Śledź w sosie pomidorowym

Śledź w sosie pomidorowym waży 170 g (waga ryby 85 g).

  100g na zdjęciu (170 g)
Energia 117 kcal 199 kcal
Białko 12,0 g 20,4 g
Tłuszcz 6,0 g 10,2 g
Węglowodany 3,8 g 6,5 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Śledź w sosie pomidorowym kalorie w 100g: 117kcal

Zobacz więcej: 170g porcja śledź śledzie

Ostatnia aktualizacja: 2018.10.24

Ważenie dodano: 2012.04.14 w kategorii Ryby i dania rybne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: Ryba - śledzie, sos pomidorowy (32%) - woda, koncentrat pomidorowy , cukier, ocet spirytusowy, olej roślinny, sól, cebula suszona, substancja zagęszczająca (guma guar, mączka chleba świętojańskiego), pieprz czarny, aromat papryki chili.
Marka: King Oscar

Mamy 30 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • pycha;)
    i do tego bułeczka z masłem.;)
  • z masłem fyj ! :) do ryby tylko bulka bez niczego
  • Po co bula, ryby z puchy szamam bez niczego :P
  • ja jednak uważam, że bułeczka z masłem prawdziwym pasuje do tego idealnie :D
  • Nie przepadam za tą opcją. Za to uwielbiam szprotki w pomidorach :)
  • BloodMary 2012/04/15 09:10
    Myślicie że taka rybka jest zdrowa?
  • lana del rey 2012/04/15 09:55
    a ile kalorii miała by sama ryba bez sosu?
  • Ania1105 2012/04/15 10:44
    bardzo lubię. ale z bułką itp. bym nie zjadła. wolę z warzywami. buła i sos - neeee ;-D
  • A ja wolę samą puszkę. Nie wiem jak można jeść jej wnętrze.
    Puszka ma mało kcal i dużo mikro i makroelementów;p
  • BloodMary taka ryba jest zdrowa, ma duzo wapnia najwiecej w osciach ktore w niej sa (jadalne) :)
  • Cukier...
    Nawet do śledzi dodają cukier.
  • Miałam dziś akurat w ręce taką puszkę i zastanawiałam sie nad kalorycznością, bo nie była podana na opakowaniu.
  • "Nawet do śledzi dodają cukier."

    Dodają do wszystkiego, do chleba, przetworów owocowych, a nawet... miodu...
    Inna sprawa, że to właśnie cukier rafinowany jest najgorszym składnikiem jaki istnieje w diecie, uzależnia jak narkotyk, niszczy zęby i jest pośrednim, jak też bezpośrednim sprawcą nadwagi.

    Inna sprawa, nie wiem czy ktoś z administracji strony to przeczyta, spróbuję też napisać bezpośrednio przez kontakt o tym napisać: świetnie by było, jakby przy informacjach o produkcie pokazany był stosunek cukrów prostych w węglowodanach, tak, jak to często jest na tabelkach wartości odżywczych produktów.
  • malutko jak na taką porcję...
  • @Zoraida
    czy ja wiem czy malutko? wcale ta puszka nie jest wielka. moim zdaniem ni to duzo ni to mało kcal na taka porcje.
    ja czasami taką rybką sie ratuje na uczelni jak mam długo zajęcia a nie mam gdzie czegos na obiad zjesc :) albo nie mialam czasu sobie przygotować czegoś - bo raczej sobie robie jednak.
    wtedy bułka i puszeczka :) i brzuszek zadowlony :)
    Pani Izabelo mam jednak takie pytanie. Czy rybkę z puszki moge traktowac jako "pełnowartosciową' rybę? bo rybkę powinno jeść sie ze 2 razy w tygodniu - czy taka puszka moze byc jednym z tych razow?
  • BloodMary 2012/04/16 12:08
    Dołączam się do prośby @Fanc i jeszcze stosunek tłuszczów nasyconych i nienasyconych byłby bardzo pomocny:) oczywiście wiem że pewnie nie we wszystkich produktach da się to jednoznacznie określić jednak byłaby to znaczna pomoc w planowaniu posiłków:)
  • Patulineczka 2012/04/29 21:13
    Oooo tego szukałam! Dziękuję za dodanie! Uwielbiam Was za to co dla nas robicie!
  • Patulineczka 2012/05/08 17:09
    A jeśli usunąć sos i odsączyć z niego rybkę, to ile będzie kcal? Proszę o szybką odpowiedź, bo chciałabym zjeść sobie taką rybkę na kolację, ale ten sos nie za bardzo mi smakuje.
  • Jeśli bez sosu to ryba ma ok. 100 kcal nawet niecałe ;)
  • Shattered 2012/06/24 21:27
    Pani Izabelo, również dołączam się do pytania Gosiam: czy taka ryba jest wartościowa czy jest zbyt przetworzona?
  • glupie pytanie, jasne,że jest,ale dużo mniej niż normalna bez sosu
  • A czy filet śledziowy tyle samo będzie mieć kalorii co zwykły śledź ? Bardzo proszę o odpowiedź.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2013/01/14 10:05
    @Shattered: "Pani Izabelo, również dołączam się do pytania Gosiam: czy taka ryba jest wartościowa czy jest zbyt przetworzona?" Zachęcam do przeczytania mojej wypowiedzi na podobnie brzmiące pytanie: http://www.ilewazy.pl/porcja-fladry-w-sosie-pomidorowym#comment-26479
    @Nati: pewnie gdyby wchodzić w szczegóły, to każda część śledzia reprezentowałaby trochę inny skład: np więcej białka lub tłuszczu, co miałoby znaczenie po spaleniu tych składników w organizmie na ilość dostarczonych kcal. Jednak dla spokoju i szacowania proponuję brać pod uwagę średnią zawartość kcal dla wszystkich części taką samą. Oczywiście mówię o rybie nie poddanej obróbce, bo każdy składnik (np. tłuszcz, sos) zmienią wartości dla 100 g gotowego wyrobu.
  • Ale 170g to waga ryby czy ryby z puszką? Przed chwilą jadłam właśnie śledzia w sosie pomidorowym, co prawda innej firmy, ale też była waga 170g, a poniżej podane, że sama ryba bez puszki 102g.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2013/03/24 18:07
    @Elitka: "170g to waga ryby czy ryby z puszką?" W naszym ważeniu 170 g oznacza rybę + sos. Producenci muszą podawać na etykiecie produktu / wyrobu masę netto, czyli bez opakowania. W Twoim przypadku chodziło o to, że 170 g to masa ryby + sosu pomidorowego, a sama masa ryby bez sosu to 102 g.
  • a tak naprawdę to te wszystkie ryby przed przetworzeniem są zdechłe smacznego
  • sanok
    A tak naprawdę to gadasz głupoty
    Czyżby następna nawiedzona weganka ? .
  • Śledź z puszki jest pyszny, ale lepszy jest filet w sosie musztardowym; w kauflandzie są dobre, i ja jeszcze kupuję w sklepiku na pobliskiej wsi, tam są konserwy przywożone z Niemiec.
    Bardzo lubię w pracy na śniadanie dużą bułkę i pół puszki takiego śledzika, syci i daje energię :)
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/10/24 08:35
    Przyznam szczerze, że ja to się nawet cieszę, że te ryby nie są żywe, gdy się je je ;).
  • Zresztą sanok chcesz by przetwarzali żywe ryby ? , to okrutna jesteś ! . Sam wolę makrelę w sosie pom. , a najlepiej ostrygi w oleju lub kraba w sosie własnym :-) .

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę