Szklanka pieczarek pokrojonych w plasterki

Pieczarki

Szklanka pieczarek pokrojonych w plasterki waży 70 g.

  100g na zdjęciu (70 g)
Energia 21 kcal 15 kcal
Białko 2,7 g 1,9 g
Tłuszcz 0,4 g 0,3 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,0 g
Węglowodany 2,6 g 1,8 g
Błonnik 2,0 g 1,4 g
Sól 0,0 g 0,0 g

Pieczarki kalorie w 100g: 21kcal

Zobacz więcej: szklanka pieczarki plasterki 70g

Ostatnia aktualizacja: 2016.12.29

Ważenie dodano: 2016.03.11 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 16 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Czy ktoś podzieli się sposobem na beztłuszczowe duszenie pieczarek? :)
  • Tak jest 2016/03/11 15:57
    na odrobinie wody, żeby się nie przypaliły pod przykrywką na małym ogniu. Po jakimś czasie same puszczą resztę soku :D
  • Ja nigdy nie używam tłuszczu do pieczarek, właśnie dlatego, że szybko same puszczają soki.
  • Jeżeli pieczarki to najlepsze na masełku klarowanym i ze śmietaną . Takie bez jakiegokolwiek tłuszczu są jałowe w smaku . Zresztą grzyby lubią ghee i śmietanę .
  • Ijon
    Zgadam się z Tobą w 100%. Jadłam pieczarki chyba we wszystkich możliwych formach, a na masełku ze śmietaną najlepsze ;)
    Czytając Twoje komentarze, dochodzę do wniosku, że mamy bardzo podobne gusty smakowe ;)
  • alxndra2109 2016/03/11 17:47
    masełko, pieczarki, śmietana, i tymianek! cudo <3
  • Uwielbiam pieczarki, szczególnie z grillowaną cukinią i grillowaną papryką, z brązowym ryżem :) mniam ;)
  • necia
    Spotkały się smakowo dwie bratnie dusze :-) .
  • Pistacj@ 2016/03/11 23:43
    Ja to nawet na surowo uwielbiam :D
  • Ja z kolei pieczarki lubię tylko na surowo, posolone z sałatą i jakimś mięchem. Przetworzone mi w ogóle nie smakują. Inne grzyby tak, ale pieczarki nie.
  • Ja takie surowe plasterki daję na chleb, na drugą kromkę plaster sera, i wkładam na 3 minuty do opiekacza na kanapki. Jak się podpieką, składam razem, polewam ketchupem albo sosem pomidorowym i mam tosty w wersji fitness ;)
    A pieczarki ugotowane często używam do różnych potraw typu chińszczyzna, albo robię sos do spaghetti.

    @Ijon
    "Jeżeli pieczarki to najlepsze na masełku klarowanym i ze śmietaną"
    Takie też są pyszne, koniecznie jeszcze czosnek i szczypta pieprzu i soli :)
  • O tak, pieczarki na masle ze smietana czosnkiem i natka pietruszki, jummy> Czasem specjalnie kupuje duze pieczarki, wycinam trzonki, ktore podsmazam z cebula i miesem. Nastepnie faszeruje owym farszem kapelusze i siup do piekarnika
  • Króliczę 2016/03/12 11:43
    Zubi, kradnę pomysł!
  • Króliczę, super, smacznego :)
  • A jak się zmieniają właściwości pieczarek smazonych na oleju kokosowym?
  • @Martuszyca wszystko zależy od tego jakiej ilości oleju użyjesz... łatwo to policzyć korzystając z kalkulatora dostępnego na tej stronie.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę