Porcja ugotowanego Ravioli z borowikami

Ravioli z borowikami ugotowane

Porcja ugotowanego Ravioli z borowikami waży 190 g (przed gotowaniem ważyła 125 g).

  100g na zdjęciu (190 g)
Energia 176 kcal 334 kcal
Białko 7,1 g 13,5 g
Tłuszcz 6,4 g 12,2 g
Węglowodany 22,6 g 42,9 g
Błonnik 2,0 g 3,8 g

Ravioli z borowikami ugotowane kalorie w 100g: 176kcal

Zobacz więcej: porcja 190g ravioli borowiki ugotowane

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.04

Ważenie dodano: 2011.08.21 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: ciasto (55%): mąka z pszenicy miękkiej, jaja 25 %, maka z pszenicy twardej. Nadzienie (45 %): ser ricotta (serwatka, mleko, regulator kwasowości: kwas cytrynowy lub mlekowy), ziemniaki odwodnione, oleje roślinne, tłuszcze roślinne, borowiki 9,1 %, serwatka w proszku, ser tarty, mleko w proszku, cebula, pieczarki suszone, mąka z pszenicy pszennej typ 0, sól, wino, błonnik roślinny, aromaty, natka pietruszki, ekstrakt drożdżowy. Może zawierać śladowe ilości: orzechów, selera.
Producent: Pastificio Rana S.p.A

Mamy 14 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • z czym najczęściej jecie takie wynalazki??
    mi do głowy przychodzi przecier pomidorowy albo sos meksykański (ew. tatarski)
  • Tak, jemy z przecierem. A czasami to i olejem tatarskim podlewamy.
  • Yyy to są uszka?
  • Ile uszek jest w jednej porcji i gdzie można kupić takowe?
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2011/08/22 00:00
    @jo: wszelkie sosy pomidorowe będą tu jak najbardziej pasowały, są naprawdę smaczne, nawet bez żadnego sosu
    @haruka: Google zwraca trochę wyników, więc chyba można to nazwać uszkami ravioli, może jakiś znawca kuchni włoskiej się wypowie?
    @Zuta: nie liczyliśmy sztuk, to jest ugotowane pół opakowania, kupione we włoskich delikatesach w Koszalinie, ale podobne można dostać w większych marketach (nie wiem czy tego samego producenta, ale innych na pewno widziałem), wartości odżywcze w przypadku grzybowych w takim wypadku pewnie będą podobne.
  • piękny skład :>
  • To zły skład?
  • Pyszna sałatka ravioli :
    opakowanie ravioli
    ogórek świeży
    por (biała część)
    szynka z piersi kurczaka/ indyka
    jogurt
    sól, pieprz
    PYCHOTKA !! :)
  • Kasik, wszystko ok, ale szynka i jogurt?? :S
    codzienne jedzenie ravioli z nadzieniem każdego typu (każdego dnia, dla urozmaicenia inne, najbardziej lubiłam bakłażanowe) i przecierem pomidorowym, jak mieliśmy remont kuchni i zostawało 'gotowanie' na maszynce elektrycznej i podgrzewanie przecieru (ew. gotowego sosu meksykańskiego) w mikrofali;) Bez czegoś na ostro (do przecieru zawsze dodaję tony przypraw) mogłoby wyjść troszkę mdłe, szczególnie z nadzieniem grzybowym.
  • @ jo: robiłam kiedyś sałatkę selerową, w której skład wchodziła szynka. Składniki łączyłam jogurtem (miałam wtedy jeszcze pewne zachowania po edku) i smakowało bardzo dobrze. Teraz oczywiście robię tę sałatkę z majonezem ;-).
  • 'edku'?
    za majonezem też nie przepadam, a jak dla mnie szynkę można połączyć tylko z żołtym serem/ mozarella i zapiec, bo do niczego innego się nie nadaje ;)
  • ed - eating disorders. zaburzenia odżywiania.
  • a ja nie jem kupnych grzybów, poprostu nie wierzę że w składzie są zdrowe grzyby. Mam ciotkę w okolicach Borów Tucholskich która któregoś roku zapytana czy są grzyby odpowiedziała:
    -Są, ale tylko na skup, nie dla nas (czyt. robaczywe totalnie).
  • zamiast jogurtu można dodać majonezu, lub połączyć majonez z jogurtem; ja osobiście nie lubię majonezu dlatego do szelkich sałatek dodaję jogurt
    pozdrawiam

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę