Szklanka mąki ziemniaczanej

Mąka ziemniaczana

Szklanka mąki ziemniaczanej waży 160 g.

  100g na zdjęciu (160 g)
Energia 343 kcal 549 kcal
Białko 0,6 g 1,0 g
Tłuszcz 0,1 g 0,2 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g 0,0 g
Węglowodany 83,9 g 134,2 g
Cukry proste 0,2 g 0,3 g
Błonnik 0,4 g 0,6 g
Sól 0,0 g 0,0 g

Mąka ziemniaczana kalorie w 100g: 343kcal

Zobacz więcej: szklanka mąka 160g ziemniaczana skrobia

Ostatnia aktualizacja: 2014.06.11

Ważenie dodano: 2011.07.02 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Producent: Kupiec

Mamy 11 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • bomba węglowodanowa :P
  • o moj Boze ! :o nie spodziewalam sie takiej bomby kalorycznej !!
  • w ogóle nie rozumiem waszego zdzienia... czego spodziewałyście się po mące?
  • poza tym chyba nie jecie tego na surowo w kilogramach.
  • niektórzy czytelnicy ego portalu właśnie tak reagują na większość produktów :D wszystko jest bombą kaloryczną, ale nikt nie myśli o tym, że np: właśnie mąki nie je się łyżką :P
  • dokładnie. a jak już się robi ciasto, to zawsze trzeba liczyć, że to troszkę kalorii będzie miało, ale w jednym kawałku nie ma przecież samej mąki, tylko jeszcze inne składniki ;)
  • Tylko jeśli porównanie ile kcal i wegli jest w szklance tej mąki ziemniaczanej, a ile w szklance rasowej, czy zwykłej białej to wyjdzie na to, ze ta ma ich zdecydowanie najwiecej i do tego praktycznie zero blonnika (i czuć w niej te ziemniaki swoją droga ;) ) Zreszta ciasta chyba z niej się nie robi? :)
  • Haruka, ja nie znałam zastosowania mąki ziemniaczanej oprócz krochmalu ;) ale tam raczej nie jest potrzebna wiedza ile ma węgli i kcal.
  • często się ją dodaje do ciast, pół na pół z pszenną :) no i pszenna + ziemniaczana + mleko = budyń! :D
  • kathleene 2011/09/16 00:57
    A ja właśnie rzadko widuję pół na pół do ciasta, najczęściej jest jej dużo mniej. A służy do kisielu, budyniu, zagęszczania sosów, do serników, do ciast z nadzieniem owocowym - wciąga wilgoć a nie robi się takim glutem jak pszenna ;) Wg mnie ma zupełnie inną funkcję niż mąki zbożowe i nie zużywa się jej aż tyle, tylko jako dodatek.
  • Ja z niej robię Knedle ziemniaczane zamiast innej mąki dodaje tę :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę