Serca z kurczaka

Serce z kurczaka waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 153 kcal 15 kcal
Białko 15,5 g 1,6 g
Tłuszcz 9,3 g 0,9 g
Węglowodany 0,7 g 0,1 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Serca z kurczaka kalorie w 100g: 153kcal

Zobacz więcej: sztuka 10g kurczak serce

Ostatnia aktualizacja: 2018.12.02

Ważenie dodano: 2011.04.08 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 52 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • fuj, na prawdę dostaliście tyle próśb o zważenie serca kurczaka? o.O
  • aliceglass 2011/04/09 08:58
    dziękuję zważenie mojego zgłoszenia!:D
  • dla kogo fuj, dla tego fuj.. Ja tam lubię.. np. w rosołku.. ; ))
  • aliceglass 2011/04/09 09:00
    @.. dokładnie :D a gulasz z serc i żołądków jeszcze lepszy mmm... :)
  • Mmmm :).
    Chociaż uważam, że jem mniej kalorii z samych serc, bo odkrajam tłuszczyk stanowiący 10% całego serca. ;)
  • Bleeee paskudztwo :/
  • BaŁaMuTkA 2011/04/09 09:51
    Niby mięso jak mięso...ale ja od dziecka krzywiłam się na widok serc, wątróbek itd
  • Mademoiselle 2011/04/09 10:56
    uwielbiam :) Oczywiście dobrze ugotowane w gulaszu i okrojone z wszelkich syfów. Smak dzieciństwa.
  • Karolcia 2011/04/09 12:45
    Masakra FUJ BLEEE.... Nawet bym tego nie dotknela a co dopiero zjesc
  • Nie wiem co w tym jest obrzydliwego. Szczerze, to bardziej dla mnie obrzydliwe są flaki niż serducho kurczaka.
  • moim zdaniem nie powinniście zostawiać komentarzy typu fuj czy ble, które są odrażające, kto co je jest jego sprawą osobistą i może lubić jedzenie właśnie tego typu a wasze komentarze są po prostu okropne. Ja osobiście nie jadam żołądków czy serc ale nie wypowiadam się w ten sposób by nikogo nie urazić. Bo co to wnosi, że napisze fuuj czy blee, samo czytanie jest zniechęcające.
  • Karolcia 2011/04/09 13:14
    My tylko wyrażamy swoje zdanie na temat tego produktu i nie mamy na celu nikogo zniechecic czy urazic, ale jezeli ktos tak to odbiera to sory :)
  • bleee i fuu to jest opinia? no proszę Cię. rozumiem gdybyś napisała że nie jadasz takich specyfików i że zniechęca Cię wygląd czy coś, ale nie tego typu i odnosi się to do wszystkich tu zamieszczanych zdjęć..
    no ale dość spamowania.
  • ja z mięsa jadam tylko drób i ryby, odpycha mnie nawet widok schabowego, więc co dopiero tego, no ale każdy ma inny gust. Ja bym czegoś takiego do rąk nie wzięła
  • zgodze sie ze nie wyglada apetycznie, ale jak sie troche zastanowic - serce to miesien (tak jak piers z kurczaka), wiec nie powinnismy czuc do niego odrazy. pytanie do Izabeli - czy polecasz wlaczenie serc z kurczat do diety? i jesli tak, to jak je przyrzadzac? pozdrawiam!
  • Dziękuję za zważenie mojej propozycji:) zawsze byłam ciekawa kiedy mama robiła zupę i dodawała serduszka :)
  • Fantastycznie :)
    Serduszka uwielbiam. W gulaszu- pycha :)

    @xy Moi rodzice zawsze mnie uczyli, by zachowywać się taktownie i szanować upodobania kulinarne innych. Zgarzam się z Twoim zdaniem w 100%. Nie każdy musi lubić, ale takie komentarze, dla mnie, są zwyczajnie przejawem złych manier.
    Ja np. nie wzięłabym do ust ozorków, albo móżdżku, ale czy to upoważnia mnie do krzywienia się przy kimś, dla kogo jest to rarytas? :)

    Pozdrawiam wszystkich, którzy lubią i nie lubią serduszka :)
  • och dopiero doczytałam, że to serca z kurczaka, ja jednak bym takich nie jadła,
  • taaa... jak tylko zobaczyłam, że dodano kurze serca, to od razu wiedziałam, że większość komentarzy będzie 'fuuuuuuuuj' ;/
  • @Mizi flaki to dopiero jest paskudztwo bleee... Tak samo jak mozdzki i inne ozory :/
  • Karolcia 2011/04/10 07:49
    No to żeby nie było, że jestem aż tak bardzo źle wychowana to PRZEPRASZAM WSZYSTKICH KTÓRYCH URAZIŁAM swoją opinią.
  • Dziwie sie tej reakcji xy... Mnie to nie obchodzi czy ktoś napisze np. o krewetkach ble, fe, czy inne takie komentarze. Ja je lubię i w żaden sposób mi to tego przysmaku nie obrzydzi natomiast rozumiem, ze dla kogoś takie "robaki" mogą być paskudne już przez sam wygląd i dlatego umieści pod nimi krotki i zwiezly komentarz fe zamiast pisać rozprawke na temat tego, dlaczego ich wygląd nie wydaje mu sie apetyczny.
    Wiecej luuuzu
  • bardzo lubię serduszka, zwłaszcza w krupniku :D
  • Witam, tylko ile kcal ma gotowane serduszko bo surowego chyba jeszcze nikt nie próbował? Pozdrawiam
  • Mademoiselle 2011/04/10 17:44
    podczas gotowania serce straci wodę i może trochę tłuszczu, więc kaloryczność zostanie taka sama, ew. o parę tycich kalorii mniej.
  • Fretkowa 2011/04/10 21:04
    ja tam pododaje moim 7 ogonka :)
    jako ze fretka musi zjesc dziennie okreslona ilosc kcal takie zwazenie tez mi sie przyda:)
  • dfsdgdrg 2011/04/14 12:16
    MNIAM!! serduszka kurze sa pyszne nie wiem jak niektorzy moga pisac fuj :/:/ serduszka uwielbiam :)
  • Właśnie się gotują - dla mojego owczarka ;]
  • chyba zostanę wege...
  • dziękuję bardzo:)
  • mój 5-letni brat wie, że mówienie "fuj" i "ble" jest po prostu nieeleganckie i nie sprzyja apetytowi tych, którzy lubią jakąś tam potrawę... więc wy też możecie się powstrzymać.
  • a ja uwazam ze komentarze typu fuj, ble, okropienstwo powinny byc po prostu usuwane przez moderatora i wszystko w temacie, koniec niekonczacej sie dyskusji
  • skoro są serca, to może i żołądki, co?:) wyślę wam później zapytanie.
  • Serca kurczaka są pyszne. Naprawdę ktoś ich nie lubi ? To normalne nie jest. Wątróbka z kurczaka jest również pyszna.
  • Mnie tam też nawet smakują i w ogóle mało jaki posiłek mnie obrzydza i nie smakuje :P Aż nabrałam ochoty na wątróbkę!
  • Wszystkie paniusie brzydzące się na widok czystego, niskokalorycznego i najzdrowszego mięsa jakim są serca pewnie wpitalają tonami śmieci w fast foodach przemielone razem z kopytami i szczurami biegającymi po przetwórniach tego syfu. [komentarz edytowany - bez uwag osobistych. Maciej] . To takie paniusie są dla mnie odrażające, a nie czyste mięso jakim są nieprzetworzone i zdrowe serca z kurczaka.
  • Przeszukałem cały internet, ale nigdzie nie znalazłem wartości odżywczych dla ugotowanych serc drobiowy :(( Proszę zróbcie to dziękuje pozdrawiam :)
  • a z kurczaka to nie drobiowe o_o?
  • @suzanna: tak, ale Diosu18 zapytał o serca UGOTOWANE.
  • gotowane 2014/06/30 19:52
    Tez byl bym bardzo wdzieczny za wartosci odzywcze gotowanych, bo tego tluszczy jednak sporo wycika, pytanie ile dokladnie.

    [komentarz edytowany - bez ataków osobistych proszę. Maciej.]
  • Kiedyś mówiłam ble, a teraz zjadam serca jak wątróbkę, ale zadka kurczaka, ozorów, móżdżków to nie zjem, jakoś źle mi się kojarzą.

    Serce ma dużo białka a piersi czy inne rzeczy bogate w białko drogie, a jak chce się oszczędzić będąc na diecie, można czasem takimi sercami np. pierś zastąpić.
  • Luieta
    Sam również nie lubię wątroby , móżdżku i tak lubianej w regionie w którym mieszkam czerniny z kaczki :-( . Lecz uważam że warto jeść podroby , wybierać te które nam smakują i wcinać ze smakiem . Polecam duszone ogony wołowe z warzywami korzennymi podlane czerwonym wytrawnym winem poezja smaku , same rozpływają się w buzi :-) .
  • Wątroby i móżdżku wieprzowego rzecz jasna .
  • Gulasz z serduszek w sosie pomidorowym - pychota!
  • do cholery jasnej kto je surowe serca z kurczaka.. ile kcal bedzie mieć gotowane ?
  • @Szczera W przybliżeniu sztuka ugotowana będzie mieć dokładnie tyle samo ile surowa.
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/11/15 09:20
    @Szczera ugotowane serca z kurczaka mogą być lekko odwodnione, czyli będą miały mniejszą masę. W czasie gotowania może dojść do niewielkiej straty białka. To są jednak zmiany o małym znaczeniu.
    Możesz zatem założyć, że wartość odżywcza serc surowych = wartość odżywcza serc gotowanych.
  • Najlepsze w curry polecam !!!!! .
  • Abstrahując od wrażeń kulinarnych, wizualnie przecież prezentują się całkiem interesująco - malutkie serca, które kiedyś dzielnie pompowały krew żywej istoty ;)
  • cuckoo
    Twoje większe serduszko tak dzielnie pompujące dzień w dzień krew , któregoś dnia także stanie się jedzonkiem dla " robaczków " lub ognia w krematorium :-) .
  • ale że o so cho? chcesz, żebym przepisała Ci je w testamencie na gulasz? ;)
  • Ciekawa propozycja z twojej strony :-) , mięso ludzkie już spożywałem , kiedy całkiem konkretnie zaciąłem się w dłoń swoim nożem , który jest jak krótki miecz japoński czyli wakizashi , długi i naprawdę ostry ! . Poleciała spora ilość krwi którą zlizałem z dłoni :-) . Jak wiesz krew też jest tkanką , tylko płynną , a jeżeli ktoś byłby tu oburzony takim zachowaniem to przypominam wasza ślina jest najlepsza na rany a wypluwanie wyssanej krwi to niepotrzebne marnotrawstwo cennych składników np żelaza .

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę