Porcja polewy o smaku ciemnej czekolady

Polewa o smaku ciemnej czekolady

Porcja polewy o smaku ciemnej czekolady waży 100 g.

  100g na zdjęciu (100 g)
Energia 587 kcal 587 kcal
Białko 4,0 g 4,0 g
Tłuszcz 41,0 g 41,0 g
Węglowodany 52,0 g 52,0 g
Błonnik 1,0 g 1,0 g

Polewa o smaku ciemnej czekolady kalorie w 100g: 587kcal

Zobacz więcej: 100g porcja czekolada polewa ciemna

Ostatnia aktualizacja: 2014.05.17

Ważenie dodano: 2012.09.07 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: cukier, tłuszcz roślinny, kakao w proszku 18,5 % (o obniżonej zawartości tłuszczu 10 - 12 %), miazga kakaowa, emulgatory: lecytyna sojowa, E 476; aromaty.
Producent: Rieber Foods
Marka: Delecta

Mamy 14 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • omnomnom!
    już mi nawet nie przeszkadza, że zwiększa kaloryczność ciasta ;)
    love it
  • Filemonkowa 2012/09/08 09:27
    Wolę po prostu rozpuścić tabliczkę czekolady. ;3
  • Patulineczka 2012/09/08 09:42
    Filemonkowa <- Jesteś dla mnie wielka.
  • ja tez zawsze rozpuszczam czekolade z lyzka wody. wychodzi smaczniej a cena taka sama. polecam lindt i wedla
  • Robicie jakieś ciacho? ;>
  • lepiej rozpuścić gorzką czekoladę dobrej jakości z odrobiną mleka czy wody :) szkoda że w tych czasach ludzie idą na łatwiznę i tysiące rzeczy są FIX, od zup, po budynie, koktajle i polewy...
  • te polewy są tragiczne ;/ tylko psują ciasto. również używam czekolady.
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2012/09/08 21:08
    @Sylwia: Nie tym razem ;) ważymy po prostu to, o co prosicie
    Z jednej strony produkt praktyczny (na chwilę do mikrofali i gotowe), jednak smak daleki od prawdziwej czekolady (bardzo słodkie i mało kakaowe jak dla mnie), zdecydowanie zgadzam się, z powyższymi komentarzami, że lepiej rozpuścić tabliczkę zwykłej czekolady.
  • a czekolodę rozpuszcza się samą, czy z dodatkiem mleka/wody? I da się rozpuścić każda, np. białą też?
  • Da się rozpuścić każdą, ale z odrobiną mleka. Polewa będzie wówczas miękka :) W innym przypadku po prostu znowu zastygnie na kamień ;)
  • ja rozpuszczam gorzką Wedla z masłem :)
  • Nigdy nie rozpuszczałam czekolady z wodą czy mlekiem, zawsze z masłem. Dobre jest taka wersja polewy z mlekiem??? Nie kruszy się? Nie odpada?
  • @kitek o wiele lepiej się robi na mleku :) tylko na kąpieli wodnej, nie bezpośrednio na ogrniu. Nie kruszy się ani nic, ja na dodatek robie na odtłuszczonym i nic się takiego nie dzieje :)
  • daybreak 2014/05/17 14:17
    Też nigdy nie mogłam pojąć jak można iść tak na łatwiznę i kupować gotową polewę (w domu ostatnio odkryłam, że mama kupiła takie opakowanie, a widząc w składzie rzeczy a'a "olej palmowy" zrobiło mi się słabo)...popieram, że przecież dużo lepiej rozpuścić samemu jakąś gorzką czekoladę:)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę