Szklanka napoju Monster High Czarny eliksir

Napój Monster High Czarny eliksir

Szklanka napoju Monster High Czarny eliksir czerwone winogrono - granat waży 240 g.

  100g na zdjęciu (240 g)
Energia 42 kcal 101 kcal
Białko 0,5 g 1,2 g
Tłuszcz 0,5 g 1,2 g
Węglowodany 10,0 g 24,0 g
Błonnik b.d. -

Napój Monster High Czarny eliksir kalorie w 100g: 42kcal

Zobacz więcej: szklanka napój 240g monster high czarny eliksir granat winogrono

Ostatnia aktualizacja: 2014.11.09

Ważenie dodano: 2014.11.02 w kategorii Napoje

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: woda, soki z soków zagęszczonych (20%) z: jabłek, czerwonych winogron 2%, aronii i granatu 0,1%, syrop glukozowo - fruktozowy, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, barwnik - karmel amoniakalno - siarczynowy, aromat.
Informacje: Napój wieloowocowy. Pasteryzowany. Z soków zagęszczonych. Zawartość owoców minimum 20%.
Producent: Agros Nova
Marka: Fortuna

Mamy 14 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Napój dla dzieci a w składzie syrop glukozowo-fruktozowy masakra
  • @Agataskate niestety większość napojów ma w sobie ten składnik :/
  • Ale o co wam chodzi z tym syropem?
    Dla organizmu niczym się nie różni od zwykłego cukru, który już w ustach rozpada się na fruktozę i glukozę.
    Nie mówiąc już o tym, że soki to też w większości mieszanka fruktozy i glukozy.
    Tyle tylko, że część ludzi myśli, że jak nie ma cukru, to produkt jest zdrowszy.
  • Jurek, a po co słodzić produkt, który równie dobrze mógłby się obejść bez cukru? Zwłaszcza produkty dla dzieci nie powinny być słodzone, jeżeli od 'małego' przyzwyczajamy dziecko do słodkiego smaku to potem przez całe życie będzie ono 'niewolnikiem' cukru. (czego jestem żywym przykładem)
    Nie mówię oczywiście, że cukier to zło, żeby zrezygnowac z węglowodanów (w tym prostych) całkowicie, ale są rzeczy, które bez cukru się obejdą - soki, musli, jogurty.
  • Jurek ma rację. Co do samego napoju, tego nie piłam, ale piłam wersję "Pomarańczowy eliksir" i muszę przyznać, że wyjątkowo smaczny produkt.
  • najlepiej pic soki 100% i już ;)
  • Najlepiej to pić wodę mineralną ;)
    Soki, nawet niedosładzane, niszczą zęby - cukier z nich jest świetną pożywką dla bakterii powodujących próchnicę. Dobrze jest po wypiciu umyć zęby albo chociaż użyć gumy do żucia
  • Jurek ma rację. Syrop g-f a cukier to praktycznie dokładnie to samo. Różni się minimalnie proporcjami glukozy do fruktozy, ale organizm i tak przetwarza go w ten sam sposób. Histeria na punkcie syropu g-f jest po prostu głupia i świadczy o ignorancji. Co nie zmienia faktu, że tego typu wynalazki jak ten "soczek" i tak nie powinny się znajdować w diecie dziecka.
  • @ajo, chodziło mi, że jeśli już ktoś chce pic coś słodkiego, to niech chociaż raczy się cukrem naturalnie występującym w owocach ;) przy okazji dostarczy się organizmowi sporo witamin. Bo tak to wiadomo, że najlepiej wodę.
  • oj tam najlepiej wodę. czysta woda jest niedobra, ja nie lubię a od czasu do czasu lubię wypić i taki wynalazek ;)
  • @Jurek, @mrt "Syrop zawiera nieco większe ilości fruktozy (55 proc. w porównaniu do 50 proc. w cukrze), która jest inaczej metabolizowana niż glukoza. Jej metabolizm zachodzi w wątrobie, gdzie w porównaniu do glukozy nie może być ona zamieniona w glikogen, a jej wysokie stężenie prowadzi do wzmożonej syntezy trójglicerydów, które powodują miażdżycę, są przyczyną zawału serca i udaru mózgu." Ogólnie chodzi o to, że jak już się słodzi tym cukrem to po co dodawać jeszcze ten nieszczęsny syrop.
    Ja tam bardzo lubię wodę, nie wyobrażam sobie zamienić jej na tego typu napoje.
  • @pastelova, ja to dobrze wiem, 5% to są niewielkie ilości i praktycznie nie mają większego znaczenia. Co ciekawe, mnóstwo osób psioczących na syrop g-f jednocześnie słodzi syropem z agawy, który zawiera od 56 do nawet 92% fruktozy, a więc jest jeszcze gorszy. A mimo to dla nich syrop g-f jest fuj, a agawowy ok. F*ck logic :P
  • @mrt, no tak, może i masz rację :) No tak, "cudowne" zamienniki cukru nigdy nie będą tak dobre, jak o nich mówią i za jakie się je uważa :P
  • Ja słodzę jedynie stewią.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę