Porcja sałatki z brokułem, fetą i migdałami

Sałatka z brokułem, fetą i migdałami

Porcja sałatki z brokułem, fetą i migdałami waży 150g.

  100g na zdjęciu (150 g)
Energia 131 kcal 197 kcal
Białko 6,1 g 9,2 g
Tłuszcz 9,6 g 14,4 g
Węglowodany 6,8 g 10,2 g
Błonnik 2,5 g 3,8 g

Sałatka z brokułem, fetą i migdałami kalorie w 100g: 131kcal

Zobacz więcej: porcja migdały brokuł feta sałatka

Ostatnia aktualizacja: 2017.05.29

Ważenie dodano: 2010.02.23 w kategorii Wykonane przez Izabelę

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: kilka różyczek brokuła, 10 kostek sera typu feta Arla Apetina Classic, łyżka uprażonych płatków migdałowych, ząbek czosnku, łyżeczka oliwy z oliwek

Mamy 18 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • dzień dobry. czy do tej sałatki użyć surowych brokułów czy gotowanych? (pytam ze względów smakowych ;d)
  • Surowe brokuły ? To w ogóle da się jeść ?
  • da sie ;)
  • Mademoiselle 2011/04/12 08:28
    zawsze lubiłam jak brokuły były niedogotowane, takie chrrrupiące. Nie wpadłam jednak na to, by jeść je całkiem surowe. Spróbuję :D
  • surowe brokuły? wg mnie dość ryzykowne i ciężkostrawne dla żołądka, natomiast również preferuję ugotowane bardzo aldente :)
  • Noo ja tez zawsze gotuję (na parze), ale wydaje mi się, że jada się je surowe np do maczania w dipie obok marchewek i selera wiecie o co chodzi
  • te składniki tutaj podane to są na jedną porcję tak?:)
  • Patulineczka 2012/01/30 12:33
    Na surowo... A potem brzuch ma eksplodować od wzdęć... Nie polecam na surowo jeść tego warzywa...
  • moj brzuch od surowego brokula nigdy nie wygladal jakby mial zaraz eksplodowac
  • Gabriela 2012/01/30 16:08
    Mój również. Jadam brokuły kilka razy w tygodniu (to moje ulubione warzywa) i rzadko kiedy je gotuję - żadnych problemów ze wzdęciami nie mam. Zresztą, który składnik brokuła miałby je powodować...?
  • Ja do takiej sałatki sparzam brokuły wrzątkiem albo gotuje chwilke na parze. Bardzo dobrze też smakują w zestawieniu z jajkiem i parmezanem, mniam
  • Wednesday 2015/01/05 16:23
    Bylam sceptycznie nastawiona, ponieważ nie przepadam za fetą, ale w tym zestawieniu jest po prostu rewelacyjna! Przepyszna sałatka, niby nic skomplikowanego, a jednak... ;)
  • Często robię podobną sałatkę, dorzucam jeszcze kukurydzę z puszki, a zamiast migdałów dwie łyżki pestkek dyni i nie dodaję już oliwy. Doprawiam szczyptą pieprzu i kolacja gotowa :)
  • Właśnie zajadam podobną: brokuły, feta, prażony słonecznik + czerwona fasolka- rewelacja, nawet lepsze niż moje dotychczas ulubione połączenie z kukurydzą :)
  • hej można przecież dorzucić parę ziaren kminku, nie ma wzdęć dzięki temu :-)
  • Pola356754 2017/05/24 21:55
    Zamiast oliwy polecam sosik na bazie jogurtu naturalnego. Ja robie lekko czosnkowy i wtedy pomijam czosnek w skladnikach samej salatki.
  • Czytalam, ze warto laczyc brokula z orzechami brazylijskimi poniewaz ich skladniki wzjajemnie sie wzmacniaja i uzupelniaja tworzac bombe odzywcza dla organizmu.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2017/05/29 17:50
    @Pola356754: Ja osobiście powyższą sałatkę uwielbiam z oliwą z oliwek (ewentualnie z innym olejem). Ale od czasu do czasu spożywam ją właśnie z jogurtem wymieszanym z czosnkiem gdy jestem u teściów :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę