Porcja ugotowanego makaronu konjac fettuccine

Makaron konjac fettuccine ugotowany

Porcja ugotowanego makaronu konjac fettuccine waży 180 g. Przed gotowaniem makaron ważył 200 g.

  100g na zdjęciu (180 g)
Energia 7 kcal 13 kcal
Białko 0,0 g 0,0 g
Tłuszcz 0,0 g 0,0 g
Węglowodany 0,6 g 1,1 g
Błonnik 5,0 g 9,0 g

Makaron konjac fettuccine ugotowany kalorie w 100g: 7kcal

Zobacz więcej: porcja ugotowany makaron konjac 180g zero pasta

Ostatnia aktualizacja: 2020.09.09

Ważenie dodano: 2015.04.30 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: konjac glucomannan, woda, calcium hydroxide.
Producent: Diet-food
Marka: Zero

Mamy 19 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Jadłam makaron konjac. Może on i jakoś działa w daniach azjatyckich, ale jako zastępstwo zwykłego makaronu w daniach bardziej europejskich jak np. spaghetti bolognese, napoli czy jakiegotamkolwiek nie ma racji bytu. Smakuje wtedy jakby się jadło bezsmakowe gluty, jakby pustą żelatynę uformowaną w kluski. Muszę dać mu jeszcze jedną szansę bo kołacze mi się po głowie jakieś danie z sosem sojowym, który jest bodaj jedynym produktem jaki w mojej głowie może być w stanie nadać jakiegoś charakteru temu makaronowi.
  • AdrianWerner 2015/05/01 11:23
    @Airam
    Jeśli chcesz go zjeść z spagetti to nie traktuj go jak normalnego makaronu. Tzn. nie podawaj na końcu sosu. Zamiast tego wrzuć go do garnka/na patelnię równiecześnie ze składnikami sosu. Wtedy gdy sos się będzie robił, to przy okazji konjac nasiąknie sosem i będzie smaczny :)
  • MoReLoWa<3 2015/05/01 17:53
    @AdrianWerner: Bardzo fajny pomysł :)
    A można go jeść na słodko, np. z sosem truskawkowy lub z jogurtem i owocami, czy raczej nie pasuje? Bo pierwszy raz widzę taki makaron.. ;p
  • Czekałam na to ważenie! Uwielbiam ten makaron! Idealny substytut zwykłego makaronu \\\'\\\'europejskiego\\\'\\\'. Najlepszy w daniach azjatyckich, fakt, ale równie dobrze smakuje na słodko z musem truskawkowym i twarogiem. Przeszkadza trohę rybi zapach na początku, ale po ugotowaniu czy przemyciu wodą zapach znika.SUPER! <3
  • MonikaKryza 2015/05/02 11:16
    13 kcal???? To chyba błąd.
  • rybi zapach? łojej, spodziewałam się aromatu koniaku :P
  • banana_girl 2015/05/02 14:47
    Proszę powiedźcie mi gdzie taki makaron kupię w Warszawie?! :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/05/02 17:34
    @MonikaKryza: Błąd w jakim sensie ?
    @Adness: "Przeszkadza trohę rybi zapach na początku" My z Maciejem zarówno przed gotowaniem, jak i po gotowaniu wyczuwaliśmy coś na kształt chemicznego zapachu. Ja stawiałam na klej ;) Spróbowaliśmy tylko po łyżce. Więcej nie daliśmy rady skonsumować...
  • Czy z tego samego materiału nie robi się tych gąbek do twarzy, hitu wśród blogerek? :D
  • Gdzie można zakupić ten makaron ? :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/05/05 18:44
    @BVBFCB910: Ja zakupiłam w sklepie internetowym. W komentarzu pod ważeniem: http://www.ilewazy.pl/porcja-makaronu-konjac-fettuccine podano, że czasami jest dostępny w delikatesach Alma.
  • Uwielbiam! na początku nie mogłam sie do niego przekonać( chciałam traktować go jako substytut normalnego makaronu ale to nie tędy droga ;), dopiero z czasem odkryłam z jakimi dodatkami smakuje najlepiej. Mój numer 1 to w wersji z marchewką i brokułem oraz sosem na bazie masła orzechowego z dodatkiem sosu sojowego- niebo :D
    owszem, wtedy to już nie jest 15 kcal a jakieś 350( dużo masła ;), ale przyrównując do tego że z "normalnym" wyszłoby z 700 to i tak oszczędność. I można sobie pozwolić na taka wielka orzechową michę :)
  • Natalcia9090909090 2015/07/28 19:20
    Nie, nie i jeszcze raz nie. Właśnie skosztowałam owego makaronu. Zapach tak naprawdę aż tak nie odstrasza, ale galaretowata konsystencja jest tragiczna, Sam w sobie makaron nie ma smaku, ale właśnie ta konsystencja o której piszę ....
  • Bakłażan Grillowany 2015/08/26 14:09
    Makaron w pierwszym kontakcie wydaje się być niejadalny ale ja chcąc zrobić z niego zdrowy posiłek podsmażyłam go z pesto jarmużowym (jarmuż zmiksowany z orzechami, oliwą i solą) aż cały zabarwił się na zielono. Pesto jest tłuste od oliwy więc fajnie oblepiło makaron. Na to rozrzuciłam kawałki łososia wędzonego na gorąco i jeszcze chwilę podsmażyłam. W takiej postaci wystarczy doprawić solą i pieprzem i jest naprawdę dobre! Ja dla fanaberii pokruszyłam jeszcze na wierzchu ser koryciński i dałam garść młodych listków mizuny (myślę, że możnaby wrzucić fetę i kiełki). Wyszło NAPRAWDĘ bardzo dobre!
  • Następne "jedzenie" dla młodych panienek potencjalnych anorektyczek albo już anorektyczek , ale jeszcze o tym nie wiedzących ? . Kobieta nie wieszak ciałka mieć musi :-) .
  • zniesmaczony 2015/08/27 00:22
    @ljon na szczęście kobiety nie muszą się dostosowywać do twoich czy jakichkolwiek innych standardów. z takimi głupimi hasełkami i dziwnymi zapędami do kontrolowania życia innych nie wróżę ci dużego powodzenia wśród płci pięknej (ani jakiejkolwiek innej).
  • Niezastąpiony w daniach azjatyckich! Gorzej już z włoskimi, ale gdy człowiek może zjeść na diecie makaron, to każda opcja jest wspaniała :)
  • Polubiłem produkty typu konjac, więc przynajmniej raz na jakiś czas któryś z nich jest u mnie na talerzu.
    Do wszystkich dla których barierą jest "glutowato-gumowata" konsystencja takiego makaronu czy ryżu... ostatnio byłem zmuszony coś wykombinować bo nikt oprócz mnie nie chciał tego jeść - właśnie ze względu na gumowatość tego makaronu. Smak nie jest barierą, po 3-5 min gotowania z liściem laurowym i kilkoma kulkami ziela angielskiego jest neutralny, lekko ziołowy, a po gotowaniu/podsmażeniu go w sosie np pomidorowo ziołowym czy carry przejmuje zapach sosu.
    Po zblendowaniu( z odrobiną sosu) do konsystencji kaszy i podaniu z dodatkami i sosem wszyscy jedli aż im się uszy trzęsły. Taka kaszka dobrze się komponuje z sałatkami a i wymieszana z kaszą jaglaną, pęczak, czy jakąś gotową mieszanką kasz.
    Oczywiście warto pamiętać że jest to czystej postaci błonnik, więc warto go jeść z innymi dodatkami i nie przesadzać z ilością.
  • Ewa1401[autor ilewazy.pl] 2020/09/09 10:54
    @jedzenie Blendowanie - świetny patent na niejadków i maruderów :)))

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę