Rządek czekolady z karobem Carobella

Czekolada z karobem Carobella

Rządek czekolady z karobem Carobella waży 16 g.

  100g na zdjęciu (16 g)
Energia 554 kcal 89 kcal
Białko 7,1 g 1,1 g
Tłuszcz 36,7 g 5,9 g
Węglowodany 47,8 g 7,6 g
Błonnik 4,4 g 0,7 g

Czekolada z karobem Carobella kalorie w 100g: 554kcal

Zobacz więcej: rządek czekolada porcja 16g karob carobella

Ostatnia aktualizacja: 2015.01.05

Ważenie dodano: 2014.09.18 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: masło kakaowe, syrop kukurydziano - glukozowy - odwodniony, mleko w proszku pełnotłuste, proszek z karobu 9%, syrop ryżowy - odwodniony, serwatka w proszku, wanilia.
Informacje: Może zawierać śladowe ilości soi oraz orzechów.
Producent: Natudis
Marka: Molenaartje

Mamy 8 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • ciekawe! :) w smaku odbiega mocno od słodzonej cukrem, tradycyjnej wersji?
  • dla kogo taka czekolada?
    Pysiakowska - Karob tu zastępuje kakao a nie cukier,
  • Wydaje mi się, że nazwa "czekolada" jest zarezerwowana dla produktów zawierających kakao, więc to raczej "produkt czekoladopodobny", w każdym razie taki zamiennik jest chyba przede wszystkim dla osób z alergią pokarmową na kakao. I według informacji znalezionych w Internecie - nie uzależnia (w przeciwieństwie do czekolady) i nie zakwasza organizmu.
  • a, faktycznie, jakoś nieuważnie przeczytałam skład., przepraszam! ale w tym jest jednak masło kakaowe?
  • Nie, to jest produkt dla osób z nietolerancja kakao, nie ma w nim masla kakaowego, miazgi kakaowej i kakao w proszku
  • oj, to dlatego, że dziś piątek? masło kakaowe jest wymienione na pierwszym miejscu
  • O boże rzeczywiście, to chyba naprawdę ten piątek mnie tak zabil. Ale tak to juz naprawdę nie wiem dla kogo jest ten produkt, nie rozumiem sensu produkowania czegoś takiego, chyba chcieli oszczędzić na miazdze kakaowej
  • Ponieważ karob jest o wiele zdrowszy od kakao...

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę