Kefir naturalny

Szklanka kefiru naturalnego waży 240g.

  100g na zdjęciu (240 g)
Energia 51 kcal 122 kcal
Białko 3,6 g 8,6 g
Tłuszcz 1,8 g 4,3 g
Węglowodany 5,0 g 12,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Kefir naturalny kalorie w 100g: 51kcal

Zobacz więcej: 240g szklanka naturalny kefir

Ostatnia aktualizacja: 2017.05.20

Ważenie dodano: 2010.01.14 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Producent: Mlekpol

Mamy 20 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Karolcia 2011/06/22 20:52
    Kefir 0% Piątnicy pa podajże 31 kcal w 100g ;)
  • Dokładnie 35.
  • Kefir 0% milk landu ma 28kcal/100g :D
  • Karolcia 2011/06/22 22:57
    @haruka jak zawsze najlepiej zorientowana:) Nie znam Cię a już bardzo lubię :)
  • Karolcia 2011/06/23 22:32
    Co robicie z kefirem? Bo jest bardziej płynny niż jogurt naturalny i nie zawsze mam na niego pomysł, zazwyczaj sobie go popijam jak mleko,ewentualnie jakiś koktajl bo ziemniaków z kefirem nie lubię- w ogóle ziemniaki za dużo kalorii mają więc na wstępie odpadają ;)
  • ja popijam jak mleko;] albo łącze z owocami i wychodzi coś w rodzaju koktajlu, albo jeszcze zamiast śmietany do ogórków lub pomidorów, tylko wtedy nie polewam ich kefirem tylko popijam ze szklaneczki:)
  • Ja polecam wypić kefir z łyżeczką kawy rozpuszczalnej (opcjonalnie ze słodzikiem bądź cukrem) plus bułeczką z dżemikiem albo miodem, idealne śniadanko.
  • Ja dziś wypiłam kefir z kawą rozpuszczalną:) czasem tak robię, jak mam ochotę, uwielbiam kefiry..tylko, że nie ma zważonego jeszcze takiego 0%tł, ale dziś pojawił się taki serek! :D
  • Lubię do sałatki owocowej lub obiadu. Mam jeszcze takie pytanie, co jest zdrowsze, lepsze dla nas, taki kefir czy maślanka? Czy około 2-3 razy w tygodniu po szklance jest zdrowo czy za dużo?
    Pozdrawiam
  • Ja to bym mogła codziennie pić:)
  • Z tyłu buteleczki pisze że ma 38 kcal a 100g, 3,3 białka, 2,9 węgli i 1,5 tłuszczy
  • tinnyjustiny 2013/06/19 18:02
    Kefir ze szczyptą kakao i cynamonu i nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba!
  • Jeśli nie macie pomysłu na kefir, mogę podzielić się z Wami małą propozycją... ;) Mój ostatnio ulubiony lunch to 200g kefiru (kupuję w Biedronce kefir Tola 1,5% tłuszczu, buteleczka 400g, więc na dwie porcje), 30g płatków pełnoziarnistych Bakallandu z suszonymi truskawkami lub płatków fitness Nestle (klasycznych, bez dodatku jogurtowych, są sporo mniej kaloryczne, a dodatku jogurtowych mi nie brakuje) oraz świeże owoce, w zależności od tego, co akurat jest pod ręką: na przykład (obecnie) maliny, jagody, borówki, wcześniej truskawki. Wychodzi z tego pełna miska zdrowego posiłku: białko, węglowodany, witaminy, wapń, trochę zdrowego tłuszczu, wszystko, czego potrzeba. :) Taki posiłek według mnie może stanowić lekki lunch bądź delikatne śniadanie, ale zjedzenie tego jako podwieczorku bądź przekąski po wyczerpującym dniu absolutnie nie byłoby grzechem. ;) Kaloryczność takiego posiłku zmienia się w zależności od ilości i rodzaju dodanych owoców - u mnie jeszcze nigdy nie przekroczył on 280 kcal. :)
  • Co wy macie z tym, że nabiał 0% musi mieć. Przecież taki jogurt, ser, kefir, mleko czy maślanka to jest bezwartościowe bo się witaminy nie wchłaniają! Już lepiej zrezygnować z żółtego sera niż kupić kefir 0%. Co z tego, że ma mniej kalorii jak witaminy się nie przyswoją.
  • @LidaMikrus ale białko i tak przyswoisz, tłuszcze można uzupełnić w innych posiłkach, a właśnie dzienne zapotrzebowanie fajnie jest ograniczyć poprzez taki jogurcik czy kefir 0% :) Dobra opcja dla chociażby ludzi bez silnej woli
  • ja miksuje kefir ze szpinakiem , bomba :)
  • @balcera dodajesz szpinak mrożony czy świeże liście?dodajesz jakieś przyprawy (sól,pieprz,czosnek?)
  • PawełSecior 2016/07/28 11:11
    To, że jogurt 0% ma 35kcal, to akurat nic dziwnego, 0% oznacza 0% tłuszczu, a nie 0 kcal.
  • 0% tłuszczu to największa z możliwych pomyłka żywieniowa - aby produkty mogły mieć 0% tłuszczu są robione z bardzo wysoko przetworzonych przemysłowo składników - np. zamiast z mleka+zarodka grzybni, kefir jest robiony z mleka w proszku i zagęstników, żelatyny, emulgatorów, stabilizatorów - tak jest taniej i szybciej niż "normalnie" , a mleko w proszku jest wyprażane w temperaturach setek stopni Celsjusza, nie dosyć że tworzą się w takich temperaturach szkodliwe wysokoenergetyczne związki w tym tkz. wolne rodniki, to wartość odżywcza mikroelementów i witamin po takiej obróbce spada do zera. jedyne co takie kefiry z mleka w proszku powodują to otyłość. poza tym mają zupełnie inny mało przyjemny mdły zapach :) Ja wrzucam do kefiru (dobrego) bakalie, orzechy etc. i czasem jem takie śniadanie. albo popijam do obiadu zamiast zsiadłego mleka :) Swoją drogą kefir można robić w domu - jest lepszy, bardziej wyrazisty, smaczny i rześki niż taki ze sklepu.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2017/05/20 18:29
    @xav: "aby produkty mogły mieć 0% tłuszczu są robione z bardzo wysoko przetworzonych przemysłowo składników - np. zamiast z mleka+zarodka grzybni, kefir jest robiony z mleka w proszku i zagęstników, żelatyny, emulgatorów, stabilizatorów". Na szczęście nie zawsze stosowana jest taka praktyka. Na rynku można znaleźć kefir 0% tłuszczu posiadający następujący skład: "pasteryzowane mleko, żywe kultury bakterii".

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę