach: groch cukrowy (strąki), marchew, kolby kukurydzy mini, cebula, ryż 26% (ryż, woda); kurczak 12% (mięso z piersi kurczaka, przyprawy, dekstroza, maltodekstryny, regulator kwasowości: cytrynian trisodowy; stabilizatory: difosforany (tetrasodowy, tetrapotasowy); trifosforany (pentapotasowy, pentasodowy); przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; olej rzepakowy), przyprawy w saszetce 1% (zawierają gorczycę).
Producent: Hortex
Marka: Dania Świata

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Mrożone rzeczy sa nie zdrowe bo potem trzeba je gotować. Gotowanie zabija witaminy i ułatwia przyswajaniu weglowodanow. Najlepiej jesc wszystko w postaci na surowo.
  • Wiadomo, że to nie to samo co świeże... Ale nie trzeba ich rozgotowywać, tylko ugotować al dente. I nie mówić od razu, że są niezdrowe, bo to nie prawda. Pewnie, że lepiej jeść wszystko na surowo, ale w zimie nie wszystkich na to stać, by kupować często świeże warzywa, bo po prostu są dużo droższe.
    Poza tym w jedzeniu chodzi też o walory smakowe, a ja osobiście b. lubię gotowane warzywa, czy te z patelni.
  • Agataskate, jak czytam te Twojek omentarze to widzę, że nie masz zielonego pojęcia tak naprawdę ani o odżywianiu, ani o chemii, o związkach chemicznych, o fizjologii człowieka itd. Gotowanie zabija tylko część witamin, a jednocześnie sprawia, że inne związki są łatwiej przyswajalne. Np. przyswajalność likopenu, który działa przeciwnowotworowo, a znajduje się np. w pomidorach, wzrasta wraz z czasem gotowania. Do tego temperatura pozwala zniszczyć też substancje działające antyodżywczo, które utrudniają wchłanianie związków mineralnych. Jedząc pięć porcji warzyw i owoców i tak dostarczysz potrzebnych witamin, nawet jeśli są to warzywa z patelni czy brokuły gotowane na parze itd.
    Druga sprawa - zimą czy wczesną wiosną kupowane warzywa i tak zawierają mniej witamin niż latem, do tego są napakowane pestycydami i innymi środkami chemicznymi. Mrożonki wcale nie są złe.
  • mrt, otóż to ;P
  • A gdyby tą porcję usmażyc na patelni bez tłuszczu to czy kcal zostają te same?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/03/21 21:09
    @Tolciak: Tak.
  • Wygląda smacznie, ale ten skład trochę przydługi, tam przy kurczaku ;) Ja często robię takie obiady samodzielnie, najczęściej używam to, co akurat mi zalega w lodówce i na różne sposoby doprawiam. Do powyższej kompozycji dorzuciłabym jeszcze jakąś fasolkę, no i u mnie takie dania są prawie zawsze wegańskie :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę